Ezek szivárogtak ki eddig a 2022-es iPad Pro kapcsán

Eredetileg itt jelent meg: Ezek szivárogtak ki eddig a 2022-es iPad Pro kapcsán - Szifon.com

Sokan kaptak most karácsonyra iPad Pro-t, így mi mással ronthatnánk el az örömüket, mint hogy az kerül szóba, hogy mit fog tudni az utódja, amely ha minden igaz, fél éven belül megjelenik? A 2022-es iPad Pro egy teljesen új designt, a 11 colos modell esetén új kijelzőt és még sok nyalánkságot fog hozni, ha lehet…

mindenképpen a vezeték nélküli töltést díjazom…

Én a mini-LED-et várom, már csak azért le fogom cserélni a még első generációs iPad Pro-mat. Nyilván pszichológushoz nem kell járnom miatta, de zavaró a jelenlegi kijelző úgy, hogy már a Mac, iPhone, TV OLED/mini-LED-et használ.

Krisztián: ha elvonatkoztatunk a konkrét paraméterektől és a pszichológusra elverhető összeg :wink: nagyságától: ha a dobozra azt írnák, hogy a jelenlegi iPadod M1 processzoros, mini LED-es… akkor is váltani akarnál? ( Vagyis: melyik funkció zavaróan alulműködő rajta? Tényleg érdekelne, cikizés nélkül. )

Amúgy az nem világos számomra, hogy a vezeték nélküli töltés kedvéért miért kell az egész hátlapot üvegezni? A formatervezés bajnokai kijelölhetnék a leggyakrabban töltésre használt felületrészt, azt gyárthatnák üvegből, a többi részét aluból, csak feleslegesen nehezebb, és törékenyebb lesz így bármi.

Úgy szebb :smiley:

Ahol a világító almát is lecserélték, ott ez nem lehet érv…

a világító almát nagy valószínűség szerint azért vették ki, mert az az LCD háttérvilágításának hátulra való kiszivárgásával volt megvilágítva, és épp emiatt a hátulról érkező fény is át tudott világítani a másik irányba a kijelzőn, így adott esetben világos foltot, és színpontatlanságot eredményezve a megjelenített képen.

Köszönöm, Péter. Én nem azt mondtam, hogy a változtatást ne lehetne valami idétlen műszaki blablával megmagyarázni, csupán azt írtam, hogy az “úgy szebb” egy ilyen változtatást is szemrebbenés nélkül végrehajtó cég szájából -ha ő mondaná- hazug lenne. Talán soha senkinek nem jutott eszébe, hogy az átszűrődő fény miatti pontatlan kijelző miatt reklamáljon, sokkal nyomósabb lehet az önkényben a pár centes spórolás, ami meg méltatlan lenne egy valamit magára adó kis szatócsbolt esetében is. Béke veled.

miért, szerinted spórolt az Apple azzal, hogy nem fehér műanyag betét kerül az almába, hanem tükörfényesre polírozott fém? :smiley:

ha csak a nyersanyag árát vesszük, biztosan a fordítottja van, tehát hogy pont, hogy drágább lett így, mert a fém betét többe kerül, mint a műanyag.

Bár vicc volt a pszichológus, én csalok, ugyanis OCD-m van — azaz nagyon nem bírom az eltéréseket😀. “Optikofil” nem vagyok, bár azért lehet látni a különbséget a Liquid Retina - Liquid Retina XDR kijelzők között (és én mindkettőt elég sokat használom a mindennapokban). De észszerű érv nem szólna a váltás mellett: szerintem az M1-et nem használja ki amúgy sem az iPad (hát még én, a 14-es MacBook Pro-t is a kijelző miatt vettem), szóval én a legindokolatlanabb vásárlói rétegbe tartozom. És egyébként pont ezt szeretem ebben az iPad-ben, hogy 3-4 év után sem sikerült elavulnia, csúcsmodell (nekem az első generációs van).

Fogyasztói társadalom. Nekem az első generációs van és nem érzem hogy váltani kéne. Az akkumulátora is teljesen jó bár az iphonok bírnák így az avulást. Mondjuk azt nem értem miért nem mutatja az ipad az akku állapotát. Amíg ez bírja én nem cserélek. Utána a sima ipad is kiszolgálna de a faceid miatt biztos prot veszek. Az üveghátlap meg vicc. Nem érdekel a vezetéknélküli töltés.

például a coconutBattery-vel meg tudod nézni:

Hello, hello…
Mostmár több mint 2 éve nem használok ipadet, mert 2 ével ezelőtt vagy még most is nem tudom, a gyári file kezelő képtelen volt kikötni egy könyvtár méretét és lehetetlen volt azt az infót is megtudni, hogy egy külső pendrive csatlakoztatásánál mennyi hely van a pendrivon…
Ez le tudná valaki ellenőrizni???

nincs adapterem, hogy rá tudjak dugni egy pendrive-ot az iPademre, mert sosem volt erre szükségem, úgyhogy nem tudom megnézni.