Eufy Doorbell Dual: teszteltük az új, dupla kamerás, okos, vezeték nélküli kapucsengőt

Eredetileg itt jelent meg: Eufy Doorbell Dual: teszteltük az új, dupla kamerás, okos, vezeték nélküli kapucsengőt - Szifon.com

Manapság egyre több emberrel találkozom, aki szeretne biztonsági kamerát és az a kamera legyen okos is, ismerje fel esetleg az embereket, állatokat, illetve adott esetben biztonságosan készítsen felvételt is. Általában kültérre szerelnek az emberek kamerákat, hogy megfigyeljék a kertet, a kaput, a bejáratot. A bejáratot könnyedén be lehet kamerázni, erre az egyik legjobb megoldás az…

Kapucsengő. De ki tudja nyitni a kaput is?
Mert ha nem tudja a kaput kinyitni akkor csak ajtó csengő és nem kapucsengő.

Ő nem tudja kinyitni a kaput, de nyilván okosotthonba integrálható kapunyitó és máris nyitható lesz egy gombbal :slight_smile:

A kifutottként említett eufy doorbellt használom évek óta, sajnos a második kamerát is kénytelen voltam megvenni már, mert az első felmondta a szolgálatot. Nagyon jó termék, szinte tökéletes, de azért vannak árnyoldalai is a terméknek.
Először is az egy kamerás video doorbell nem kifutó termék! Nem mindenki akar dupla kamerás videó csengőt ( köztük én sem, mivel semmi értelme az én esetemben), és ezt az Eufy is tudja.
Az első csengőm 1.5 évig bírta, garancia nyilván egy év volt. Azóta is ügyezem hogy azért javítsák meg eddig sikertelenül. Ha minden igaz Európában csak Berlinben van szervizük.
Mindemellett tényleg kiváló termék, és minden hátránya mellett a konkurencia megoldásai gyengébbek. Az egy kamerás csengő is tud arcot tud érzékelni csak felismerni nem. Ami kritikán aluli az a HomeBase2 minősége. A státusz led olyan ótvar módon van forraszta a nyákra hogy az kb 3 hónap után már nem működött ( ettől függetlenül teszi a dolgát a homebase, csak a led nem működik), a customer support meg azt kamuzta firmware hiba :smiley:
Aztán utána olvastamkiderült hogy csak simán gányolt megoldás, ezért is érthetetlen a számomra hogy a dual kamerás újdonság ( ami nem csak a kamerák számában hanem árban is dupláz) miért nem frissítették a homebase-t ( vagy ha frissítették akkor titokban).
Kb ennyit szerettemn volna írni a dologhoz. peace

1 kedvelés

Köszi a Review-t :slight_smile: Én is imádom az első generációt, de a dupla kamerás azért jó sok újdonságot hozott, ami érdekes lehet sokak számára. Egyébként én azt látom kifutó termék a nagykernél azért tettem rá ezt a szót is, mert nem tudom, hogy lesz-e belőle újabb szállítmány. Természetesen ha lesz akkor nem az. :slight_smile: De egyelőre nem látom. Lehet tévedek, így biztosra mentem.

Ettől függetlenül szerintem az is tökéletesen megfelel egy átlagos háztartásnak azért is érhető el a webshopban, és persze akciósan.

Tudsz ilyet linkelni? Mert ilyenről még nem hallottam.

Bármilyen relé? :slight_smile: Nyilván ha mágneses akkor meg lehet szakítani ha meg motoros tudod kapcsolni :smiley:

Értsd veszel egy központot bármit ami mondjuk vezérli a fibaro cuccokat. És utána megoldod ezt a kapcsolást. Nem olyan vészes dolog.

De vészes. Ennyire nem értek hozzá.
Azért szeretem pl a Legrand-ot mert ott komplett megoldást kapok. Nem kell gondolkodni, hogy ezt + azt kell még szereznem hozzá. Persze nem okos de attól még kamerás.

Alapvetően jók ezek az okoseszközök, de nekem pl fél évig működött jól a 9db Fibaro Roller Shutter 3-am… Most kettő feladta a szolgálatot, olyan állapotba rakták magukat amivel nem tudok mit kezdeni és hála az égnek még a manual sem említi. Használ valaki ilyen közületek, jó lenne egy kis eszmecsere? :blush:

Legrandnak is van nyitni tudó rendszere, valakinek a bekötést ott is meg kell csinálnia.

De a legrand-nál nagyon egyszerű én magam megoldottam. De ennél már nem olyan egyszerű.

Fázis-null, pozitív-negatív. Nagy csoda nincs ezekben, nem neked kell a nyákot kiépiteni. Szerintem ha az egyik megy, akkor a másik is fog.