Ezek azok az iPhone 13 változások, amikről nem beszélt az Apple

Eredetileg itt jelent meg: Ezek azok az iPhone 13 változások, amikről nem beszélt az Apple - Szifon.com

Szinte lehetetlen, hogy egy termékbemutató alatt minden újítást felsoroljon az Apple, főleg azért, mert mindig van 1-2 olyan részlet, ami nem feltétlen jó színben tünteti fel a telefont. Nézzük meg, hogy milyen újítások kerültek az iPhone 13-ba és az iPhone 13 Pro-ba, amikről nem beszélt az Apple. Vastagabb és nehezebb Mind a négy modell ugyanúgy…

RAM méretek? Különbségek?

0,15mm, mint jelentős fizikai különbség, istenem… bulvár a köbön.

1 kedvelés

nem bulvár, van, aki az ilyen lényegtelennek tűnő részleteken feszül be.

Szerintem simán lehetne vastagabb is, legalább annyival amennyire a kamera kilóg hátul, a súlyát ne növeljék vele és akkor akár még hosszabb időt is tudhatna az akku ha van helye. Amúgy is az akkumulátor technologia rohamosan fejlődik a villanyautók révén, lesznek hamarosan sokkal könnyebb és nagyobb kapacitású aksik ki ne örülne egy hétig is elmenő telónak ami ugyan kicsit vaskosabb (az említett kamera kilógással) de nem lenne nehezebb mint most. Rendszeresen látom mikor a körmösök, csuklónyűvő ujjakrobatikát bemutatva emelik fel az asztal lapjáról a “hú de jó milyen vékony telcsi”-t , hát néha igen groteszk látvány. Szóval ha újra sima lenne a hátlap.

1 kedvelés

szerinted ha vastagabb lesz, és ezzel nő az akkumulátor mérete is, akkor nem lesz nehezebb attól, hogy “több anyag” van benne egyúttal?

Nem feltétlenül, amennyiben más akkut használnak majd bennük. Ja és másra is lesz benne hely, nem kell annyit elmélkedni legalább, mit is kellene és hogyan elhelyezni / vékonyítani ahhoz hogy rendesen elférjen. Arról nem is beszélve, hogy ezek a dolgok amik miatt drágulnak az újabb telók.

1 kedvelés

milyen más akkut? van olyan akku, ami héliummal van töltve, és így ha minél nagyobb, annál több benne a hélium, és így könnyebb? ne már…

Olvasgass kicsit mikkel kísérleteznek manapság akku téren és látod majd a jövőt. Csak pár év, reméljük.

1 kedvelés

majd akkor érdemes ezen gondolkozni, ha már létezik tömeggyártásban bármi ilyesmi. addig totálisan felesleges ezen filozofálni.

aztán meg ha esetleg ugyanaz a kapacitás elférne kisebb fajlagos tömegben is, akkor meg azon lenne a kesergés, ha az Apple kisebb méretre csapja le az akkut ahelyett, hogy maradna ugyanakkora, mint most, cserébe viszont akkor nagyobb kapacitással.

Jó azt tudom, hogy sosem lesz olyan megoldás ami mindenkinek megfelel majd, de ez vékonyítás mizéria és cserébe lassan a hátoldali kameránál is meg lehet majd fogni a telót annyira kilóg, nem hiszem hogy annyira jó irány, pedig ezt is mindenki átvette és marhára ragaszkodnak is hozzá a gyártók, nem értem igazán miért is. Persze biztosan bennem van a hiba. :crazy_face:

ha meg több milliméterrel vastagabb lenne a készülék, és így nehezebb is, akkor meg az lenne a baj. meg hogy már megint lehet új tokot venni. stb. stb.

Pont erről szólt az előzőben az első mondatom. De nem is kell feltétlenül akkuval kitölteni a keletkező óriási helyet, csak van ott pár mérnök akiknek majd eszükbe jut valami ami újdonság és ezzel el is fér, no meg a súlyát sem befolyásolja jelentősen. Amúgy is ráfér az emberekre kicsivel több mozgás, nem hasban stb kell felszedni a többletet, hanem inkább a telóban azt a pár grammot. Az panaszkodik a legjobban a telók súlyára aki saját magára szed évi több kilót fel, persze az nem számít.
Azért az kicsit vicces, hogy az órák már vastagabbak mint a telefonok, pedig az órát nem kell naponta sokszor felemelni sehonnan, sőt beakad ha vastag ide-oda. Érdekes trend ez nem ?

1 kedvelés

Most is lehet új tokot venni. Nem pont a 0,15 mm vastagságnövekedés miatt, hanem azért, mert nagyobb lett a kamerasziget. Persze lehet farigcsálni a régi tokot, de azért egy félmilliós telónál ne barkácsoljunk már.

A Watch 7 pont vékonyabb lett. Legalábbis azt írjak.

nyilván, de ez ugye egyértelmű, ha egyszer a nagyobb kameramodulok miatt nagyobb lett a kamerasziget is.

Én trendet gondoltam, hogy az órák egyre vastagabbak, robusztusabbak lesznek, pedig …, a telók meg vékonyodnak pedig…

Igen, a bulvár újságíró.
Ha vékonyabb, akkor az Apple a használhatóságot beáldozta a design kedvéért, ha vastagabb, akkor visszafejlődik, ha ugyanolyan, akkor ugyanazt a terméket akarja eladni átcimkézve.