Ezzel RTSP -vel rendelkező kameráknak tudsz HomeKit Secure Videó támogatást adni!

Szóval pár napja már frissült a HomeBridge, amiben már elérhetővé vált a HomeKit secure videó. Ez látható is volt a changelogban, azonban, hogy ez tényleg támogatottá váljon az adott pluginnek is támogatnia kell.

Ezt a Scrypted megelőzte már picivel, mivel ők néhány hete már elérhetővé tették a HomeKit Secure videó támogatást, ami így. néz ki:

Lényegében minden egyéb feature-t megkapunk, mint például,

  • Értesítés mozgáskor, HomeKit-en belül
  • Értesítés, állatra, emberre
  • Arcfelismerés
  • Felvétel készítés

Az számomra nem egyértelmű, hogy akkor most az adott mozgás felvételét hol tároljuk, de ezek szerint, mozgáskor elküldi a felvételt az Apple szerverére és onnan kérjük le HomeKit-ből.

Egyelőre én még nem próbáltam, mert csak UniFi kamerák vannak itthon, amikkel meg vagyok elégedve. Az Eufy doorbell pedig nem támogatja az RTSP-t, meg igazából nincs is rá szükségem. :slight_smile: De mint érdekesség megosztottam. Egyedül az arcfelismerés érdekelne mint funkció, lehet majd amiatt megnézek egy kamerát.

Igen az iCloud-ban vannak tárolva azok a felvételek, amelyeket ki tudsz külön exportálni a Home alkalmazásban.

Normál esetben igen :smiley: De itt meghackeled a rendszert. Bár szerintem same a működés

Pedig te magad is idézted:

Installed “Scrypted for HomeKit and now my UniFi cameras (a) support Apple’s native HKSV recording via iCloud, (b) do conditional notifications (facial/package/solicitation recognition), and, (c) load INSTANTLY!

:smiley:

Jolvan Gergely, jól elolvastam! :smiley:

1 kedvelés

Camera Ui-val próbálom de nem akar menni. Megjelennek a beállítások, értesítést is kapok, hogy élesedtek mikor elmegyek itthonról, de nem rögzít semmit.

HomeKit-ben kell szerintem beállítani, ha erre gondolsz.

Nagyon frankó ez a Scrypted, minden kamerámat sikerült belerakni és működik szépen az iCloud record! A Camera Ui nekem se rögzített, nem láttam hasznát nálam így leszedtem.

2 kedvelés

Akkor már megérte ez a poszt :slight_smile: Egyébként milyen kamerákat használsz, amivel megy?