Szifon.com: új közösségi portál, és megváltozik a hozzászólások kezelése!

Vissza kerülhet igen, de ott csak megjelenítjük, kommentelni nem lehet. Ez egy külön rendszer. Ha végül nem tudjuk úgy optimalizálni és nem is tudják megszokni az olvasók, akkor vissza rakjuk a régit, persze minden feature nélkül, mivel abba nem nagyon lehet ilyesmiket integrálni, csak jóval több munkával.

Napszemcsi? :sunglasses:

Hmmm, mi a kerdes? :blush: hogy milyen a szemuveg markara?

Nekem ez nem bejövős. Bocs srácok, de túl van bonyolítva. A régi messze jobb volt.

1 kedvelés

Hát az úgy 2018-ban nem igen fog bejönni senkinek, hogy új oldalon kell kommentelni mint ahol a cikk van. :slight_smile:
Mondjuk nem értem a disqus miért nem jó nektek? (semmi hátsó szándék nélkül vagy beszólás gyanánt, csak érdekel)
Nem mintha ez nem lenne jó, mert az alap ötlet jó volt. :smiley:

1 kedvelés

Szokás kérdése elsősorban, meg az hogy mennyire jól integrálható, de számos előnnyel jár, sőt.

Egyrészt nyilván lehet használni disqus-t a kommentekhez, de külső szerverről tölt be, ha esetleg valami nem menne, áll az egész komment rendszer, és abban továbbra sem lehet keresni, nyilván felhasználóbarátabb rövid távon, de ez többet tud szimplán és jobban optimalizálható.

Aztán itt vannak a kérdések, amik SEO-zva is vannak, tehát, ha valaki feltesz egy kérdést, azt a Google is trackeli, ergo később rá lehet keresni. Minden kérdésből nem tudunk cikket készíteni, de válaszolni igen. Ha ezt a szifonon teszed fel, akkor vagy offtopic, vagy pedig nem kereshető, ergo a hozzószólásban feltett kérdés szépen eltűnik a süllyesztőben.

A fentikre senki sem gondol, csak hát mennyire nehéz már még egyet kattintani. Aztán meg ha belefut egy hibába és nincs megoldás, vagy éppen itt talál, akkor meg milyen jó, hogy ezt megléptük. :slight_smile:

Mindezek mellett 2800 plugin érhető el ehhez, számos olyan funkcióval ami nektek olvasóknak van. Szóval meglátjuk mennyire jön be hosszabb távon, de szerintem 1 kattintás belefér egy komolyabb rendszerért, arról nem beszélve hogy a külföldi nagyobb szakmai portáltok sem disqus használnak, legalábbis nem találkozom vele. A MacRumors például pont egy hasonlót használ komment rendszerre, több mint 10 éve.

1 kedvelés

disqust ne!
felforr tole az iphone
es mostamaban le is fagyogat…

a disqus, mivel külső szerveren tárol mindent, így lassítja az oldal és a hozzászólások betöltését. ráadásul csak a probléma van vele legtöbb esetben, plusz külön regisztrációt igényel egy harmadik oldalon, ami szintén probléma többek számára.

Kérdezni akartam hogy csináltad a dark theme-et, de közbe megtaláltam, belépés után a saját képedre kattints, fogaskerék, Jobb oldalt account helyett Interface-t válaszd és ott a theme -> Dark theme :slight_smile: :sunglasses:

2 kedvelés

Szerintem először app formálta ban kéne megcsinálni mert mindenki azt nézi akinek iPhone van.

1 kedvelés

Nagyon nem jó ez így, hogy nem a cikknél vannak a hozzászólások… nem is értem a miértjét…

1 kedvelés

Emiatt, de valszeg a népszerű kommentek visszakerülnek majd, ha lesz időnk a felületet rendesen létrehozni.

Azt viszont megoldhatnátok, hogy a cikknél a “x hozzászólás”-ra kattintva is az adott témába ugorjon és ne a cikket nyissa meg.

Igen ez tervben van, hétvégére van felírva. :slight_smile:

1 kedvelés

Mit ratyiskodtok?! béta ez az egész, majd kiforrja magát, és a srácok helyre rázzák. Nekem tetszik.

1 kedvelés

Az új cikkek hozzászólásszámán is látszik, hogy nem az igazi ez a külön oldalas rendszer… nem lesz ez így jó.

Mi azt vettük észre hogy ugyanannyi a hozzászólás, sőt olyan új emberek is hozzászólnak, akik eddig nem. De tény, még optimalizálni kell, például most is belefutott egy kolléga, hogy nem talált valamit, ezeket mind mind felírjuk és optimalizáljuk.

2 kedvelés

Felraktam egy új sötét témát Vincent néven, nézzétek meg a Beállítások alatt:

Időközben ezt is fordítgattam, illetve hétvégén a Szifon.com hozzászólások link is javítva lesz, plusz valami gomb a hozzászólásokra.

Kész! :slight_smile:

Most már rákattintva az adott cikk hozzászólásai jönnek be.

1 kedvelés