Eredetileg itt jelent meg: Elérhető a második iOS 26.1, iPadOS 26.1, watchOS 26.1, tvOS 26.1, visionOS 26.1 és macOS 26.1 béta - Szifon.com
Az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 26.1, iPadOS 26.1, watchOS 26.1, tvOS 26.1, visionOS 26.1 és macOS Tahoe 26.1 második fejlesztői bétáit. Egy újabb cikkben hamarosan összeszedjük majd az ezzel érkezett változásokat is. Felfedeztél valami újdonságot, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban! iOS 26.1 beta 2 Az új build verziószáma egyelőre nem…
nekem gond nélkül működik a TimeMachine… én nem találkoztam az általad említett SMB hibával, és most direkt rákeresve is csak bő 1 évvel ezelőttről dob ezzel kapcsolatos találatokat a keresés, a macOS 26.1 bétájával kapcsolatban nem, és a build leírásában sem ír az Apple ilyen hibáról.
egyébként az újabb béta buildek megjelenéséről szóló cikkekbe még az újdonságokat sem szoktuk beletenni, azokról külön cikk van ilyenkor.
de ez most az a probléma esetleg, hogy Synology NAS esetén van gondod a TimeMachine használatával? vagy pontosan mi a gond? mert abból. amit írtál, leginkább csak találgatni lehet, úgy meg nem igazán lehet segíteni sem.
válasz nélkül elég nehéz lesz segíteni.
Szia, köszi a gyors reakciót! Nos fel tudom csatolni a nast, látja is a timemachine mint lehetőség, el is indul a mentés, de eldobbja kb 200mb után, lemez nem elérhető hibával. Ugyan ez a hiba a timecapsule-lal is.
ha a TimeCapsule is eldobja, az már akkor gyanúsan nem a Synology esetén lévő hiba.
a géped nevében van ékezetes karakter? a Rendszerbeállításokban az Általános, Megosztás alatt alulra görgetve nézd meg. ha van, írd át ékezet nélkülire, és nézd meg, úgy végigmegy-e a mentés.
Nincs ékezet. Most is elakad kb 200Mb után. USB-re hiábtlanul megy, de az nagyon kényelmetlen.
próbáljuk meg kizárni, amit lehet.
ha megnézed a NAS-on vagy a Time Capsule-ön, akkor a .sparsebundle nevében sincs semmi ékezet, ugye?
titkosított a mentés vagy nem?
mi van, ha kitörlöd a Time Machine alól ezt a meghajtót, majd újból hozzáadod? (a meglévő mentést ez nem fogja letörölni!)
Ékezet nincs, már próbáltam jópár módszert, köztük az újra mountolást is. Próbáltam nfs-el, afp-vel, egyik sem, mind ugyan ott hal el. Csináltam másik megosztott mappát timemachine megjelöléssel. Nas oldalon smb aktiv, bonjure aktiv…
milyen NAS ez pontosan egyébként?
Synology Ds423+
a géped rendszerkötetének a neve sem ékezetes gondolom (tehát nem mondjuk “MákOS”).
próbáltad esetleg azt is, hogy teljesen új mentést kezdesz?
azért nem értem ezt a hibát, mert nekem QNAP NAS-sal nincs ilyen gondom – viszont azt is kiemelném, hogy a mentést gépváltás miatt frissen kezdtem az új gépen, és azon is már eleve a macOS Tahoe bétáján, tehát nem a korábbi mentésemet folytattam vele. de mindjárt bekapcsolom a régi gépemet, és megnézem, hajlandó-e menteni.
// gond nélkül végigment a mentés.
Az előző rendszerrel még ment, a 26-os verzióval már nem. Próbáltam teljesen új mentést is, egy macbook air m1-el, és macbook air m 4- el is. Ugyan az. Régebbi macbook pro 2017-es gond nélkül megcsinálja.
Az igaz, hogy az adatokat átvittem a macbook m1-ről a macbook m4-re USB timemachineból, nem tudom volt e rendszerhiba a régi gépemen. Ezen azért nem gondolkodtam idáig, mert úgy tudtam rendszer szintű hiba, beszéltem már az apple suppurtal is, tudnak róla, már a mérnökség foglalkozik vele, mivel nem egyedi eset. Mi a vélemény, csináljak egy tiszta rendszert? Csak akkor az adataim hogy kerülnek vissza? Nem igazán szoktam újratelepíteni a macost.
szerintem első körben csak egy új mentést próbálj meg. ha nem akarod letörölni a meglévő mentést a NAS-ról, akkor azt helyezd át rajta egy másik mappába.
Mar kulon mappat is csinaltam, nem ment. Synology hiba lehet, az smb nem lesz jo a macos-nek, szerintem.
Mar teljesen letoroltem, tiszta telepitest is megcsinaltam, 3 napja ezzel kuzdok, semmineredmeny. Talaltam toredek infokat macos smb handle bug-ra. USB mentes megy csak, de rohatt kenyelmetlen.
Sima, vanilla Samba mellett mukodik Tahoe alatt a mentes, 26.0.1 alatt is es mukodott 26.0 alatt is, illetve kiprobaltam ezt a betak alatt is.
**Synologyval megy?