Elérhető a második iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17 és macOS Sonoma béta

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2023/06/21/elerheto-a-masodik-ios-17-ipados-17-watchos-10-tvos-17-es-macos-sonoma-beta/

Kicsit több mint két héttel a WWDC-n történt bemutatásuk, és az első fejlesztői béták közzététele után az Apple elérhetővé tette az iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17 és macOS Sonoma második bétáit. Ha valami érdemleges újdonság bukkan fel valamelyik új bétában, akkor arról várhatóan újabb cikket teszünk majd közzé. Felfedeztél valami új funkciót,…

Azon túl amit más oldalak már összegyűjtöttek, ami feltűnt az AppSwitcher animációja kicsit más lett.

Itt is megkerdezem :slight_smile: A regi fajta, normalis Widgetek megmaradtak? Vagy ki lett irtva es mar csak az uj, semmire nemjo Widgetek maradtak?

én egyáltalán nem widgetezek. mire gondolsz a régi fajta, normális alatt, miben rosszabbak az újak?

Az a fajta widget, amit be tudsz tenni pl az app ikonok koze, az nem tud realtime lenni. Csak timelinebol tud dolgozni.

Tehat a regifajta, ami csak az elso oldaltol balra levo reszen erheto el, oda fel lehet venni a modern widgetek elotti widgetet.

Ha mondasz egy teszt alkalmazást aminek van ilyen widgetje megnézem neked, de első blikkre nem látom mitől más a régi mint az új. Timeline alapú widgetek most is vannak (pl. Tweetbo… izé, Ivory például).

A regi widget realtime, akkor fut a kod, amikor megnezed. Az uj widget timeline alapu, nem tud realtime esemenyre reagalni. Pl valos ideju buszmenetrend. Egyetlen egy widgetet hasznalok, a sajatomat a Holabuszban. Ezt nem lehet timeline alaputa atirni.

Most (iOS 16-on) ezeket ugy adod hozza, hogy odagorgetsz a widgetes nulladik oldalra, legorgetsz legalulra, majd “Edit”, ezutan nem. “+”-t nyomod felul, mert ez ujfajta widget, hanem ujra legorgetsz alulra es ott a Customize-t nyomod, no itt laknak a regi fajta widgetek.

Nekem van egy csomó.

2 kedvelés

ez a “dashboard” továbbra is elérhető. de ahogy néztem, a Holabusz widget minden esetben legalul lesz, nem tudtam feljebb tenni.

A regi fajta widgetek a legalso blokkban vannak, marmint ott van onallo blokkjuk. Tehat, akkor a regi meg megy, akkor nyugodtan fel merem rakni a 17 betat :slight_smile:

1 kedvelés

Nem tudom kinek van fent az óráján a watchOS 10 beta, de neki is akku zabáló mindkettő? Vagy csak a series4-em akkuja kezd halódni?

A beta watchOS-ek a tortenelem soran elegge akkuzabalol voltak. Nekem, 58%-on all az ora, reggel (8 korul) vettem le a toltorol.

Én fél 7-kor és kb délben tölteni kellett, igaz vezettem több órát és bal kézzel kormányzok, talán ez is segít neki, bár a 16 beta-kal nem volt ez probléma.

Reggel 6-kor vettem le az Ultrat 80%-on, most 52 de mar mindent is csinaltam vele.

Jó, az egy alig több mint fél éves óra, úgy ok. Nálam is sokáig rendesen ment, sőt ha nem vezetek sokat egy nap, akkor ez is kitartó, de vmi mintha más lenne az új szortverben és még nem jöttem rá mi miatt merül gyorsabban, azonos használat mellett… Gondolom többet és talán erősebben világít a kijelző, az eszi meg, majd jobban figyelem ezután.

minél többet és jobban figyeled, annál jobban fog merülni, mert többször nézegeted csak emiatt.

Az ok, persze nem plusz kijelző figyelésre gondoltam. Ott a telón a kijelzés, azon látom hol tartok vele, ahogy a fölest és a tokot is, pedig csak vmi utánzat, de egészen jó az is.

1 kedvelés

A betak mindig tobbet ettek, mint a vegleges verziok. 7 orakkor tettem az orat a kezemre (Series 4 LTE, 100%-s akku), jelenleg 26%-on van. Ebben volt minden, sirinek beszeles, ora nyomkodas, edzes. A beta2 az elso, amit most felraktam, elotte wOS9 volt, ott ugyonilyen hasznalattal, kb ejfel kornyeken 70-75%-on volt az akku.

A betak ilyenek, vannak jobbak, vannak rosszabbak. Nem tudsz beta rendszerbol, akkuhasznalati kovetkeztetest levonni, mert sokkalta rosszabb lesz, mint a nem betak.

Sokban függ hogyan használom. Amugy neked az akkura mit ír, milyen az állapota jelenleg? Csak mert ugye pont olyan mint amit használok én is.

Irtam, hogy 100%.