Elavulttá válhat az iPhone 5s, 6 és SE az iOS 13-mal a francia iPhonesoft.fr oldal szerint

#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/05/10/elavultta-valhat-az-iphone-5s-6-es-se-az-ios-13-mal-a-francia-iphonesoft-fr-oldal-szerint/

Az Apple az elmúlt években folyamatosan növelte a telefonok szoftveres támogatási idejét. Jelenleg simán tudsz használni egy 2013-as iPhone 5s-t vagy első generációs iPad Airt a legújabb iOS verzióval, ami jelenleg a 12.2. Ha lehet hinni a francia iPhonesoft.fr találgatásának, az Apple idén elkezdi az iPhone 5s nyugdíjazását azzal, hogy az iOS 13 már nem…

#2

Tiszta zöldséget írnak, főleg az SE.nél nem hiszem, hogy meg meri lépni az apple, mivel az utód nélkül maradt és sokan nem akarnak nagyobbra váltani okostelefonban, arra pedig teljesen jó a mai napig, max akinek kell más is, az hord egy ipad mini-t mellé ami nem nagy és lehet rajta teljesen jól netezni szinte bármit, v használ egy droidos tabot pluszban. Az 5s az igen, eléggé lejárt már, a 6-ot nem tudom hogyan dolgozik az IOS12 alatt, de az SE az teljesen jó lett tőle, persze nem lehet az újabb gyorsabb vasakkal összevetni, nem is cél gondolom, csak mint okosteló jól használható még mindig.

#3

Amikor az új SE-ről szóló cikkel kapcsolatban én is azt írtam, hogy az SE nem lesz támogatott, tulajdonképpen le lettem hülyézve. Most meg leközlitek ezt a cikket.
Ha valami külföldi lap írja, akkor nem hülyeség?

#4

Sajnos sok az olyan cikk, aminek az ígéretes címe után a nesze semmi csak rabolták az időmet érzés fog el, ezért kezdek immunis lenni a hírekre :frowning:

#5

Amúgy meg pont nem érdekel, bár két 6-os és egy SE van konkrétan haszálatban kis családomban. Tervezem a cserét a 6-osok esetében, de az előző 4S-eket is bőven időn túl használtuk, az SE-re meg tényleg nem maradna alternatíva, ami gáz lenne.

#6

ha megnézed, pont azt írjuk most is, hogy eléggé hülyeség betippelni az SE kiszórását. az 5s még oké, de a többi, így még az iPhone 6 sem indokolt.

#7

Szerintem ezzel melléfogtak. Mivel a 6S és az 5SE is a mai napig forgalmazott készülék, így elég fura lenne, ha máris megvonnák tőlük a támogatást.

#8

Ha meg mégis akkor az apple fog mellé nagyon!

#9

Az SE kiszorása egy jó lépés lenne, mivel az Apple úgy gondolja, h emiatt sokan váltanának újabb készülékekre… 6-ost is emiatt kukázná! Ha azt a nézőpontot vesszük, hogy valemelyik ellemző az Applenél drog vagy egyébb bódító szer hatása alatt azt állapította meg, hogy azért nem fogyott az új készülék mert az akumlátor csere program befolyásolta… De az eszébe sem jutott, hogy az innováció teljes hiánya a túlárazott árcédula miatt esett vissza a forgalom… :slight_smile:

#10

ne legyetek idegesek, a cikkben leirt telefonokban 1GB ram van, kiveve SE, de ott meg a kepernyomeretet akarjak elhagyni - ha jon uj dizajn ertheto. az 1gb support elhagyasa meg szinten ertheto. ha az oprendszer elvisz 5-800MBot mi marad a programoknak?

#11

1GB ma mar nem sok… sokan a 3-ra is azt mondjak hogy keves.

#12

jaja én tuti váltanék új telóra ha kiszórnák az alig több mint 2 éve használt SEmet a támogatásból. Egy új androidra

#13

Nagyon bánnám ha az SE nem kapna többet frissítéseket…

#14

Pl. iPad-knél ahol 4GB Ram van még az is kevés, ha már 2 programnál is újratölt az OP. :smiley:
A rendszerrel van baj nem a RAM mérettel…

#15

Sajnalnam ha ki esne az iphone se, de attol fuggetlenul meg 2-3 evig biztos hasznalni fogom SE128Gb-st ha netan tonkrem megy akkor meg van meg egy vadi uj bontatlnanom SE128 astro szurke fiokba mivel nekem nincs szuksegem nagyobb telefonra! De ha lesz SE meretu utod ,akkor arra valtanak !

#16

Valahogy novelni kell az eladasokat :laughing:

6s plus is egyre szarabb egy hete uj aksival mondom ezt (mindenki azt mondta aksi cserevel jobb lesz, gyorsabb lesz 79%os volt mikor kicsereltem, aksi ido +1ora de sebessege szar meg igy is… hol vagy ios10? Hianyzol!)

2GB van ebben de keves!!! Lassan megyek vissza ujra androidra… ez van… mar nincs meg azaz iphone varazs :cry:

#17

Én egy hete váltottam le az 5s-emet. iOS 12 óta belassult, szaggatott. Kevés volt már neki a tárhely meg gondolom a memória is. 3,5 évet kihúzott.

#18

de, indokolt. gondoljatok bele droidnal hany gb ramok vannak mostansag, es itt egy vadiuj oprendszernel is valamilyen szintu hasznalhatosagot kene biztositani 1GB ramon, sokkal lassabb hattertarral (azt a 6snel ujitottak be) ugy hogy ios11 utan az ios12 lett jobb sebessegben - es massal nem is nagyon foglalkoztak a fejlesztok. ha most jon uj grafika meg modulok amik faljak a memoriat, meg most erre is optimalizalni… anno a 4-es szerianal is az 512 MB ram illetve a 64bit volt a tamogatas elvagasa… abszolut nem az eladasokra megy a dolog.
illetve egy masik: nem CSAK az oprendszer zabalja a ramot hanem az appok is… szerintem egy 6-ba ha egy Facse betoltodik kapasbol kilo az oprendszer minden mas futo dolgot hogy legyen neki hely…

#19

mert aztan mintha egy lassan 4eves androidos telefonnak olyan fasza tamogatasa lenne android update tekinteteben…
sajnos az van hogy a 6s - 7 - 8/x /- Xs/Xr vonalon olyan brutalis teljesitmenynovekedes ment vegbe ami sajnos kihatassal van az azon futo dolgokra.
persze hogy lassu mert az ujabb appok tervezesekor mar baromira nem egy 6/6s- el szamolnak… mindenki az oprendszert szidja pedig igazabol a tobb ramra es nagyobb procira nem is annak van szuksege.

#20

na jó, de ez nem az iOS és a készülék hibája, hanem a facebooké. a facebook appal egyébként is csak a gond van, mert folyton trükköznek mindenfélével. amióta nincs fent a készülékemen, semmi olyan problémát nem tapasztaltam, amit folyton emlegetnek minden újabb iOS-frissítés után. meg nehogy már egy alkalmazás miatt kelljen készüléket cserélni, az olyan, mint amikor a lekvár teszi el a nagymamát. szerintem.

az előző évek alapján az Apple egy adott generációjú processzorral szerelt készülék(ek)et szór ki az adott évben. az 5s-sel egyik másik, felsorolt iPhone sincs azonos generációban. én nem hinném, hogy az SE bekerülne ebbe a szórásba. meg akkor mehetne vele a 6s is.

2 Likes