Emailt írtam Tim Cooknak és így lett iPhone-om 47 nap után

Eredetileg itt jelent meg: Emailt írtam Tim Cooknak és így lett iPhone-om 47 nap után - Szifon.com

Ha esetleg nem olvastad volna kálváriám első részét, akkor ide bökve megteheted. Röviden összefoglalva: leadtam szervizbe az iPhone 12 minimet, miután a lépcsőházi csempe keményebbnek bizonyult nála és utána nagyon sokáig telefon nélkül maradtam. De hogy sikerült előremozdítanom az esetet azután, hogy teljesen reménytelennek tűnt minden? Az eredeti cikkem sokakat megmozgatott, 27 hozzászólás érkezett itt…

1 kedvelés

Na örülök, hogy már megint van telód és valóban kaptál kompenzációt is! :+1:
Az Apple boltjaiban, szervizeiben meg ezután lehet ki lesz írva, "Cseh ne lopj! "

1 kedvelés

Ez egy jó sztori :sunglasses:
Összefoglalva ”találtál” egy a cég iránt elkötelezett embert, akinek lehetősége volt átugrani a céges folyamat leírásokon és odaszólni akinek kellett :stuck_out_tongue_winking_eye:
Elképzeltem az Ír manus arcát, amikor elolvasta Tim levelét…
Ezek szerint még egy multinál is van remény

Hogy az utolsó mondat mennyire igaz… Tudom, szaros Vileda felmosó, nem iPhone. De eltört a nyele, írtam a boltnak ahol vettem, hogy csak nyelet szeretnék nem egész felmosó szettet. Nem nyertem. Aztán küldtem az importőrnek hasonló hangulatban levelet, hogyan jártam, rosszabb már úgy se lesz alapon. 2 napra rá lett egy új felmosó nyelem.

Vannak akik csak eladni akarnak, vannak akik pedig szolgáltatni.

3 kedvelés

Érdekes módon elsőre úgy elhajtotta az Apple support hogy nem tud segíteni, utána mégis sikerült nekik. :smiley:

Lehet ezért nem érdekelte a 9to5Macet :smiley:

ezt mi is láttuk, de pont emiatt lehetett volna érdekes ez a másik történet is.

Ne ez volt ám az amatőr tolvaj! Amennyiben tudta milyen készülékről van szó ugy is csak alkatrésznek lesz jó, mert az IMEI alapján tiltható kb mindenhol később, de ezt elodázhatja azzal ha a csomagba tesz vmit ami pont olyan súlyú mint a vas és akkor a feladónak kell bizonyítania majd, nem ő csinálta, ergo az idő sokkal hosszabb lesz valószinűleg az értékesítésre ha ezt tervezte. Az ilyenek szoktak bent csücsülni hamar.

Szerintem ez a történet jól mutatja, hogy rendszerszintű seftelés megy a hivatalos szervízekben, bár aki egy kicsit képben van, mindenki tudja…

ahogyan azt olvashattad a cikkben, ez a seftelés nem a hivatalos szervizpartnereknél történt, hanem az európai szervizközpontban. a hazai szervizpartnereket ugyanúgy kellemetlen helyzetbe hozza az Apple azzal, ha ki kell küldeni bármi készüléket.

nagyon szép példája az asszertív ügyfélnek, aki nem hagyja abba a dolgokat.

nem panaszkönyvként: múlt héten elvittem egy régi sokat megélt IPad prot az iSamuraihoz mert eltört a képernyőfólia (pókhálósra). ott egy ember megpróbálta nekem elmagyarázni, hogy itt bizony teljes kijelzőcsere kell de az nincs sajnos raktáron, majd ajánlott két alternatív céget akiknek talán van. mivel emlékeztem arra, mikor és hogyan rakattam föl a fóliát, vontam egyet a vállamon és elvittem az IDOKIhoz ahol kaptam új fóliát (akkut is ott cseréltettem) és a gyerekemnek megint van iPadje.

tanulság? bár az ügyfél néha okoskodik de nem hülye, és sajnos minden szolgáltatónál lehet vagy fogalmatlan vagy dezorientált esetleg türelmetlen arc, ezeket át kell ugrani, mehetnek a lecsóba.