Door & window sensor (Vocolinc, EVE, Aqara)

Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen ajtó és ablakérzékelő szenzort használ?
Most vettem 2 db vocolinc sensort, de hol jeleznek hol pedig offlinak írja őket a telefon. Esetleg kellene hozzá egy külső HUB ami közvetíti a jelet, hogyha nem vagyok a közelébe vagy inkább vegyek másik félét?
Arra szeretném használni, hogy kapjak értesítést, hogyha kinyilík az ajtó vagy éppen bezáródik és nem vagyok otthon.

Köszönöm a válaszokat!

Ha A Vocolinc VS1-re gondolsz, akkor igen, kell hozzá egy HomeKit támogatott hub (iPad, Apple TV vagy HomePod) otthonra. Ami egyébként le is van írva a termék adatlapján.

Szerk.: megtaláltam a magyar nyelvű adatlapot.

Szia,

Igen arra gondoltam. Van egy homepod minim, de akkor ez ezek szerint nem elég hozzá.

Nincs nagyon messze a kettő? A VS1 Bluetooth LE-n kommunikál, kellhet idő. Van amikor nekem os az Eve szenzoraimnak kell jónéhány másodperc, mire magukra találnak.

de igen lehet messze van. A bejárati ajtóra van felrakva a szenzor és a mini kb olyan 10 m -re tőle.

Én azt tanácsolom, hogy add el a Vocolink cuccokat és vegyél Aqara-t helyette, mert sokkal jobb élményt fogsz kapni hosszabb távon. :slight_smile:

Vocolinc felhasználó itt és semmi gond. :slight_smile:

Jogos, picit röviden válaszoltam. Alap esetben nálam is vagy 3-4 Vocolinc cucc van itthon, de azon kívül, hogy támogatja a HomeKit-et nem igazán lehet összekötni más rendszerekkel, holott külsős API is van hozzá. Nem nagyon fejlesztgetik, nem nagyon van közössége se.

Az aqara, xiaomi márkák szép közösséggel rendelkeznek, ezért is van hozzájuk megannyi támogatás, de nem csak emiatt ajánlom jobban. Az aqara minden terméke HomeKit-es tehát ott nem tudsz hibázni, de ezzel együtt, mivel Zigbee-s termékről van szó, késöbbiekben akár komolyabb okos otthon központhoz is párosíthatod, tehát nem kell újra megvenni ezeket a szenzorokat, mint a Vocolinc esetén.

Ezen kívül a Wi-Fi, Bluetooth helyett fényévekkel jobban megbízható a Zigbee kommunikáció. Jah és olcsóbb! :slight_smile:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat srácok!
Én még csak bontogatom a szárnyam ebben a témában és ez nagy segítség. Akkor inkább elindulok majd az aqara irányába :slight_smile: