Egy befektető szerint az Intelnek vissza kéne kerülnie az Apple kegyeibe

Eredetileg itt jelent meg: Egy befektető szerint az Intelnek vissza kéne kerülnie az Apple kegyeibe - Szifon.com

A Third Point fedezeti alap 1 milliárd dollárt fektetett az Intelbe és lenne pár ötletük, hogy hogyan kéne folytatniuk az üzleteiket. Rá is férne a processzorgyártóra pár jó tanács, hiszen 2020 során 21%-ot estek részvényeik. Kezdésnek például visszaszerezhetnék az Apple kegyeit. Lehetséges ez egyáltalán? A Reuters megkapta a Third Point levelét, amit az Intel vezérigazgatójának…

hat, ez a hajo mar eluszott. az intel meg kapaszkodjon es innovaljon fejlesszen mert az hogy meg 14nmen gyart eleg gazos… mintapeldaja mi tortenik azzal a ceggel ami azt gondolja nincs versenytarsa. remelem ebbol tanul a fb google mert kb azok is ezen a palyan vannak.

Az Apple monopóliumot akar házon belül. Mint pl. a Mercedes. Mindent maga gyárt vagy gyártat. Külső beszállítótól nem vesz semmit. Ez a minőség alapja. Az Intelre már nincsen szüksége. Ezt tessék megérteni. A részvényekből tessék menekülni.

Melyik részvényekből?:slight_smile:

Nem! Az Intelnek korábban kellett volna felébrednie, ill. “megbecsülnie” magát, amikor még körön belül volt. Most az “Ásd el magad” felszerelés az aktuális számukra.

Az Intel tuti bukta az Apple vonalat. De ettől független valami nagy dobására készül mert tele van állás hirdetésekkel minden itt nálunk. Neten plakátokon stb

Mármint valamikor a kövi 3 évben :smiley: Amikor az Apple ismét tovább innovál, az a baj hogy ez a vonat eléggé elhúzott, HA csak nincs valamit tényleg durva technológia a tarsolyukban, amit nem játszottak ki, akkor az Apple jelenleg behozhatatlan, mert ő nem fog ülni a babérjain.

Vagy akkor a befektető hülye, vagy valóban várható valami tényleg előremutató tőlük. Azért 1 milliárd az sehol sem kis lóvé.

Nekem az a fura, hogy az AMD-ről most senki nem beszél, pedig tulajdonképpen már az x86-64-es architektúra továbbélése lett bizonytalan. Az AMD a gyártás nagyobbik részét már évekkel ezelőtt kiszervezte, ezért jóval modernebb chipeket készíthetnek, de alapvetően fej-fej mellett haladnak számítási kapacitás és hőtermelés területén (nem olyan jelentős kettejük között a különbség, mint az ARM - jelesül az M1 - és az x86-64 architektúra között). Ha az Apple ilyen ütemben fejleszti a saját ARM alapú CPU-ját, nem igen hiszem, hogy hosszú élete lesz az x86-64-nek, ráadásul most már a konkurencia is belehúzott. Ezt még tetézi az a tény is, hogy a desktop piac évek óta zsugorodik, tehát a fogyasztás/hőtermelés/számítási kapacitás háromszögében rohamosan fog csökkenni az Intel és az AMD piaci részesedése. Szerintem 2022-re már minden magára valamit is adó notebook gyártónak lesz ARM architektúrájú megoldása, ami brutálisan átalakítja a szoftverpiacot is (hiszen úgy tűnik, ez a jövő, tehát senki sem fog nagy erőforrásokat lekötni a régi technológia támogatására). Szerintem az AMD kimondatlanul, de ugyanolyan bajban lesz egy éven belül, mint most az Intel.

2 kedvelés

Ha csak valamelyik nem dob be valami ARM-nél is jobbat erre a célra és azért van nagy kuss mert azt tökéletesíti éppen csendben amennyire lehet.

Én is így látom. Olyat gurítottak az M1-el, ami alapjaiban borított fel mindent, szerintem senki sem számított ilyenre. Azt mindenki tudta, hogy akksiban nagyon komoly lesz, de az brutális, hogy teljesítményben is a padlóra küldi az x86-ot. A notebook gyártók ilyet akarnak, Windows pedig van, ha jól tudom már 32 bites emulációra is képes vagy képes lesz. Az a kérdés, hogy van-e az ARM-nek elérhető olyan referenciamagja, amivel az M1 közelébe tudnak kerülni. Ha igen, akkor ahogy írod is, 2022-re mindenkinek lesz ilyen. Sőt, én nem lepődnék meg, ha az aktuális közepesen erős Snapdragonnal 1-2 gyártó idén bepróbálkozna az alsóbb szegmensekben, Inspironokban példaul.
A másik nagy kérdés, hogy a Mac Próba mit pakol az Apple, az lesz a Xeonok ellenfele. Ha ott is kiütéssel győznek, akkor az Intel/AMD kettősnek egy esélye van: ARM licenszeket kell vásárolni és brutálisan elkezdeni fejleszteni. De ezt lehet már most el kéne kezdeni.

1 kedvelés

Az AMD-nek még ott van a Playstation meg az Xbox. Egyelőre…