EPICO gyorstöltős termékek: külső akkumulátor, vezeték nélküli és autóstöltő

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/06/08/epico-gyorstoltos-termekek-kulso-akkumulator-vezetek-nelkuli-es-autostolto/

Néhány naponta “ellenőrzöm” a partnereink termékeit, hogy miről érdemes nektek, Szifon.com olvasóknak írni. Ilyenkor megnézem, mik az új márkák, új termékek, mi az, amit szerintem raktárkészleten kell tartani, mert jó kiegészítő. Ilyen az EPICO is, amit most be szeretnék mutatni nektek. Jóformán függő vagyok, hogy gyorsan töltsem az iPhone-t, iPadet, bármilyen hordozható Apple terméket. Nem…

Vezeték nélküli töltésre alkalmas külső akkumulátorokkal kapcsolatban esetleg nincs tapasztalatotok?
Mindenhol csak vezeték nélküli töltőt vagy kábeles külső akksit ajánalanak. Csak én érzem úgy, hogy a kettő kombinációja adja magát leginkább? :slight_smile:
iStyle webshop-jában pl. találtam egy 10 000 mAh-est 16 eFt-ért, ami ár/érték arányban első blikkre jónak tűnik…

nyilván azokkal annyival egyszerűbb a történet, hogy nem kell legyen nálad semmi kábel, de a vezeték nélküli töltés jelentősen veszteségesebb, mint a kábeles, vagyis a kényelem oltárán kell feláldoznod a teljesítményt.

hálózati adapterrel egybeépített powerbank/vezeték nélküli töltőről már írtunk egyébként korábban, mindjárt megkeresem azt a cikket, most hirtelen nem jut eszembe a neve, mi volt.

Azt meg tudja valaki magyarázni, hogy miért merül gyorsabban a teló, egy usb-s eszközről (powerbank, laptop, vagy bármilyen eszköz, ami tud tölten) való töltést követően, mint hálózatról?
Sok telefonomnál tapasztaltam már ezt, a 11 Pro, hál’ Isten annyira birja szuflával, hogy nagyon minimális esetben kell külső akksihoz nyúljak, de itt is érzem, hogy nem ugyanaz.

technikailag nincs különbség a töltés között, már olyan értelemben, hogy az akkumulátor ugyanannyi energiát tárol el, függetlenül attól, hogy azt mi “termeli meg” a készülék számára. az akkumulátornak maximum az számít, hogy ezt a töltést milyen gyorsan kapja meg.

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért néz ki ugyanúgy az összes, kínából rendelhető szivargyújtó töltő? A külcsíny ugyanaz, csak a felirat más…

“az akkumulátornak maximum az számít, hogy ezt a töltést milyen gyorsan kapja meg”

A 8 Plus-om ugyebár, már fastchargin’ ready volt, csak épp gyorstöltő nem járt hozzá.
Ezt egy blitzwolf akksi/kábel combo-val oldottam ezt meg, bivaly gyorsan töltötte fel a telót a cucc, de ugyanilyen gyorsan merült is mellé. Legalább 10-15%-kal jobban, mint amikor hálózatról töltöttem a saját 5 wattos vackával. És van egy olyan érzésem, hogy az akksi élettartamára is hatással volt.

biztosan hatással volt rá, a kémiával nem igazán lehet vitatkozni.