Egyszerre több eszközhöz is párosítható lehet az Apple Watch a jövőben

Eredetileg itt jelent meg: Egyszerre több eszközhöz is párosítható lehet az Apple Watch a jövőben - Szifon.com

Újabban népszerű twitteres elemzőnk, @analyst941 arról nyilatkozott, hogy az Apple több eszközös párosításon dolgozik az Apple Watch-hoz. Jelenleg az Apple Watch egyszerre csak egyetlen iPhone-hoz tud csatlakozni, de ha minden igaz, ez hamarosan változhat és akár iPadhez vagy Mac-hez is párosíthatod majd. Nézzük meg a részleteket! Egy iPhone-hoz több Apple Watch is párosítható, de egy…

Én annak örülnék ha az autómmal párosodna és nem kellene többet telefont magammal hurcibálnom minden percben. Gondolom nem kerülne semmibe, szándékosan van tiltva.

nincs szándékosan tiltva. a CarPlay az iOS-ben van benne, a watchOS-ben nincs. (valószínűleg azért, mert míg az iPhone-odat tudod vezetés közben tölteni, addig az órádat a csuklódon viselve nem, az így is kicsi akkumulátora meg nem bírná a folyamatos adatkapcsolatot az autó fejegységével a GPS és a mobilhálózat mellett.)

Szerintem a sima Bt kihangosításra gondolt.

1 kedvelés

Gunarnál a pont. Nem kell nekem Carplay, elég lenne, hogy ha hívnak, akkor az autó kihangosítójával tudjak beszélni. Nem hiszem, hogy technikailag bármi különbség lenne egy headset és az autó ugyanezen rendszere között, előbbire simán csatlakozik az óra, az autóra viszont nem. Mert ezzel valóban telefonmentesen lehetne közlekedni, én legalábbis szinte sosem hordanám magammal és ez nagyon nem érdeke az Apple-nek. Az óra egy kiegészítő és nem egy kommunikációs eszköz. Mint ahogy az iPad-del sem lehet telefonálni, pedig a SIM-kártya ott van benne.

Én anno vettem egy szóló fülest erre az autóba, pont olyan mint a gyári, csak egy db van belöle és a tok ott is akkus, ha kiveszed bekapcsolja, ha vissza tolod ki. Beszédre teljesen ok. Csak 3 év alatt meghalt mert nem volt rendszeresen töltve a tok, most nem tudtam már teljesen feltölteni, a füles elvileg még jó. Nem teszteltem tovább. A Vajda Péteren van boltjuk, tán itt is hirdetnek az oldalon.

de arra az Apple külön kiemelte, hogy adatkapcsolatra van benne a SIM opció. bármi nem tényleges telefonhívásra pedig gond nélkül használható (FaceTime, Messenger, Skype, WhatsApp, bármi).

nekem nincs Bluetooth-os fejegység/kihangosító a kocsiban, így kipróbálni sem tudom, de mi történik, amikor megpróbálod az órán a Beállításokban a Bluetooth alatt párosítani? az AirPods-on kívül csak egy JBL Go-val tudom párosítani, ahhoz meg gond nélkül párosodik.

mondjuk ettől függetlenül az óra apró akkuja továbbra is korlátozó tényező marad.

Az ora nekem mukodott telefon nelkul, autos kihangositoval, bluetoothon at. Ebben semmi korlatozas nincs.

Van, akinek működik, de 99%-ban nem. A külföldi fórumokon azóta anyáznak emiatt, mióta megjelent az első SIM-es Watch. Én magam legalább 10 különböző Watchot próbáltam megszámlálhatatlan autóval párosítani és sosem sikerült. Mindkét eszköz (autó, Watch) látja egymást, de a csatlakozás mindig sikertelen. Most egy Ultra-m van egy Fiat 500e-vel és egy Mazda MX5-tel. Egyikkel sem megy. De a családban még két különböző Watch van és azok sem. A fórumok alapján a kínai utángyártott fejegységekkel lehet próbálkozni, a gyáriak szinte biztos nem fognak működni.

Az óra akkuja pont annyira merülne az autó kapcsolattal, mint egy bármilyen headset esetén.

En egy 18-20 ev koruli Toyotaval hasznaltam tobbszor, az elmult 4-5 evben. Itt maga az auto buta, csak kihangosito van benne. Tehat, az ora nem mint stereo hangeszkoz hasznalja (ami pl egy JBL hangszoro), hanem mint mono, 2 csatornas cucc, mint a regi-regi, 1 fulre felrakhato BT-s headsetek. Probaltam az oraval Ericsson eredeti, HBH-10 tipusu headsetet, az is mukodott.

Igen, ahogy írtam az utólag gyártott kínai cuccokkal működhet. Azokkal még Youtube videókat is lehet nézni menet közben, amit minden gyári infotainment eszköz tilt.

épp ezért nem is állítottam, hogy mondjuk AirPods-zal, vagy bármi egyéb, Bluetooth fülessel kevésbé merülne, mint egy autóval, elvégre ugyanaz az akku kell kiszolgálja. :slight_smile:

plusz ugye emellett akkor még adjuk hozzá azt is, hogy az óra közben telefon hiányában saját maga lóg a mobilhálózaton is, ami szintén jelentős fogyasztással jár, és közben esetleg még a GPS is “ketyeg” a háttérben.

1 kedvelés

Ha le kell szaladnom vásárolni, akkor nem kellene magammal vinnem a telefont, elég volna az óra, ami amúgy is a kezemen van.
Fizetni tudok vele, a garázskaput azzal nyitom, most már búvárkodáshoz is használhatnám, de az autóban csak holt teher.