Érdemes-e most iMac-et vásárolni?!

Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket. IMac vásárlását tervezem a közeljövőben. Jelenleg a 27"-es 5K-s alapmodell-t (QC i5 3.4GHz 5K/8GB/1TB FD) néztem ki, viszont mivel már viszonylag rég volt frissítés, ezért fenn áll a kérdés, hogy hamarosan érkezhet egy új modell és érdemesebb lenne inkább azt megvárni. Mit gondoltok, lehet számítani akkora frissítésre, hogy megérje várni (és többet fizetni az új modellért) vagy inkább a jelenlegit érdemesebb megvásárolni?

Köszönöm előre is a válaszokat!

En a Mojave bejelentese ota uj iMacra varok. Az uj gepekben 6-8 magos CPU is lehet majd (az Intel a desktop CPU vonalon az i5/i7 modelleknel felhagyott a 4 magos valtozattal, ezeket 6-8 maggal szereli, a korabbi 2 magos i3 modellek lettek 4 magosak). Tehat, CPU tekinteteben legalabb az uj Mac Mini a legvarhatobb szint. Ugyonakkor, szinten a minibol kiindulva, valoszinuleg el fog tunni a HDD (tehat, Fusion Drive sem lesz), emiatt jelentosen dragulhat az egyes modellek ara a tarhelytol fuggoen. Ha nem kell az eros GPU, akkor CPU tekinteteben a 6 magos Mini jelentosen erosebb opcio (pl. Xcode buildelesben jelentosen jobb).

Köszönöm a véleményt! Alapvetően számomra nem a teljesítmény a legfontosabb jelenleg, inkább a 27"-es méret és az 5k-s kijelző. Szerinted nyáron van rá esély, hogy kihozzák az új modellt a wwdc után vagy inkább őszte várható?

Hát szerintem ebben nem fog változni még egy ideig. A retina kijelzők sem fejlődtek évek óta. Ha kihoznak egy új modellt azt csak SSD és processzor / memória fejlődés lesz.