Ezek a CarPlay újdonságok érkeznek majd az iOS 13-mal

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/08/20/ezek-a-carplay-ujdonsagok-erkeznek-majd-az-ios-13-mal/

Idén ősszel az iOS 13 elhozza magával a CarPlay legnagyobb frissítését: a frissített felhasználói felület és az új Naptár alkalmazás egy teljesen új élményt nyújt majd. Ez lesz eddig a legnagyobb váltás a funkció iOS 8-as bevezetése óta, így érdemes megnézni alaposan, hogy mit találtak ki az Apple fejlesztői. Szerencsére ezúttal is segítségünkre volt a…

Nekem az első és egyetlen fontos újítás, hogy a telefont lehet majd büntetlenül nyomkodni, miközben a kijelzőn marad az eredetileg elindított app.

Sziasztok, én használom a carplayt, fennt van az IOS13 beta is egy ideje. Van még mit fejleszteni rajta. A carplay nem működik SIRI nélkül. Nekem eddig a SIRI ki volt kapcsolva, így amikor telefonhíváskor bemondattam a neveket, azt jól magyarul ejette ki. Most angolul mondaja ki a magyar neveket, ami azért elég furán hangzik.
Waze-t használok. Jó lenne ha ezt is ki tudná tenni az alapképernyőre. Valamint a waze automatikusan indul a carplayre való csatlakozásnál, de ha elhagyom az autót nem zárja be az alkalmazást, ezért a navigáció megy tovább a zsebemben. Erre automatizálást sem tudtam beállítani, mert app bezárás funkciót nem találtam.
Amúgy szép az új lekerekítetett design.
A spotify végre kiteszi a borító képeket lejátszásnál, de számot keresni továbbra sem lehet. (valószínűleg vezetésbiztonsági okokból)

Az iOS 12.4-ben sem működött a CarPlay Siri nélkül. Korábbról nem tudok nyilatkozni mert akkor még nem volt kompatibilis autóm hozzá.

Simán lehetne keresni a Spotifyban is (ahogy a Mapsben, Wazeban stb.), ez nem az Apple limitációja, hanem a Spotifyé. Szimplán lusták megcsinálni.

Én egyébként nem értem miért kell hozzá Siri :man_shrugging:t2:

Sziasztok!

Nekem 2014 golf VII-m van, hogy lehet, ha lehet egyáltalán, a CARPLAY-t beállitani?

Köszönöm

Chr1s

ez attól függ, hogy a kocsid fejegysége tudja-e vagy sem.

Biztos megvan az oka, de továbbra is csak ezt tudom mondani: https://support.apple.com/hu-hu/HT205634

Nekem majd az lesz az innováció ha majd kábel nélkül fog működni és nem kell állandóan vezetékezni.

ez a fejegységedtől függ, nem a szoftvertől.

Wifi-s headunit kell hozzá és kábel nélkül megy minden, én is wifin használom mióta van.

Amit írtam általában szólt a carplay-ről, nem csak az IOS 13-as észrevételeim. Általában mondva lenne még mit fejleszteni rajta, de naponta használom.
Én nem tudtam működtetni SIRI nélkül IOS 12 alatt.

azért nem tudtad működtetni Siri nélkül, mert követelmény a működéséhez a Siri engedélyezése.

1 kedvelés

Én két dolgot hiányolok: Waze osztott képernyőn és a telefonhívásoknál is maradjon a térkép, mert mindig akkor hívnak, amikor a térképet kellene néznem.

Most készülök egy CarPlay kompatibilis autót vásárolni, de Apple support oldalon olvastam, hogy Magyarországon jelenleg még nem támogatott a használata.:flushed:
Ti hogyan használjátok? :thinking:

Bekapcsolod a Sirit es összekötöd a fejegységgel. A telón felugrik egy kérdés, amire igen a válasz és már működik is. (A kérdést többet nem teszi fel)