Ezért vásárolj az Alza.hu-n Apple Watch-ot

Eredetileg itt jelent meg: Ezért vásárolj az Alza.hu-n Apple Watch-ot - Szifon.com

Az Apple múlt évben egy picit felkavarta az állóvizet az Apple Watch Ultra modellel, és valljuk be, igen impresszív okos órát tett le az asztalra a cég. Mindemellett pedig megkaptuk a szokásos ráncfelvarrást a Series 8 esetén. Így azok is megtalálták a maguk óráját, akik frissíteni akartak, és azok is, akik esetleg váltani szerettek volna…

Meg mindig szurkeimportolnak es cseh keszuleket arulnak magyarorszagon?

Nagy valószinűséggel igen. A cseh az miért lehet baj, v a szlovák?

En nem mondtam, hogy rossz vagy, hogy baj lenne.

Annyit jegyeztem meg, hogy az alza.hu-n torteno vasarlas ugyonannyira szurke, mint sok esetben a sarki SzaboGSM meg SuperGSM meg a tobbi ilyen uzletbol torteno vasarlas. Ha megnezed, se neked se nekem nem irja a locate.apple.com, hogy az Alza is elerheto vasarloi opcio.

Én is csak azért kérdeztem, mert lehet esetleg gari v más probléma vele. Ha nincs akkor nekem teljesen mindegy szürke v fehér, ha az óra színe olyan amit kérek és rendben műxik, ameddig pl a mostani series 4-em is.

Azért ne mossuk össze őket. Oké, az Apple szempontjából ők szürkék, de végülis csak az EU adta lehetőségekkel élnek. A SuperGSM-ék pedig inkább visszaélnej az EU adta kiskapukkal.

Ha ugyonaz a “kiskapu”, akkor miert “el” az egyik es miert “visszael” a masik? Neked vasarlokent, tok mind1, hogy a szurke termek az eredetileg cseh, vagy lengyel vagy spanyol vagy olasz. Szurke ez is es szukre az is. Vagy, vilagosszurke az alza es akkor sotetszurke a sarki gsm?

de ha az Alza az Apcomtól veszi, akkor az nem szürke.

De igen. Ha egy külföldi (EU-ban bejegyzett) cég veszi meg továbbértékesítésre, az áfa-t nem kell kifizetnie. Eladja vissza (vagy ha nem itt vette akkor csak simán eladja ide) a felhasználónak és jobb esetben a saját országa szerinti áfa-t ráteszi, a pofátlanabbak azt sem. Elméletben van egy olyan szabály, ami hasonlít az USA-hoz, ami szerint a cél ország (az USA-ban az államok is számítanak) áfa-ját kell megfizetni a vásárlónak. Látott már valaki olyan EU-s webshop-ot, ahol nettó árak vannak és a pénztárban kerül rá az áfa? Ez inkább fekete mint szürke…

1 kedvelés

Kb barmilyen bolt? :smiley: 27% afat fizettem a prusa3d.com-n, de a gst3d.eu -n is, de a tme.eu -n illetve a digikey.com -on is. Siman, maganszemelykent vasaroltam.

Mivel az Alza más országban értekesíti a készüléket, őt nem lehet vádolni azzal, hogy papíron megutaztatja a telókat, hogy visszaigényelje azt az áfát amit be semmfizetett. Hisz a telefon itt van… sarkigsm-nél is itt a telefon csak papíron Szlovákiában pl.

Ezt nem ertem, hogy hogyan jon ide. Amit az Alza es mas GSM boltok nagyresze elad, annak nem itt kellene kereskedelmi forgalomba kerulnie, az Apple nem ebbe a regioba szanja azt a termeket, tehat legalabb szurke es nem feher. Ha a bolt hivatalos uton szerezne be a termekeket, akkor szerepelnenek az Apple weboldalan (fentebb linkeltem), mint kereskedo, ahol az adott termek megvasarolhato.

Akkor amit egy német nagyker, teljesen hivatalosan ide szállíttat az nem szabályos? Csak mert évek óta így van iPhone-om, persze mert én nem fizetek a cégnek áfa-t, de ők teljesen hivatalos eladják, v kisebb boltoknak kiszállítják. Akkor ebbe a NAV miért nem túr bele? Vagy nekik mindegy, csak a reszlit vki fizesse a zsebükbe?

Ezt tolem kerdezed? A NAV hogyan kapcsolodik a dolgokhoz?

Persze tőled, szerinted ez akkor szürke úgy v sem? A NAV hát nem nekik kellene ezekre odafigyelni, v nekik csak a befizetés a lényeg? Ahogy az artistáknak is a kamu jogdíj, amit ha ki nem kérik tőlük adott előadók, akkor simán zsebre kerül.

Nem ertrem a NAV-nak mikoze a dologhoz. Az Apple oldalan van lista azokrol a kereskedokrol, akik az adott helyen hivatalosan arulnak cuccot. No, ok a feherek. Aki nincs a listan, az feher mar nem lehet.

Ja, csak Apple szemszögből nézed. Akkor ok, azt vágom, a többi csak árulja. Igaz ameddig gari van rá rendes addig nagy baj nem lehet.

Mér ne lehetne fehér? :smiley: Az Apcom-tól veszik ők a hivatalos nagyker hazánkban. Aki tőlük veszik ugyanúgy hivatalos Apple.hu-s vásárlásnak minősül.

1 kedvelés

Akkor nezd meg ujra az Apple-s linket, amit fentebb linkeltem (de itt van ujra). Aki azon a listan NEM szerepel, arrol a GYARTO allitja azt, hogy nem hivatalosan arulja a termekeit. Tehat, mivel az Alza nem szerepel azon a listan, aminek ez a neve (idezem) “Az Apple hivatalos viszonteladói”, az nem lehet hivatalos viszontelado. Ezen a listan nem csak a Premium Reseller partnerek szerepelnek.

Tehat, most az Apple hazudik arrol, hogy kik a viszonteladoi, vagy az Alza hazudik, hogy a gyarto szerint ugyan nem, de o megis azt allitja, hogy hivatalos viszontelado.

Lehet, hogy meg kellene keresnetek mind a ketto felet es kerni 1-1 allasfoglalast ezzel kapcsolatban, mert ellenkezo dolgot allitanak.

Ez csak Te fejedben van így jelen :smiley: de oké engem mondjuk ez része nem izgat fel, mert AppleCare+ amúgy is kötődik rá.