Elérhetővé vált az Expressz tömegközlekedés Londonban is – kipróbáltuk!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/11/30/elerhetove-valt-az-expressz-tomegkozlekedes-londonban-is-kiprobaltuk/

A nálunk fejlettebb országokban már évek óta működik beléptető kapus tömegközlekedés, és nem az ellenőrök állnak minden megállóban. Idén persze fejlődött hazánkban is egy picit, most már QR kóddal a mobilunkkal is aktiválhatjuk a bérleteinket, napi jegyeinket, de azért ez még mindig messze van a jótól. Sajnos idén a BKK a “demó” kapukat is leszerelte…

most nem azért, de ez már megy egy ideje…

az Apple Pay igen. az Expressz tömegközlekedési mód nem.

A baj azzal van, hogy pl metro hetijegyet nem tudom telóra húzni, szóval ilyen primitív módszerrel, tok alá megy az oyster. Szóval ha bekapcsolnám az Expressr akkor vagy mindkettővel fizetnék, vagy hibát dobna. -first world problems rovatunkat látták-

1 kedvelés

ezt nem értem. akkor az apples nfc akkor is megy ha a telo ki van kapcsolva?

Igen :slight_smile:

@kchris @SzifonAdmin nem. ha te magad kapcsoltad ki a készüléket, akkor nem megy. ha magától lemerült, akkor viszont működik. ezt külön ki is emeli az Apple az erről szóló szócikkben:

To see if Express Transit cards are available when your iPhone needs to be charged, press the side button. Doing this often may significantly reduce the power reserve for Express Transit cards. If you choose to power off your iPhone, this feature will not be available.

1 kedvelés

mondjuk azt nem értem hogy ez miért akkora ficsor… ez ha így működik az apple paynek is alapból így kellene mennie… elvégre egy nfc-s bankkártyában sincs belső aksi…

az NFC-s bankkártyában nem változtatható kedved szerint, hogy milyen adatok legyenek az NFC chipben, a kártyádban teljesen passzív állapotú a chip. az iPhone-ok esetén viszont több kártya közül is választhatsz, így fizetésenként tetszőleges kártyát emulál.

Hello! Nah ez ebben a formában nem így van! Ha egész nap utazol, csak a napijegy értékéig veszi le a pénzt másnap! Ha ezt egész héten igy csinálod, akkor a heti bérletnek megfelelően jóváírja! Ha egész hónapban, akkor a havi bérletnek megfelelően! Stb… Fontos, hogy a bankkártyádat regisztrálni kell a TfL oldalán, így tudja visszarakni a pénzt! Azért is fontos ez, mert ha esetleg megbüntet a rendszer, ennek segítségével tudod kontrolálni, illetje javítani a hibádat!

1 kedvelés

Oh mindig ez a London. Anglia nem csak Londonból áll. Anglia vidéki városaiban ez a rendszer már működik és igen nagy sikerrel.
Trentbarton buszokon, First járatokon alap, Arriva (mint a MÁV csak van vonat meg busz meg mindene) is kezdi bevezetni (felszállsz, telefon vagy kártya, és leülsz. Leszálláskor újra telefon vagy kártya és kész.)
Csak azt akartam mondani ezzel hogy ANGLIA az nem LONDON.

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

az Expressz tömegközlekedés nem ment eddig. ez nem az, amikor Apple Pay-jel intézed, előzetes azonosítás után (Face ID, Touch ID, jelkód), és aztán a rendszer másnap levonja az adott díjat, hanem csak odatartod a zárolt készülékedet, és magától megy minden, nem kell semmilyen azonosítás sem. ez utóbbi eddig nem működött.

Jadeyenek igaza van, plusz a TfL-nél vált elérhetővé, ami Travel for London. Lehetséges, hogy máshol is így hívják a tömegközlekedést, de erről nem tudok semmit. Szóval ez leginkább Londonban elérhető szerintünk!