CNET: Android alkalmazást is készít az Apple az AirTag mellé

Eredetileg itt jelent meg: CNET: Android alkalmazást is készít az Apple az AirTag mellé - Szifon.com

Az Apple a napokban nyilatkozott a CNET magazinnak az AirTaggel kapcsolatos terveikről. Ezekből kiderül, hogy az aprócska nyomkövető hamarosan még jobb adatvédelmi metrikákkal fog rendelkezni és ha ez még nem lenne elég, az Apple készíteni fog egy androidos alkalmazást is hozzá. Nézzük meg, hogy mire számíthatunk AirTag fronton! Jelenleg az AirTag akkor kezd el hangot…

Ez tök jó, de mi van a Chipolo One Spot használatával? Abban is lesz ilyen vagy azzal simán lehet követni bárkit?
Ja meg ha már csinálnak valamit, miért is nem lehet androidon is elérhetővé tenni a keresést legalább Bt-on? Elvebn az is tudja amit egy iPhone Bt-n, mivel szabvány. Mennyivel többet adhatnának el ha átjátható lenne a rendszerek között is a követés.

mégis hogy jön az ide? az is Apple termék? ha nem, akkor mégis mi köze van annak ahhoz, hogy az Apple mit frissít az AirTag kapcsán?

de hát elérhetővé lesz téve, erre lesz az alkalmazás… az, hogy az Android rendszer alapból nem tud ilyet, az mégis mióta az Apple dolga?

Mivel az Apple rendszerét használja és gondolom ha már ennyire gondolnak mindenkire, hogy ne lehessen követni akkor ott is kellene tegyenek valamit, bár igaz nem Apple termék valóban.

Ahogy olvastam nem, csak arra lesz az app, hogy tudjon róla akinél van esetleg egy rejtett Air Tag és androidot használ. Nem a keresést teszik vele elérhetővé Bt-n

ettől még az adott eszköz firmware-ét a gyártójának kell frissítenie. nem az Apple-nek.

miért, szerinted mégis milyen alapon fogja tudni megtalálni és jelezni, hogy nálad van?

Annyit még beleszúrhatnátok a cikkbe esetleg, hogy a 8-24 óra közötti intervallumban csak akkor fog véletlenszerűen valamikor csipogni, ha megmozdítják az AirTag-et (ahogy egyébként ezt tette az eredeti 72 órás időablaknál is).

Más fórumokon már megy a hirig, hogy “dehát az irodában majd ott fog csipogni neki a táskája mert 9 órát szokott bent lenni” típusú hozzászólások.

De az Apple-nek kellene erre őket kötelezni, ha már ennyire fontos nekik az, hogy ne tudják vetni a rendszerük által az embereket.

Nem erre gondoltam amikor azt írtam hogy :

Hanem, hogy ha átjárhatóvá tennék az app-al teljesen az androidos eszközök is beszállhatnának a rendszerbe és ezáltal a rendszer is teljesebb lehetne.

de ez egy 3rd-party termék. az Apple-nek mégis miért lenne fontos, hogy a saját terméke helyett egy másik gyártó termékét vásárolják meg az emberek?

1 kedvelés

A Bluetooth csak egy interfész, azon olyan adatot küldesz amit akarsz. Ezért kell az alkalmazás, hogy az AirTag vezérlésére használt adatot Androidon is tudd értelmezni.

De csak azt fogja jelezni, hogy van nálad egy amit odacsempészett valaki és nem állít be vele a rendszerbe hogy rajtad keresztül is lássa a tulajdonosa hol is van az elveszett kicsike. Én erre gondoltam és lehet félre olvasom de nekem ez jött le a cikkből

Mi van? Ezt meg miből olvastad ki? Sehol nem céloztam erre, pont hogy az Air Tag-et vennék többen ha az androidon keresztül is láthatóvá válna a tulajnak.

és ezt honnan tudod? majd kiderül, amikor megjelenik. ha már felismeri, hogy nálad van, akkor keresni is tudja majd, hiszen másképp nem biztos, hogy megtalálod. egy egyszeri Android-felhasználónak viszont valószínűleg eleve nincs Apple eszköze, sem Apple ID-ja, és így nincs is mit keressen közülük.

mégis miért lenne érdeke az androidos gyártóknak, hogy konkurens gyártó szolgáltatását támogassák a saját termékeik értékesítése helyett?

te írtad, hogy “az Apple-nek kellene erre őket kötelezni”. az Apple-nek az az érdeke, hogy a saját termékeit értékesítse, nem pedig az, hogy más gyártókét, amelyeket beengedett a platformjára.

A cikk 3. és 4. bekezdéséből olvastam ki.

Mivel csak egy app-ról beszélünk amit talán meg lehetne úgy is oldani, hogy lássa a tulaj androidos vason keresztül is az elveszett dolgát és ezzel a rendszer jobbá válhatna (persze csak Bt-n), az androidos gyártónak semmi köze hozzá hiszen egy szabad rendszert használnak amire bárki fejleszthet aki ért hozzá tudtommal.

Pont mivel beengedte a saját platformjára kötelezhetné arra, hogy az is mint a saját terméke jelezzen ha követésre használják, ertem itt hogy olyan dolgokat tudjon mint az Air Tag adott esetben, ha már adatvédelem a cél.

és honnan tudod, hogy ez nem így lesz? megjelent az app, és kipróbáltad?

illetve most akkor döntsd el azt is, hogy a saját dolgait kereshesse az adott felhasználó, vagy hogy az Android rendszerű eszközök is elküldhessék a helyzet adatokat a háttérben, mert nagyon nem mindegy, mire gondolsz.

az androidos gyártóknak nem sok előnye nem származna abból, ha az Android is az Apple eszközeit szolgálná ki ebből a szempontból (függetlenül az egyéb, a Lokátorhoz adható, 3rd-party eszközöktől). ők a saját rendszerüket és eszközeiket akarják értékesíteni, nem pedig másénak a működését elősegíteni, és ezzel a konkurenciának termelni a pénzt.

komolyan nem értem, mit nem értesz azon, hogy az Apple-nek az a célja, hogy a saját termékeit értékesítse. ha a saját termékük előnyösebb feltételeket kínál, mert beletettek egy plusz funkciót, akkor a vásárló nagyobb valószínűséggel választja azt. a 3rd-party gyártókat pedig senki nem tartja vissza attól, hogy frissítsék a saját termékeiket ugyanilyen opcióval.

az Apple rendszereire is bárki fejleszthet alkalmazást. de magát az adott rendszert nem. és ez az Android esetén sincs másként, a stock Androidot a Google fejleszti, aztán az adott gyártók saját maguk alakítják tovább, ahogyan akarják. de ettől egy-egy külső fejlesztés nem fog alapértelmezetten belekerülni rendszerszinten, gyártóktól függetlenül az összes androidos készülékbe.

Persze hogy nem, de nem is ez a lényeg hanem hogy az említett bekezdések nem ezt írják le hanem hogy csak adatvédelem miatt lesz app, igaz azt sem hogy nem fog egy kapcsolóval többet tudni és engedélyezheti a felhasználója.

Ha mindkettőt tudná az lenne az igazi, de már a második is elég lenne ha csak az androidon keresztül is (telepített app esetében) látná a tulaj az elveszett Air Tag-es holmiját.

Azért az androidon sokkal szabadabb az élet és talán szabadabban használható a Bt is mint IOS-en (biztosan :smiley:) azt nem tudom amit felvetettem azt meg lehet-e valósítani csak egy app-on belül, de ha igen hát jó lenne ha arrafelé is gondolkodnának.
Igen akik ilyen Air Tag-hez hasonló terméket gyártanak mindnek érdeke lenne ha minden rendszeren kereshetővé válna az eszközük, de főleg a felhasználóiknak érdeke. Azaz őket sem tartja vissza senki (reméljük) hogy IOS alá is keszítsenek appot, bár a jól működő Lokátorba lenne az igazi és itt jön ugye a Chipolo eltérő eszközeivel amit nem is igazán értek miért nem lehetett a One Spot-ot másik platformon is kereshetővé hagyni. Lehet ez az Apple kikötése hogy amennyiben az ő rendszerüket használja akkor csak azt, ki tudja? Gondolom érted a gondolatmenetemet.

szerintem nem fogja tudni mindkettőt. nem értem, mit nem értesz azon, hogy ez sem az Apple-nek, sem az androidos gyártóknak nem érdeke.

ha nem támogatja a Lokátort, akkor alapból töredéke az esély, hogy megtalálható legyen.

Chipolo Live Support
Monday to Friday
14:00 - 22:00 CET
help@chipolo.net

Az első válaszoddal meg is adtad kb a harmadikra mit válaszolna a Chipolo support.
A másodikban pedig egyet is értünk.

akkor nem értem, mit nem értesz.

Azt hogy ha már annyi mindenben tudtak kb együtt működni, hogy jobb legyen mindenkinek, ebben miért is nem lehet némi kompromisszumot kötni a két nagynak. Csak a hajlandóság kellene részükről, hogy aki fizet érte az mindkét rendszer keresési funkcióit használhassa a jobb eredmény elérése végett. Persze ehhez még a guglinak is kellene integrálnia a sajátjába egyet mint kb a lokátor :grinning:
Engem pl nem zavarna ha droidosok is megtalálnák a lokátoron belül az én telómmal az elveszett cuccukat ha pont úgy adódik, az meg főleg nem hogy ha én veszítek el valamit akkor azt androidon keresztül is lehetne látni.