Ezeket érdemes tudni a Sign in with Apple funkcióról

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/06/15/ezeket-erdemes-tudni-a-sign-in-with-apple-funkciorol/

Feltelepítettél egy új alkalmazást és most be kell jelentkezned. Regisztrálhatsz emaillel és jelszóval, vagy használhatod a Facebook és a Google bejelentkezést, amivel pedig a lelked is eladod az ördögnek. Eddig csak ezek lehetőségek voltak, de idén ősszel érkezik a Sign in with Apple, ami egy kényelmes és biztonságos bejelentkezést hoz majd. Az iOS 13 egyik…

Igen.

Azzal, hogy az Apple kotelezove tette az alkalmazas fejlesztoknek abban az esetben, ha mas 3rd party logint is hasznalnak, ertsd Google, Facebook, nyilvan sok appban fogunk ezzel talalkozni. Azonban ez a hirdetoknek, de barmilyen ingyenes, reklambol szarmazo weboldalt keszitoknek egy hatalmas problema, legalabbis ha ilyen Faceboon, Google login van beepitve az oldalba.

Nem tudom pontosan, de szerintem ez nem vonatkozik a nativ belepesre, amikor email cimmel regisztralsz es loggolsz.

Az hogy a Szifon-on lesz-e ilyen sign in with Apple jo kerdes. Mivel szamos funkcio az email cimre van integralva, ilyen az automatikus level, a login es igy tovabb… Tudo m megadhatja a user az emailt vagy egy random generalt kodot, de ebbol sztem elsore sok problema lesz weboldal szinten.

Perszer a felhasznalonak ez lenne a legjobb, de mint weboldal tulajdonos, maradnek a nativ dolgoknal, nalunk Facebook es Google belepes sincs mar evek ota.

Nekem egyvalami nem tiszta ezzel kapcsolatban hogyha pl. regisztrálok az iphonomon egy adott oldalra Akkor hogy tudok később bejelentkezni mondjuk a win PC-én otthon ugyanarra az oldalra ? Esetleg a telefonomnak a kulcskarikában majd megtudom nézni hogy mi az email cím és a jelszó és azt írom be majd PC-én ?

a Sign in with Apple-höz elvben az Apple ID-d és annak a jelszava kell – de ezeket nem feltétlen fogja átadni az adott oldal számára.

Szerintem a kulcskarikában mindenképp meg kell majd jelennie, de ha mégsem, akkor lásd @Jadeye korábbi válaszát.

Várós.
Nem egy appot töröltem már első indítás után, mert csak fb vagy google belépési lehetőség volt.

1 Like

Szerintem ezt oldja meg a sing in with apple JS, rákattintasz a sign in with apple gombra, majd feldob egy ablakot ahol az apple id-ba bejelentkezel es utána belogoltat az oldalra (hasonlóan mint ahogy a facebook login mukodik)

Amugy ez a funkcio reszemrol az egyik legjobb ujdonsag, sokaig hasznaltam facebook logint, mert kenyelmes. Nehez volsz leszokni, de a icloud kulcskarika sokat segitett.