Ezek miatt érdemes várni az iOS 15.4-et és az iPadOS 15.4-et

Eredetileg itt jelent meg: Ezek miatt érdemes várni az iOS 15.4-et és az iPadOS 15.4-et - Szifon.com

Január 27-én az Apple kiadta az iOS 15.4 és iPadOS 15.4 első bétáját, amely rengeteg izgalmas funkciót hozott magával. Az Univerzális vezérlő (Universal Control) részleteiről egy külön cikkben már beszámoltunk, ahogyan az EU-s oltásigazolás Tárcában és Egészség appban való tárolásának lehetőségéről is. Most jöhet az összes többi változtatás – vágjunk is bele! Face ID maszk…

@ener a kérdésed emojis részére: ezeket még mindig nem az Apple erőlteti rá bárkire, hanem az egész mögött lévő Unicode szabvány karakterkészlete frissül a háttérben, és utána ez az összes, a szabványt támogató készüléken elérhető lesz a karakterkészlet frissítésével, még Androidon és Windows-on is.

erről részletesen:

Valahogy meg kell dobni az iPhone 13 eladásait. :smiley:
(vegyetek új telót ha használni akarjátok címszóval…)

Valószínűleg inkább az van mögötte, hogy a Neural Engine ill. a FaceID szenzorok fejlettebbek a 12/13 szérián, mint a korábbiakon. A FaceID szélesebb látószögű, nagyobb “betekintési” szöggel rendelkezik, illetve:

  • iPhone 12 / 13: 16 magos Neural Engine
  • iPhone XS / XR / 11: 8 magos Neural Engine
  • iPhone X: 2 magos Neural Engine

De gondolom a pénzéhes Apple teória könyebben elfogadható…

1 kedvelés

Szerintem érthető. A korábbi évek történései alapján, joggal gondolja bárki, hogy lehúzós és hazudós a cég. Persze lehet, hogy a szenzor képességei miatt van. A lényeg, hogy hiteltelen az Apple. …és most hagy ne soroljam, hogy miért, mert mindenki tudja…ennek ellenére Apple felhasználó vagyok én is

1 kedvelés

Ilyenkor (“és most hagy ne soroljam, hogy miért, mert mindenki tudja…”), nyugodtan irhatsz peldat, mert vegtelen sok dolog mogott, amit lehuzasnak latsz, van logikus es magatol ertetodo magyarazat.

Ember várja itt a hivatalos 15.4-et, hogy majd maszkba feloldás, meg Walletben oltásigazolás, erre tegnap meg bejelentik nálunk, hogy holnaptól(azaz mától) eltörlik az igazolást meg a maszkviselést( csak tömegközlekedésen meg egészségügyi intézményekben maradt meg) meg úgy minden szigorítást megszüntetnek. Fasza így már mire kijön én a felét használni se tudom :joy:

Hol is van az az itt nálunk? Már ha nem titok, de régebben mintha írtad volna. Amúgy meg mivel indokolták ezt a lépést nálatok?
Mondjuk a maszkos F-ID elmehet a francba, mert eléggé necces, amikor az autóban a mellettem ülő párom aki szemüveges és hosszú hajú és vékony arcú simán feloldotta rá, mert ott volt közel az órám és simán nyitott a biztonságos F-ID maszkos szken után. Hááát van még mit reszelni ezen.

Az ora miatt oldott fel, nem a maszkos FaceID beallitas miatt.

Eddig nem tette, így szvsz azzal van a baj, mert nem teszi a dolgát. Vagy oda kellene írni, ha használom a maszkos szkent akkor az órás oldást kapcsoljuk ki, a kettő együtt nem biztonságos.

Ha hasznalod az orat, az egyaltalan nem biztonsagos. Ezert is lehet vele csak a telefont oldani es mast nem.

Jó, én csak arra utaltam, hogy eddig ha más próbálta nem tudta feloldani semmivel semmi módon az órám segítségével, most meg a maszkos verzióval igen, csak fogom és ráirányítom a másik arcra és kinyit, ergo csökkent így a biztonság, igaz beljebb nem tud menni további szintet.

hát de mégis mit vártál? nyilván sokkal kevesebb adatot vesz ilyenkor alapul a felismeréshez, így értelemszerű, hogy kevésbé biztonságos.

Svájc, de még jó pár európai ország, svéd, norvég stb. A számok miatt, napi 70ezer tesztből igaz, hogy 20ezer pozitív de ez 99%-ban omikron, és kórházba “csak” 117-en kerültek. A kórházakban is “csak” 7,6%-os a koronás betegek aránya, az intenzív osztályon is 21%, így arra jutottak, hogy már nem veszélyes és azt mondták, hogy ez annak köszönhető, hogy kivártak a 3. oltással és nem kapkodták el, de ennyivel én le is zárnám ezt a témát :slightly_smiling_face:

Reméljük, hogy hamarosan nem is lesz egyáltalán szükség a maszkos Face-ID-ra meg az oltási igazolványra.

De ennek tovabbra sincs semmi koze a maszkos FaceID tamogatashoz. Ha egy eltakart arcot teszel a telefon ele, tok mind1, hogy az egy regisztralt arc, vagy masvalaki eltakart arca, mert ha be van kapcsolva a watch hasznalataval torteno feloldas, akkor fel fog oldani, ha az ora kelloen kozel van. Hiszen erre van kitalalva.

Pont ezt írtam, hogy eddig nem volt ez, mert nálam csak annyi változott, hogy kipróbáltam ez ta maszkos F-ID -t, előtte órával sem oldott fel ha más volt maszkban és azt látta a teló, most meg igen. Szóval nekem ezért nem tetszik így, mert kb adtak egy dolgot és elvettek némi biztonságot. Nekem ez jön le ebből.

Ja nem is állt szándékomban erről vitát v mást generálni, csak kíváncsi voltam ezekre és köszi szépen az infót! :slightly_smiling_face: