Cisco Jabber hogyan?

#1

Valakivel itt a fórumon volt szó már erről, de nem találom. A kérdésem, hogyan lehet a címben említett appot használni kompletten órával is, mert ugye ez tudja amit a többi nem. Én csak horror összegekért találtam hozzá központi megoldást, hátha létezik zsebkímélőbb módja is, na ezt keresem.

0 Likes

#2

Mi használtuk az előző munkahelyemen.
Nem hiszem, hogy lenne zsebkímélő megoldás. A Cisco durvábban tolja a zsebek kiürítését és az árukapcsolást, mint amivel az Applet a legkeményebb haterek vádolják. Jó amit adnak, sokszor nagyon jó, főleg ha minél több szolgáltatásukat használod, de baromi drágák.

0 Likes

#3

Akkor ott a callmanager egy cisco routeren volt? Csak mert az egy egészen drága megoldás még ha a legolcsóbbra is teszik. Reméltem hogy vmi másra is rá lehet telepíteni és esetleg tudsz ebben vmi instrukcót adni, de akkor ott is horror összegekeért volt megoldva, vagy adták egy drága routerhez?

0 Likes

#4

Minden hálózati eszköz Cisco volt. Nagyon meglepne ha hagynák, hogy ezt kikerüld.

0 Likes

#5

Na igen ettől féltem. Azért az szomorú, hogy a Cisco az egyetlen aki rendesen meg tudta ezt oldani órán is. Bár már az is megoldás lehetne ha legalább annyit tudnának ezek a voip/sip kliensek, mint a FB messenger, hogy bejövő híváskor szövegesen értesítenek valós időben. Ámbár lehet hogy ehhez jogosultság kell az apple részéről?
Azt is el tudnám képzelni, hogy talán egy külső app ami figyeli a bejövő hívásokat, dob adott időben egy push-t az órára erről a dologról, bár lehet ez is jogosultság kérdése, az apple-nél ezt nem csodálnám nagyon, igaz az értelmét nem látom, azt meg főleg nem, hogy mire tudnák ráfogni, miért is nem !?

0 Likes

#6

Nem kell ehhez jogosultsag. Az appok, amelyek be tudnak epulni iOS-ben a tarcsazoba, az Apple CallKit frameworkjet hasznaljak. Mivel a CallKit dokumentacio semmit nem ir az orarol (es a neten talalt panaszok alapjan is lathato, hogy az ora nem jelzi a CallKit esemenyeket), ezert ahhoz, hogy az ora tudja jelezni a CallKit esemenyt, egyszeruen egy push uzenetet is kell kuldeni a hivas pillanataban (pl. a Viber es a Skype is igy jelezte a bejovo hanghivast 2008-2010 kornyeken, amikor nem volt meg CallKit).

Nyilvan a fejlesztok nagy resze ezt “leszarja”, ezert ez nem lesz megoldva. Mivel en nem fejlesztek CallKit alkalmazast (felolem az egesz CallKit is megszunhet), ezert nem tudom leirni az Applenak, hogy konkretan mi a baj az aktualis implementacioval.

0 Likes

#7

Köszönöm a válaszod. Kár hogy ez akkor ahogyan látom a 22-es csapdája. Aki használja a voip/sip klienseket gondolom soknak nincs órája, vagy más miatt nem zavarja, ha nem jelzi a bejövő hívást csak utána egy “nem fogadott hívás …” üzenettel. Aki meg fejleszt azt meg pont ez a része nem érdekli (nem rád gondolok feltétlenül, mert a múltkor kifejtetted a beszéd alapú kommunikációról a véleményedet) hanem akik fejlesztik a klienseket. De akkor mit tanácsolsz hogyan lehetne az ügyben eredményt elérni? Lehetne-e olyan app.ot csinálni ami átfogóan megoldaná ezt a kliens gondot, azaz amikor van bejövő voip/sip hívás akkor azt egy push-sal jelzi az órára? Mint írtam anno én qrvára nem értek ehhez a részéhez, csak ötletelek. Amugy az ezután sem világos, hogy akkor a más órákhoz készült appok, amik az iphonehoz segítenek adott órát csatlakoztatni, azok miért tudják azt amit én hiányolok, a valós idejű jelzést?
A címben említett Cisco Jabber akkor azt hogyan csinálhatja, hogy ha jól tudom még beszélni is lehet vele mint a normál GSM hívások esetén, az óráról?

0 Likes

#8

A beszédet mondjuk emlekeim szerint nem próbáltam soha óráról, sima hívasnál sem, de az elutasítás az ment. Gondolom ha az Answert választottam volna akkor felveszi.

0 Likes

#9

Én is csak tippelek ugye mivel alkalmam nem volt még hogy teszteljem, de végignéztem az egész voip/sip kliens kínálatot IOS-re a napokban és ez az egyetlen, aminek az órára is van app-ja a FB Messenger-en kívül (talán még volt másik is de az sem tudott semmit), de csak ez ad piros és zöld gombot az órán a hívásokhoz, hát logikusan következik, főleg egy Cisco esetében, ez rendesen funkcionálhat.

0 Likes