Ezek azok a kedvenc, hasznos parancsok, amiket használunk!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/14/ezek-azok-a-kedvenc-hasznos-parancsok-amiket-hasznalunk/

Tavaly az iOS 12 egyik nagy újdonsága volt a Parancsok alkalmazás, amit az Apple az iOS 13-mal a következő szintre emelt azzal, hogy rendszeralkalmazássá tette. Épp ezért, mert tudom, hogy ez az app ott van a telefonodon (hacsak direkt le nem törölted), mutatok pár hasznos trükköt, amiket a MacStories-tól lestem el. Ha ismered a MacStories-t,…

Köszi! De sajnos nem nyitható meg, mert nem megbízható…

igen, ezt engedélyezheted a Beállítások, Parancsok alatt. amennyiben nincs rá ott az opció, akkor manuálisan hozz létre egy tetszőleges parancsot, utána már ott lesz, és akkor engedélyezve már le tudod ezeket is tölteni. :slight_smile:

egyet csinaltam/hasznalok: music play shuffle all songs
:+1:t2:

Azt vettem észre, hogy Siri megérti a magyarul adott parancsneveket is, igaz 10/2 félrehallja, de többségében jó!

Köszi, megy is! Az eszköz színét hogy tudom megadni? Fehér i8 kellene… :slight_smile:

Nekem szinte minden magyart totálisan félrehall ezért inkább angol neveket adtam neki.
Van már valami lehetőség beimportálni mondjuk innen: sharecuts.app shortcutokat? Sajnos a File alkalmazásból megnyitva az írja nem támogatott.

hát ezt meg nem mondom, én nem ezt a parancsot használom, hanem egy korábbit, amiben csak iPhone X van. szerintem fel kell ajánlja a készüléktípusok mellett az elérhető színeket is, ha esetleg nincs benne színválasztási lehetőség, akkor lehet, hogy nem tud több színt.

Elég idegesítő a Parancsok használata. Például hiába állítom be, hogy magyarul olvasson fel egy szöveget, ha lezárt képernyőről indítom, akkor mindig angolul olvassa fel. Aztán ha van egy olyan parancs, amiben diktálni szeretnék, akkor ahhoz mindig fel kell oldanom a készüléket. Ha számokat szeretnék bediktálni, azokból meg többet rosszul vesz be Siri, például próbáljátok bemondani azt, hogy tizennégy egész harmincnégy. De tizennégy egész hárommal már nincs baja. Jegyzeteket nem mindig találja meg, így sem beolvasni, sem hozzáfűzni nem tudok. Van, amikor hozzáfűzéskor duplázza az eredeti jegyzetet. Még nem frissítettem iOS 13-ra, így nem tudtam kipróbálni, hogy ezek abban javításra kerültek-e (valószínűleg nem), de így, hogy a rendszer része, nem is fog túl gyakran frissülni (?).

1 kedvelés

Engem továbbra is az érdekel, hogy a Siri Shortcuts hova lett? Nekem már konkrétan a Settings - Siri menüben sem jelenik meg.

Twitteren is rageeltem már miatta.

Esetleg toporzékolni nem próbáltál? Problémamegoldásban van olyan hatékony mint egy Twitter kirohanás…

1 kedvelés

paranccsal valtoztathato? :astonished::black_circle::white_circle::large_orange_diamond::red_circle:
:sweat_smile:

De képzeld, sőt fejen is álltam, hátha…

Nem tudom hova lett.

ez engem is érdekelne eddig ami parancsaim voltak azokat mind tudtam használni hogy hey siri nappali on és ment a klima most meg semmi. van erről valahol leírás valahol? Vagy példáil az update shortcut elérésére hogy lehet létrehozni siri shortcutot?

Lehet én vagyok hülye és félre értem :slight_smile: De a parancsok appban ( nekem kurzbefehle) tudsz siri parancsokat létrehozni. Vagyis én ott csináltam mindenhez.

de nekem voltak régiek amiket beimportált és azok nem mennek hey siri-vel. és ha csinálok eg yújat nem látom hogy hogy lehetne a hangot hozzá adni.

Az eszközt tudod egyszerűen “Hey Siri”-vel kikapcsolni bekapcsolni, a parancsokban meg a nevet amit adsz azt kell mondani és azt csinálja amit beállítottál hozzá. Kell a bekapcsoláshoz egy parancs meg egy a kikapcsoláshoz. Bár inkább annak van értelme, hogy különböző beállításoknak parancsot csinálni. A klimának a Home papban nappali a neve? Mert akkor bekéne kapcsolnia “Hey Siri nappali on”-nal.

Azt tudja valaki esetleg mikortól fog működni az Apple Tv parancsok? :smiley: Mert van de minek :slight_smile:

5$-t szerintem megér a havonta a klub tagság. Biztos vannak durva cuccok itt .

Korrigálom amit írtam, találtam a macstories-en parancsot és azzal működik az apple tv, nekem nem sikerült. Köszi a cikket :slight_smile: