Ezért frissíts mielőbb iOS 12.1.4-re


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/02/11/ezert-frissits-mielobb-ios-12-1-4-re/

Egy új bejelentés szerint két, az iOS legutóbbi frissítésében már kijavított biztonsági hibát használhattak ki bűnözők valós helyzetekben. Úgy tűnik, a támadásokat még azelőtt hajtották végre, hogy az Apple kiadta volna az iOS 12.1.4-es verzióját, tehát a jelek szerint a biztonsági rések tehát 0-day, azaz a javításra rendelkezésre álló idő nélkül “ellőtt” sebezhetőségnek minősülnek. Ben…


#2

Viszont ezzel ellentétben sokan várnak 12.1.2-n a JB-re…


#3

El kell dönteni mi a fontosabb, a biztonság vagy a JB.


#4

szerintem feleslegesen várnak, amióta csak userland típusú semi-untethered jailbreakek vannak, egyszerűen csak kínszenvedés már az egész – cserébe ismét virágzanak a különféle kamu oldalak, amelyek azt hazudják, hogy na tőlük már az iOS 26 jailbreakje is letölthető. :frowning:


#5

Én is sokáig használtam jb-t de aki a telefonon éli a napjait illetve onnan intéz mindent mint pl én is így sajnos be kellett látni hogy le kell mondani a jb-ről mert a biztonság többet ér. Nem véletlen hogy ios-t használok. Ha jb-el használnám azzal az erővel használhatnék androidot is…


#6

“Az Apple szerint az iPhone 5s és az annál későbbi telefonok, a hatodik generációs és frissebb iPod touch-ok, valamint az iPad Air és a későbbi iPadek érintettek az esetben.”
Ha-ha! Nehogy már ki kelljen adni frissítést régebbi iOS-okhoz… :rofl:


#7

a régebbi készülékekre maga az iOS 12 sem érhető el, ezért szerintem ahogyan a Csoportos FaceTime hibája, úgy ezek a CVE-k sem jelentkeznek rajtuk, tehát nincs mit javítani.


#8

I7 támogatja a csoportos facetime -ot? Én úgy tudtam, hogy csak i8 tól támogatják .
Lehet , hogy ez esetben felesleges frissitenem.


#9

Ez OFF lesz!

De nekem meg a szifon app van meghulyulve,kb az utolso 5-10 cikket mindig ujnak/olvasatlannak jelzi…hiaba csinalom meg par ora mulva ha belepek megint kékkel vannak jelolve az utobbi cikkek…mit csinaljak?


#10

Ugyanez van nálam is


#11

@pici, @novisz: ismert hiba, már dolgozunk rajta.


#12

A Csoportos FaceTime-videohívásokhoz iOS 12.1 rendszert futtató iPhone 6s vagy újabb, iPad Pro vagy újabb, iPad Air 2, illetve iPad mini 4 készülék szükséges. Az iPhone, iPad és iPod touch iOS 12.1 rendszert támogató korábbi modelljeivel csak hanggal lehet csatlakozni a Csoportos FaceTime-beszélgetésekhez.


#13

Sziasztok! Egy olyan probléma lépett fel a készülékemen (SE), hogy random újraindul teszi ezt tényleg random akár telefonálás közben is (viber)! Mi lehet a probléma? Hálózat alaphelyzetbe meg volt csak az egész teló alaphelyzetbe nem, mert nem tudom hogy van e értelme! Ráadásul az utobbi két frissítés óta csinálja elötte nem! Válaszokat előre is köszönöm! Apropó nem használok szifon appot de mobilnézetben nem megy a keresőpanel illetve a további tartalmakra sem léptet az oldal! Nálam van a hiba?


#14

En hardverhibara gyanakszom (de persze, ez csak akkor lesz biztos, ha teljes torles utan is csinalja).


#15

És a teljes törlést hogy csináljam? Adatok media maradjon vagy kompletten nullára?


#16

En egy backup utan kompletten nullaznam. Ha igy is csinalja, akkor HW hiba, ha igy nem, akkor megneznem a backup visszallitas utan csinalja-e. Ha nem, akkor orulnek, ha igen, akkor atgondolnam, hogy tudok-e a backup teljes visszallitasa nelkul elni.


#17

Rendben köszönöm a gyors választ! Nullázom akkor!


#18

#19

Czo-tól kérdezném hogy hardwer hiba alatt mit értesz és szervizben mire számíthatok? Ugyanis nullázás után is ujraindul a kicsike!


#20

lehet például akkuhiba, vagy valami alaplapi gond. hogy mire számíthatsz, azt látatlanban még találgatni is nehéz.