Életem egyik legjobb döntése volt az E-twow elektromos roller vásárlása

Eredetileg itt jelent meg: Életem egyik legjobb döntése volt az E-twow elektromos roller vásárlása - Szifon.com

Már megszokhattátok itt az oldalon, hogy nem csak Apple termékekről, de ahhoz kapcsolódó kiegészítőkről, okosotthonról, különböző kütyükről is írunk – minden olyan dologról, ami picit is kapcsolódik az Apple-höz. Ezen felül előfordul, hogy olyan véleményt is írok az oldalon, vagy engedünk be vendég bloggerként, ami nem kapcsolódik szorosan az Apple-höz, de szeretnénk megosztani veletek. Részemről…

1 kedvelés

Lehet hülye kérdés, de földutas mellékutakon mennyire biztonságosan lehet menni egy ilyen rollerrel? Mármint úgy értem, hogy lehet gyorsabban menni az ilyen utakon, mint mondjuk gyalogolva? :smiley:

Persze ilyen 15-25km/h siman megy, mondjuk futo tempo. Nyilvan nem optimalis de megy.

1 kedvelés

igazából annyival megy, amennyivel nem szégyelled csapatni neki a végsebességéig – no mondjuk a biztonságossága ilyenkor már egy másik kérdés, könnyebb elesni egy egyenetlen úton, mint amúgy.

" Korlátlan motor garanciát"

Ez pontosan mit is jelent? (Tudom olvassak utána, de így egyszerűbb :slight_smile: )

Az, hogy ha elromlik, akkor kicserélik. :smiley: ennyi.

Nekem egy ES2 van, olvastam, hogy neked is volt, így van összehasonlítási alapod. Ami nem fér a fejembe, hogyan lehet az, hogy a Ninebot ES2nek nagyobb tömeggel kevesebb a hatótávja.
ES2 12,5kg: 25km hatótáv ideális esetben, E-twow S2 Booster Plus S 11kg, 30km hatótáv ideális esetben. De ami még durvább, hogy az E-twow S2 GT SE, mindössze fél kilóval nehezebb és mégis dupla olyan hatótávval rendelkezik mint az ES2. Mi a magyarázat erre? Az akupakk tömege állandó így csak a váz tömegéből tudtak faragni, nem?

A másik kérdésem a menetkomforttal kapcsolatos. Az ES2 brutálisan kényelmetlen hosszabb távon térkövön, a hátsó lengéscsillapító rugó sem sokat segít. Annyira ráz, hogy a fogaim összekoccannak és a kép elmosódik. :smiley: Az E-twow-ok milyenek ilyen “terep”-en, sokkal jobban csillapítanak a légkamrás kerekek?

Köszi, ha válaszolsz.

a nagyobb tömeg is már alapból csökkent a hatótávon, de eleve kisebb kapacitású az akkumulátor is az ES2-ben. abban 187 Wh-s kapacitású van, ami 36V mellett 5,19 Ah-t jelent. az e-twow esetén ugyanez 10,5 Ah.

az ES2-re tudsz tenni külső akkut, amivel ES4 lesz belőle, dupla hatótávval.

1 kedvelés

Ezt értem, de azt azért elég nehéz eldönteni, hogy csak úgy leállt vagy ketten ráálltunk és kitapostam a belét :slight_smile:

Nyilván a szerviz jobban tudja, de akkor is.

Tökmindegy :slight_smile: Ha nincs külsérelmi nyom, akkor az garanciális dolog. Nyilván ha összetöröd, vagy mondjuk ketté törik a motor az nem garis hiba :slight_smile:

SOKKAL! :smiley: Tényleg sokkal jobb mert 2 rugód is. ÉN a 108Kg-mal konktrétan patkákat ugrok meg, kérdés nélkül. Ennyire jó a rugózása.

Avagy: Fizetett hirdetést olvastunk. A cikk jó, ezt aláírom, egy jó zseniális promo cikk.

DE! 1 év közepesen aktív rollerezése után - elég hihetetlen, hogy ez a roller a cikkíró életének legjobb döntése. úgy 4-500 km megtétele után mondom azt, hogy ezzel a kerékmérettel - sehol nem “jó” közlekedni.
A 7-8"-os kerék pici! NAGYON PICI. Az, hogy a xiaomi rollere eszi a kereket, az tervezési hiba. Mentem lengéscsillapítós verzióval is. (Nem csak xiaomival.) Nem rázott, de nem is a “minden útra” való ez a méret (semelyik ebben a méretben!), mint a hogy a cikk állítja. Nagyon oda kell figyelni vele a kátyúra, ott levő kövecskére, mindenre - sokkal jobban mint egy 12"-os kerékméret esetén. (Azt fájóbb szívvel adtam vissza a gazdájának.)
A sebesség nagyon jól hangzik, de emeljük ki, hogy ekkora sebességnél már jó nagyokat lehet zakózni ÉS igazán fontos a jó minőségű tárcsafék, mert nem mindegy mennyi a megtett út, míg megáll a roller. (Igen, jöttek már ki elém és kellett ám rendesen “hangjelzést adnom” (azaz ordítanom mint a sakál, hogy nem fogok tudni megállni.))

Aki a cikk hatására roller vásárlásán gondolkodik, annak javaslom, hogy béreljen 1 napra (több helyen, több féle felszereltséggel lehet bérelni, e-twow-t is) és utána döntsön!

Ami a legfontosabb, és nincs leírva: A kresz szerint 300 W motor teljesítmény felett már gépjárműnek minősül és jogosítvány kell hozzá ha önálló hajtásként, rásegítés nélkül működik! (Jelenleg, még csak a kerékpárok szerepelnek a szabályozásban, de készül a módosító egy ideje.) Ez egy "párszázerzres beszerzésnél szerintem eléggé fontos megemlítendő tényező! Könnyen lehet, hogy egy rosszkedvű rendőr kérni fogja a jogosítványt is amikor ellenőriz.)

(Szerk.: Typo javítás)

Szerintem Te nem tudsz közlekedni vele. :smiley: Én éjjel szeretek a legjobban rollerezni, mert kivilágítva sokkal jobban odafigyelnek rám az autósok. A 8-as kerék több mint elég. Sem én sem a párom 1 év alatt nem bukott egyetlen kátyúban sem. Nekem sikerült egyszer esnem vele, azért, mert előtte való nap nem aludtam és nem figyeltem.

Ahogy látod mindketten bukósisakot használunk, amit kevés rolleres vásárol meg, de még bringások felén sem látok. Az hogy a Kresz mire és mire nincs felkészítve ne menjünk bele, felesleges. Engem egyszer sem állítottak meg, és nincs olyan ismerős sem (pedig van pár erolleres) akit megállítottak volna.

Megértem, hogy neked ez nem vált be, de ettől még ne fikázd le a cikket, teljesen felesleges. Én képes vagyok közlekedni vele és a párom is, lehet, már bocsánat, de te vagy a béna. Még meg is érteném egyébként, ha nem lenne 2500km a két rollerben, hogy hát igen, nem használtam eleget. De igen. :slight_smile:

Azt is leírtam a cikkbe, ahogy ki lehet próbálni az e-twow-ot de számtalan bérlés lehetőség van hazánkban, nyilván motort sem úgy veszel, hogy akkor na durr bele.

szintén 2500km után vagyok, igaz én maradtam a Ninebotnál. a kátyúkra még autóval is figyelni kell amúgy, bár azzal valóban nem fogsz tudni elesni. sisak az kötelezően ajánlott szerintem, főleg mert rollerrel tényleg könnyebb elesni, mint mondjuk egy biciklivel, és inkább legyen valakin “feleslegesen” sisak, mint hogy egy esetleges esésnél hiányozzon. és egyet kell értenem @SzifonAdmin kollégával, hogy nemhogy rollereseken, de még sok bringáson sem látok sisakot.

az elektromos roller ugyanakkor nem minősül kerékpárnak, nincs ülése és pedálja sem. jelenleg nincs rá konkrét szabályozás, így leginkább gyalogosnak minősül – lásd a KreszTV vonatkozó epizódját.

ésszel használva szerintem nincs gond a rollerrel sem, ész nélkül meg nem csak a rollerrel van gond.

@SzifonAdmin közlekedtem már mindenfélével, nem mondom, hogy tökéletesen megy minden. De azt állítani, hogy mindenhol ez a tuti elég erős és meredek. (Még mindig így gondolom.)
Az becsülendő, hogy használjátok a bukót - ezt nem is vitattam, s teljesen egyetértek, hogy kevesen veszik meg. Ezért kell(ene) mindenhol kiemelni hogy hordjátok barátaim, az egészségetek fontos. :slight_smile: Én pedig csak azért hoztam bele, mert lényeges pont lehet, hogy ha egy rendőr kötözködni akar - megteheti! Mert ha szabályozatlan a környezet, akkor a pillanatnyi szava ami él. Ha fellebbezel, akkor jön szakértő, ami már hosszú eljárást is hozhat és jelentősen nagyobb büntetést is.

A cikket egy másodpercet sem fikáztam! Nagyon jó, hogy TE és a párod tudtok közlekedni. Legyen sok ilyen ember. De itt jön az, hogy valakinek mondjuk megtetszik, megvesz valami ilyesmit - majd egyszer belefut egy rosszkedvű jardba, akkor meg megy a pingvinezés, hogy nahát ezt nem mondta senki. Hogy beleírtad hogy ki lehet próbálni az e-twow-t olvastam. Pont ezért mondtam azt, hogy PR cikk!
Az a baj, hogy jelenleg nem szabályzott hogy minek minősül, ezért a rendőr (is) a legközelebb eső “hasonló” eszköz jogértelmezése alapján fog közelíteni. Ahogy anno az indexesek csináltak egy cikket a roller kapcsán - minden irányból szétcincálták az újságírót. Az már a magán véleményem, hogy azzal nem lehet vitatkozni, hogy az e-bike kapcsán leírták, hogy 25 km/h feletti sebességre képes valami és önálló mozgásra - gépjárműnek minősül. (Ezt az alapfeltételt használta a BP-i rendőrkapitányság is.) Tehát ennek okán akár pr cikk, akár nem, akár élménybeszámoló - akármi is a cikk tartalma, érdemes felhívni rá a figyelmet, hogy van itt egy jókora szürke zóna. Az meg az újságíró/cikkíró felelőssége, hogy bizonyos pontokra felhívja a figyelmet - amit józan paraszti ésszel egyébként bárki felfogna. De nem mindenki fogja fel. Ez is egyfajta felelősség. Pláne, amikor az adott emberke mondjuk az üllői úton repeszt 35-el és kétségbeesetten kapaszkodik a mindenbe - mert nem tud megállni.

@Jadeye A kresztv-t anno én is néztem, most ismétlésként megnéztem de ott is az alapján érvel (2:30 után, a kormányrendelet), hogy roller. Nem elektromos roller csak roller! 6 perctől kezdve meg ő is azt kezdni, hogy jogosítvány kell, ha a szigorúbb értelmezést nézi. Egyébként anno beszélgettem rendőrökkel ebben a témában és a megkérdezettek “nem hivatalosan” felelték, hogy pont ezen szabályozatlanság miatt nem hajtják őket, csak akkor - ha valami balesetet okoznak.

Mindketten elmondtátok azt, ami szerintem is fontos: Ésszel és környezetre odafigyelve és önmagunkat óvva kell közlekedni ezzel (is). De az elmúlt évek közlekedése alapján - az átlag rollerestől - (sem a kerékpárosoktól) sajnos mi sem ál távolabb. Mi pedig - vitázhatunk a rendőrrel, hogy a Kresztv-n nem ezt mondták. Úgy is az lesz, amit ő határoz.

1 kedvelés

Én csak autós szemmel nézem és hát nagyon de nagyon kellene a szabályozás erre az eszközre, mert szörnyű ahogyan sokan használják!
A legrosszabb verzió amikor minden kresz ismeret nélkül össze-vissza cikáznak a szélső sávban 30km/h -val (jó esetben, mert van hogy lassabban) és feltartják a forgalmat, vagy önmagukat és a mögöttük haladót sodorják veszélybe a cikázással, stb. Kb mikor a biciklis a zebrán árhajt az elsőbbsége tudatában okosan szinte körülnézés nélkül. Ha büntetni lehetne ezeket és eltehetném, kb két hónap alatt új elektromos autóm lenne (és nem a Dacia Spring), a hivatalos tételek szerint is.
Ja és halkan jegyezném meg, akinek van jogsija és nem csak van hanem vezet is, az teljesen másképp gyalogos és másképp rolleres, meg biciklis is mint akinek nincsen és ez nem a kresz tudása miatt van, hanem mert látja a másik oldalt is, nem mint utas.

2 kedvelés