Elérhető az iOS 12 nyilvános béta verziója

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/06/25/elerheto-az-ios-12-nyilvanos-beta-verzioja/

Követve a korábbi években már megszokott ritmust, az Apple ma mindenki számára elérhetővé tette az iOS 12 első nyilvános béta verzióját. Most az időközben felmerült kérdések alapján röviden összefoglalnánk, mit érdemes tudni a béta telepítéséről, illetve hogy hogyan lehet adott esetben visszatenni a korábbi, hivatalos iOS-verziót, ha esetleg nem lennénk elégedettek a bétával. Mik az…

ugyanaz a build mint a dev beta2?

Igen, így érdemes ezt elolvasni róla :slight_smile:

Nézd,

Egyáltalán nem akarlak megsérteni, de pont az ilyen offtopic hozzászólások miatt vezettük be a rendszert. Lehessen keresni a hozzászólások között, lehessen kényelmesen egymásnak válaszolva hozzászólni.

Igen, a 3 szavas “ez jó szar” hozzászólások eltűntek! Kellenek valakinek? Igen az offtopicok is eltűntek nagyrészt, nyilván ez sem kell senkinek. Viszont merőben mások is elkezdtek érdemben ide írni, ami új vonalat visz a Szifon életébe.

Mennyi idő alatt fut be egy új rendszer? A Szifon.com-nak 3 év kellett, a Szifon egyes újdonságainak 1-1 év, most 1 hétnél tartunk, és már 190db hozzászólás érkezett, az új rendszerben. Ha mind elakarod olvasni, az pár óra. :sweat_smile:

A háttér folyamatokról már írtam itt, nyilván nem öt perc alatt fogjuk megváltani a világot, mindenhez idő és kitartás kell. Ez a rendszer Ti értetek van, ha építő jelleggel írtok kritikát, akkor megfogjuk fogadni és belerakjuk a rendszerbe, ahogy @ef-dani is tette itt.

Szóval sok mindent lehet látni, mi folyamatosan monitorozzuk és javítgatjuk ezt, idővel elfog érni egy kritikus pontot, amikor már szépen menni fog. Addig is itt tudsz nekünk írni tippeket a javításhoz.

Sziasztok!
Ha valaki felrakja a publikust, megtenné, hogy ír tapasztalatot?
Előre is köszi!

1 kedvelés

A nyilvános béta ugyanaz, mint az developer béta 2. Ide kattintva találod a többiek véleményét, de szerintem mások is írnak majd néhány mondatot róla, ha felrakták. Tegnap éjfél körül jött, gondolom majd este fognak vele foglalkozni az emberek.

Az utóbbi időben amúgy is csökkent a kommentek száma, még az új komment szekció előtt.
Szerintem úgy general esett az apple (iphone) iránti érdeklődés.
Mondjuk ugyanezt a droidnál is érzem.

Meg hát nyár is van, persze hogy kevesebben interneteznek. Az egyébként nem probléma, ha kevesebb a komment, de az a kevés inkább legyen értelmes és hasznos.

Csak ma már mi számít hasznos infónak?
Számomra egyedül az új ios verzióknál jelentkező tapasztalatok. Legalábbis 10 év után már mindent átéltem, ami szoftver -és a legtöbb esetben hardver- szinten átélhető.
Én itt voltam 10 évvel ezelőtt is. Mikor havonta nyílt meg egy app-al új világ az almás világban, és akkor a jb-ről nem is beszélek, ami meg más dimenziót hozott a telefon használatakor. Na azok voltak hasznos infók.

1 kedvelés

Egy technikai kérdésem lenne! Ha régóta fenn van a beta profil a telefonomon, és csak arról van mentésem, ha felrakom a 12-t, vissza tudom rakni a mentett adataim? Vagy mennek a levesbe?

mivel az iOS 12-t frissítésként teszed fel, így az adataid megmaradnak. az iOS 12-ről készült mentés csak iOS 12-re vagy újabb verzióra állítható vissza, iOS 12 előtti rendszerre nem.

Ha próbálom felrakni a 12béta profilt azt írja szedjem le a régi béta profilt utána tudom csak feltenni az ujat! OTA frissitésnél nem hozza az újat így! Vagy valamit nem jól tudok, vagy nem értem! Köszi a segítséget!

hát de azzal, hogy a korábbi béta profilt letörlöd, csak a profilt törlöd le, az adataidat és beállításaidat értelemszerűen nem.

Tudja valaki, hogy a Waze navigációt hogyan lehet előcsalogatni a CarPlay-ben? Azt ígérték, hogy az iOS 12-ben benne lesz. Vagy a béta még nem tartalmazza?

nem magában az iOS 12-ben van ez benne, abban csak a támogatás van meg hozzá, és azt az adott app fejlesztőjének kell bele tenni ezt a lehetőséget az alkalmazásába.

Akkor jól értem, hogy ezt a Waze-nak (Google) kell megoldania? És még nem oldotta meg? Mert már a bemutatón is voltak olyan képek, amin ott volt a Waze és a Google Map ikon, meg valami kínai akármi.

én úgy tudom, hogy ezt az adott fejlesztőnek kell beletenni. nem emlékszem, hogy az ikonokon túl mutattak volna erről többet is a keynote-on, de lehet tévedek. CarPlay-es fejegységem viszont nincs, így még csak megnézni sem tudom.

Én próbáltam ma, de alapból nem adja be. Waze fent van a talón, Google map is, de nem találok olyan beállítást, ahol ezt életre lehetne kelteni. Azért köszi.

Miért nem Disqus? Alapnak kéne lennie. Nagyon béna ez a mostani megoldás.

1 kedvelés

ezt már megválaszoltuk ebben a posztban.

mivel külső szerveren tárol mindent, így lassítja az oldal és a hozzászólások betöltését. ráadásul csak a probléma van vele legtöbb esetben, plusz külön regisztrációt igényel egy harmadik oldalon, ami szintén probléma többek számára. (ja és akkor az esetlegesen felbukkanó reklámjait most ne is említsük, amik még akkor is becsúsznak időnként, ha a fizetős változatát használod…)