Eufy beltéri mozgatható kamera 2K-s felbontással és HomeKit Secure Video-val

Eredetileg itt jelent meg: Eufy beltéri mozgatható kamera 2K-s felbontással és HomeKit Secure Video-val - Szifon.com

Néhány hete írtam már a Eufy kültéri és beltéri kamera rendszeréről és a HomeKit Secure Video támogatásról. Ez a cikk a márka beltéri kamerájáról fog szólni, ami lényegében az egyik legolcsóbb és legjobb ár/érték arányával elérhető, HomeKit Secure Video-ra képes kamera. Nem kevés kamera rendszert próbáltam már az elmúlt években, és lehet én vagyok túlzottan…

1 kedvelés

Azt azért tegyük hozzá, hogy ez egy 2.4GHz only Wi-Fi kamera, nem tudom kinek van még otthon ebben a sávban értékelhető sávszélessége, nekem sajnos nincs. Pedig egyébként tetszik.

Meg is rendeltem :smiley:

1 kedvelés

5 kameránál többet nem tudsz homekithez adni… legalábbis eufy kamerát. Illetve ha hozzá is adsz más típust, nem engedi használni az icloudot. vicc… Van mit fejleszteni. Egyébként nem rossz, de az aqara jobb.

Miben jobb az Aqara?

Sajnos nem tudtam 4 kameránál többet hozzáadni a homekithez. Az aqara hubként is üzemel és vezérelhetsz vele rengeteg xiaomi és aqara eszközt. Pl: megjelöli az idővonalon mikor nyilt az ajto, stb… Sajnos a homekitben nem minden funkció elérhető, ami a gyári programban igen. A kép minősége is jobb aqarán. A beszéd funkció nem működik homekiten, tehát hallasz mindent, de csak a gyári alkalmazással tudsz beszélni. Legalábbis nálam nem működik. Jelenleg 6 eufy kamerám van és 2 aqara. Eddig megbízhatóbbnak találom az aqarát. Igaz, nekem a vezeték nélküli eufy-ok vannak, de abból szinte min1ikből, 2K-ból is… Jó kamera és senkit nem akarok lebeszélni, hisz nekem is ez van, de van hova fejlődni.

1 kedvelés

Technikailag a HomeKit tud tobbet, mint 4 kamera. Egyedul jelenleg a HSV szolgaltatasra van egy 5 kameras limit, de gondolom, ha jon uj Apple TV erosebb processzorral, akkor ezt meg fogjak novelni (HSV eseten mindenfele feldolgozas es processzalas a lakasban levo Home Hub-on tortenik, annak kell elegendoen erosnek lennie ahhoz, hogy el tudja latni a feladatat). A ketto iranyu hang is tamogatott HomeKit eseteben, tehat maga a protokoll tudja, tehat ez is egy olyan “hianyossag”, amit nem a Homekit, hanem az Eufy okoz.

Egyébként megjött hozzám az AQARA kamera, most fogom majd tesztelni, de nekem az EUFY szoftvere első körben sokkal jobban tetszik mint az AQARA-é

Ha beleásol és használod több érzékelővel (nyitás érzékelő, mozgás érzékelő, izzó, stb…), akkor látod majd mire képes. 4 kameránál többet az eufy programja nem enged hozzáadni, a homekit tudná… , Csak a mentés van 5 kamerára korlátozva, de az aktív darabszám nem.

Na majd jelentkezem, de nagyon idegen nekem elsőre az AQARA szoftvere :smiley: Itt most nem a HomeKit-re gondolok ugye mert az más. Saját appja ami érdekes.

sd kártyát tóltál bele?

Eufy-ba? Igen. Azért lett “timeline” és vissza tekerés.

aqarába?

Még nem bontottam ki :smiley:

akkor jönnek elő az érdekes dolgok… idővonal stb…

1 kedvelés

mivel használható hubnak nem korlátoz a távolság, ha központi hub messzebb van, ezért is szeretem.

Ezzel egyetértek, mondjuk a 2.4Ghz Wi-Fi elég jól terjed, de tény a Zigbee sokkal nagyobb távolságot képes áthidalni, mint a Wi-Fi.

Szia! Ennek a cikknek a hatására vettem kettőt is… sajnos nagy csalódás, szerintem alaposabban kellene tesztelni, vagy kicsit átérezni, hogy valós életben mire tudja használni az ember, mert az, hogy úgy-ahogy, forog meg jó a képe, illetve lebutított tudással Homekit-be integrálható, még elég kevés. Függőleges irányba amúgy alig mozog, mármint lefelé… tehát egy babágy felé pl fentről irányítani nem lehet. A hangátvitel pedig katasztrófa… egyszerre nem megy át oda vissza a hang. Nyomni kell a gombot, ha beszélsz, nem lehet megnyitni folyamatosan a csatornát, addig a gyerekeknek meg mondd el, hogy amikor Te beszélsz, akkor ne beszéljenek… Sokkal olcsóbb elődje, kis szerencsétlen Cleverdog kamera ebben fényévekre volt az Eufytól…:frowning:

@andris27 mindenki másra használja. Nekünk nincs itthon gyerek, baba stb… a macskát nézzük. Ő viszonylag magasabb helyen van. Ezt láttad is a cikkbe kitértem rá. Baba nélkül nem tudom tesztelni bármennyire is szeretnéd és lefikázod már bocsánat a cikket, hogy nem tértem ki rá.

Az oda-vissza hang az oké, viszonylag ritka hogy ameddig a másik beszél addig te is beszélni akarsz. Kérdezel válaszolsz, ez nem telefon. :smiley: És itt továbbra is kitérek hogy nincs gyerekem. De megértem amit mondasz, nekem ezzel nem gondom, logikusan tudtam használni.

A forgás picit laggos, de ár/értékben engem ez nem érdekelt. Forgatni tudom pont. Egy idő múlva megszokja az ember.

Természetesen bármikor vissza küldheted a kamerát 14 napot van rá, ezért vásárolod magyar webshopról helyről ilyesmi. Nincs ezzel semmi gond, ha neked nem vált be.

Azzal sincs semmi gond, ha leírod a véleményedet, sőt írd is le, mert mások pl pont emiatt nem veszik meg akkor, mert a babamonitornak szeretnék használni. De kérlek a cikkel kapcsolatos nézeteidet tartsd azért magadban, mert mások vagyunk. Értem hogy ennek hatására vetted, de azért érezd át a másik oldalt is, összesen kétszer használtam a cikkben a gyerek szót. Egyszer a sírásnál, egyszer pedig AKÁR babamonitorként használható. Arról nem írtam hogy teszteltem, jó volt, stb… tehát olyat képzeltél a cikkbe vásárláskor, amit én nem írtam le. Te gondoltad. :slight_smile:

A cikk egyébként leginkább a HomeKit kompatibilitás miatt készült.

Remélem legközelebb jobb terméket tudok ajánlani számodra is. :slight_smile: Nincs harag egyébként, remélem inntől részedről sem, küldd vissza a francba!

Köszi… bocs, ha sarkosan fogalmaztam. Maradjunk annyiban, hogy azért nem annyira 5csillag. Az elhelyezését amúgy lehet változtatni, forgatást tehát meg lehet valahogy oldani. De a hang, hát az akkor is necces. Ez úgy kétoldali, hogy egyszerre csak egyoldali… tehát ez félreérthető. S mivel eddig egy hasonló kamerám volt, amin ha hangot bekapcsoltam, akkor oda-vissza ment a kommunikáció, igen, el sem merült bennem, hogy egy fejlettebb kamera ezt butábban tudja. Ráadásul az egyoldali hangátvitel is szakadozó, gigabites nettel is, tehát nem ez az oka. Ezt szerintem nem tesztelte ki rendesen soha a gyártó. (Ti sem, de nem is elvárható) Nem vittem vissza, valahol használom őket egyszer, ha ezek a funkciók nem hiányoznak majd. A cikk pedig hasznos, homekit miatt értem, hogy ok (a felhőbe mentés valóban jó), de ugye jól érzékelem, hogy a Home appban már pl. mozgatni nem lehet? Szóval nem kerek, akárhogy is nézem. De jó, amit csináltok, szóval nem fikázni akartam, csak indulásotok óta olvaslak, és általában kerekek a cikkek. Ez pedig jó hosszan nem volt annyira kerek, illetve objektív. De bocs, megkövetlek, és írjatok csak továbbra is ilyeneket… :slight_smile:

1 kedvelés