Egy Apple IIe még 30 év múltán is működik, és még az elmentett játék is folytatható


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/02/23/egy-apple-iie-meg-30-ev-multan-is-mukodik-es-meg-az-elmentett-jatek-is-folytathato/

Manapság ritkán mondható el bármilyen termékről, hogy akár évtizedekig is hasznát vehetjük, hiszen hamar tönkre tudnak menni ezek az eszközök, illetve a technológia fejlődésével az elavulás is ott van, ami mondhatni természetes. Mindezektől függetlenül az Apple annak idején egy igen masszív gépet alkotott az Apple IIe-vel, ugyanis a HVG cikke szerint egy szerencsés ‘kutakodó’ szülei padlásán…


#2

Aszta… Hú ha! :nerd_face::nerd_face:


#3

Az igen!:open_mouth::grinning:


#4

Hát ez nem semmi ! Bár akkoriban még hosszabb időre csinálták a vasakat mint manapság, ami a mai fejlődési ütem mellett nem is lenne ésszerű, persze ha pár évig hiba mentesen működne minden az jó lenne, ahogy vki írta egy másik cikknél, ha csak simán működne ahogy kell, már az is elég lenne.
Mint ez a régi vas 30 év múltán is. Nem olyan nagy elvárás ez, csak a tizedét tudná minden eszköz és mennyivel kevesebb lenne a bosszús ember. :smiley:


#5

Mindkárt becsokizok! Nekem az asus laptop 15 éves, még mindig azt használom napiszinten. Ugyan nem spk mondenre jó már, de jó! És nem Apple!


#6

Az sem rossz, de itt a lényeg az volt, hogy úgy 30 éves és műxik rendesen, hogy ki tudja mióta nem volt áram alatt, csak a padláson figyelt és várta hogy vki rátaláljon, s megnyissa újra a félbemaradt játékot. :grin: Sok cucc ennyi idő alatt lehet már szétrohadt volna még nedvesség nélkül is, a kondik eldurrantak, vagy épp kiszáradtak volna, stb 1000+1 baja lehetne szegénynek ennyi idő állás után.