Elérhető a második iOS 26.1, iPadOS 26.1, watchOS 26.1, tvOS 26.1, visionOS 26.1 és macOS 26.1 béta

de ez nem lehet SMB hiba, ha egyszer azt írod, hogy a TimeCapsule-lel is gond van, mert az meg AFP-n csatlakozik.

Igen, de tiszta rendszer sem csinalja meg. Neked be van kapcsolva a filevault?

be van kapcsolva a FileVault.

Na sikerült megoldanom, működik! Macos bug volt benne, de orvosolható!

Mi volt a megoldas?

Készítek egy dokumentációt róla, hogy mindenkinek meg legyen, nem egyedi hiba, a karakter fordítással van gondja a timemachine-nak!

Lett megoldás, esetleg átküldöm a dokumentációt, nem egyedi probléma, macos bug. Lehet megérne egy posztot.

akkor ezek szerint mégis az volt, amit fentebb írtam.

Nem ott volt, hanem a mentesi kepfajlban belul jelentek meg ekezetes betuk, hiaba ekezet mentes minden beallitasom, sajnos a timemachine hozzadadja xy macbook air biztonsági mentései. Itt jelentkezik a hiba, de keszul egy doksi, ha kell atkuldom.

1. Indítsd el a Time Machine mentést a megszokott módon.

2. Ha a mentés hibával megáll (jellemzően 213 MB körül), nyisd meg a

Rendszerbeállítások → Általános → Time Machine menüt.

1. Töröld vagy felejtsd el a hibás céllemezt (NAS megosztás).

2. Nyisd meg a Lemezkezelő (Disk Utility) alkalmazást.

3. A menüsorban válaszd a „Fájl → Lemezkép megnyitása…” opciót.

4. Tallózd be a NAS-on található hibás .sparsebundle fájlt (pl. macbook.sparsebundle).

5. A megnyíló kötetnél (pl. „Csaba MacBook Air biztonsági mentései”) kattints jobb gombbal és válaszd az Átnevezés opciót.

6. Adj meg rövid, kisbetűs, ékezetmentes nevet (pl. „mac”).

7. Az átnevezés után válaszd le (Eject) a lemezképet a Lemezkezelőben.

8. Menj vissza a Time Machine beállításaihoz, majd add hozzá újra ugyanazt a NAS-lemezt célként.

9. Ne hozz létre új mentést! Válaszd a „Folytatás a meglévő mentéssel” opciót.

10. A mentés automatikusan folytatható, nem kell semmit törölni vagy újra létrehozni.

ja értem, én erre gondoltam a sparsebundle-nél korábban is, de azt valóban nem így írtam le, hogy mit kellene tenni vele.

ez akkor viszont azért nem jelentkezik nálam, mert én angolul használom a Mac-et, és így eleve nem is ír bele olyat, hogy “biztonsági mentései”, ami ékezettel lenne ugye.

erről akkor érdemes lenne felvenned egy hibajegyet, leírva, hogy a nem angolul használt rendszeren a Time Machine esetlegesen nem angol szöveget fog megadni a biztonsági mentési kötet neveként, ami később azt eredményezi, hogy nem találja a kötetet. erről több poszt is van az Apple discussions oldalán – de a hibajegy a visszakövethető módja annak, hogy az Apple orvosolja.

Mar beszeltem az apple supporttal, tudnak rola. Amit irtal nekem nen volt egyertelmu, csak maga a fileban kerestem ekezeteket, nem belul. Azert igy izzados volt megoldani, de mukodik. Esetleg ez alapjan egy posztot megerne, addig is. Van kepekkel illusztralt leirasom is, amit lehet finomitani, nem vagyok szerkeszto, de lehet sokaknak lenne segitseg.