Elérhető az iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11, tvOS 18, visionOS 2 és macOS Sequoia kiadásra szánt, RC verziója

Eredetileg itt jelent meg: Elérhető az iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11, tvOS 18, visionOS 2 és macOS Sequoia kiadásra szánt, RC verziója - Szifon.com

Az Apple a termékbejelentések után közzétette az iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11, tvOS 18, visionOS 2 és a macOS Sequoia kiadásra szánt, RC verzióit, illetve egyúttal azt is közölte, hogy a frissítések megjelenése szeptember 16-án lesz, itthon várhatóan a szokásos este 7 órakor. Ezek mellett érkezett még iOS 17.7 RC (21H16), iPadOS 17.7 RC…

Sziasztok!
A 18 .1 az most RC?Van esetleg infó erről?
Köszi előte is!
Üdv
Csabi

nincs, miért lenne belőle RC? október előtt nem érkezik meg a 18.1.

Köszönöm a választ csak arra gondoltam, hogy ha tegnap megjelent a 18 RC akkor a 18.1-ből is jön egy újabb verzió

majd jön, eddig még nem. októberig még bőven van ideje az Apple-nek.

M1-es imac-re feltettem a 15.1 betat, hogyan tudnám feltenni a sima 15 RC-t? Próbáltam utána olvasni de nem találtam megoldást. (USB-s install Sonoma-t se enged a 15.1 alól csinálni, jól megszívtam :slight_smile:

másik gépre dugva, DFU-ban talán lehetséges, de nekem nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom.

1 kedvelés

Siman mukodnie kellene. Milyen problemaba botlottal?

1 kedvelés

ezzel kapcsolatban nekem sincs tapasztalatom (de ezt én is olvastam)

Hát mindenbe. Először is Sonoma USB-s pen drive-ot nem engedte létrehozni, az apple oldalán leírtak szerint (letöltöttem az áruházból, megfelelő méretű pen drive, terminal parancsok… stb.). A sima 15-öt nem engedi telepíteni, mivel 15.1 van fent (csak az ipsw-t tudom letölteni, de azzal semmit nem tud kezdeni). Ha a mac-et vissza akarom állítani (bekapcsoló gomb hosszan nyomásával) csak a 15.1 betat engedné újratelepíteni. Szóval egyhelyben pörgök :slight_smile: Csak a 15.1-el van pár hiba, inkább telepíteném a 15 RC-t, de nem tudom :frowning:

hát de tudtommal egyébként is csak teljes törléssel tudnád visszatenni a 15.0-t, “lefelé frissítve” nem tudsz visszamenni az adataid megtartásával, ha egyszer az összes adatod már a 15.1-es verzióban van.

én csinálnék egy manuális mentést az adatokról, aztán a pendrive-ról való bootolás után az SSD-t törölve fogod tudni telepíteni a 15.0-t.

talán még egy olyan lehetőség is van, hogy a /Users mappa kivételével a telepítőben Terminalban törölsz minden más mappát, hogy a macOS fájljait is töröld, és így a telepítő hajlandó legyen lefutni, viszont ezután lehetnek problémák, például egyes alkalmazások azt mondhatják indításkor, hogy magasabb verziójú rendszerhez való adatbázissal rendelkeznek. én ezt pláne nem próbáltam, de ennél sokkal tisztább lenne egy manuális mentés és a lemez törlése utáni teljes újratelepítés.

Milyen uzenetet kaptal? Sajnos, oszetort az uveggombom, igy nem latom, hogy mit irt ki nalad a gep.

pontosan mit ír a gép, amikor megpróbálod az Apple oldalán leírtak szerint létrehozni a telepítőt? másold át, mit ír a Terminalban a parancsra pontosan.

Köszi mindenkinek aki próbált segíteni. A hiba (megmagyarázhatatlan) ez volt: hiába töltöttem le a Sonoma telepítőt az áruházból és írta a a Safari hogy 13,7 GB, letöltés után az alkalmazás mappába egy 32MB-os fájl volt a telepítő mérete. Ezt 2X eljátszottam (mármint a letöltést) mire észrevettem. Töröltem azt a fájlt, harmadszorra rendben letöltötte és terminálból megcsináltam az USB-t, így sikerült a gépet usb-ről újratelepíteni, majd ezt lefrissíteni 15-re.