Felmerült, hogy az iOS 17 esetleg már nem támogatja majd az iPhone 8 és iPhone X modelleket

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2023/04/11/felmerult-hogy-az-ios-17-esetleg-mar-nem-tamogatja-majd-az-iphone-8-es-iphone-x-modelleket/

A napokban felmerült egy pletyka, miszerint az Apple az iOS 17-tel nem fogja támogatni az iPhone X-et, az első generációs iPad Pro-t és még több más eszközt sem. Azonban ezt utána követte egy másik pletyka, miszerint az Apple nem fog ilyesmit csinálni és az iOS 17 minden olyan eszközön fog futni, amin az iOS 16…

Lesz majd valahogy ez is. Ami viszont számomra fontos lenne, bár nem vagyok fejlesztő és szoktam is kapni érte, minek használom a dev beta-kat, 1xű mert rohadtul kíváncsi vagyok az új dolgokra és már hozzá is szoktam az évek alatt. Szóval ha nem lesz a régi lehetőség arra, hogy Júniusban ahogy szoktam, letöltsem a dev beta profilt, akkor gondolom nem marad nagyon másik opció, mint a fejlesztői fiókon keresztül megoldani. Ergo kell egy fejlesztői fiókot csinálnom akkor is ha nem vagyok az? Van ennek vmi kritériuma amit egy hasonszőrű honpolgár nem tud teljesíteni? Avagy csak regisztrálok és kifizetem az aktuális összeget?

Az oke, hogy kell a beta, de miert nem jo a public beta?

gondolom mert az nincs azonnal, és azonnal kell?

Igen és a dev az sűrűbb is, no és meg is szoktam már, hogy az van fent 2 hetente. Viszont nem is az én “panaszkodásaimmal szokott tele lenni a sajtó” :grinning:
Valahogy eddig szerencsém lehetett velük, alig voltak problémáim, ha igen akkor olyanok amikkel 1-2 hétig simán elvan az ember fia/lánya, ha meg tényleg használhatatlan a hétköznapokban, akkor nem várok szombatig, visszateszem az utolsó jót, s megoldva.
A public a párom telóján fut mindig.

A legelso 1-2 beta szokott kimaradni, azutan folyamatosan koveti a public beta a developer beta rilizeit.

1 kedvelés

Azért volt már olyan ahogy emléxem, volt dev és nem jött public mindre, lehet ez már elmúlt, de igazából nem tartom számon. Ha egy évre 100dolcsiért megvan akkor az sem fog érdekelni ha nem lesz bárhol letölthető profil, persze szerettem és ne mis értem mit számított az a pár plusz akik leszedték rendszeresen a dev-t. Ha fáj az Apple-nek, legyen akkor is maradok a szokásomnál, mert az nekem a jó. :grinning:

1 kedvelés

dehogy sűrűbb… általában csak az első kettő marad ki a nyilvánosnál a developerrel szemben, mert abban még durvább hibák szoktak lenni, utána pont ugyanakkor jön a nyilvános béta esetén is az új build, mint a developernél, maximum pár óra eltéréssel.

de ha előfizetsz, akkor a Szoftverfrissítés alatt ki tudod majd választani a developer channelt is. tehát tök lényegtelen, hogy van-e profil vagy sem. csak akkor számít, hogy van-e profil, ha nem vagy fejlesztő, és gyakorlatilag warezolod a developer bétát, mert nem bírod kivárni a nyilvánosat.

Vagy pár nap, mert 1-2 nap most is volt nem is olyan régen, mert próbáltam az egyiknél frissíteni az asszony telóját és csak 1-2 nap múlva jött rá a public.
Warezolom? Miért is warez, ha szinte utána jön is az azonos public, vagy ez új “idő warez” ?
Amugy meg csak akkor fogom én is a dev-re kifizetni ha nem lesz megoldás a dologra más, hiszen csak némi időt nyerek elvben és gyakorlatban többnyire. Igen ez a türelmetlenségem, ellenben ha kifizetem a dev-t akkor talán több lesz a reakció ha beküldök hibát. Több lesz?

azért warez, mert úgy használod, hogy nem vagy rá jogosult.

Azt a kis időt is sajnálja az Apple?
DE mindegy, amit viszont most kezdtem el kapisgálni ezek szerint, a szoftver frissítésnél ami megjelent a beta alatt, az állandóan lesz? Az az ha beta-t akar használni vki, akkor ha az acc-ja nem dev. megjelenik a public lehetőség v azért is kell majd tenni vmit?

lényegtelen, mit vagy mit nem sajnál az Apple. ha úgy használod a developer bétát, hogy nem fizetted be a fejlesztői tagság éves díját, akkor nem vagy jogosult használni. erre az esetre van a nyilvános béta.

igazából ez is teljesen mindegy. egyébként szinte biztosan ez lesz az új mód erre. de ha esetleg nem lenne ott, akkor egyszerűen ugyanazt teszed, mint eddig: megnyitod a beta.apple.com-ot, belépsz az Apple ID-dal és követed a lépéseket.

egyedül abban az esetben tud ez probléma lenni, ha jogosulatlanul használod a developer bétát. semmi más esetben nem okoz semmi problémát.

Akkor nincs más hátra, mint előre, megvárom a 17 bejelentését és kiderül kb aznap, mit kell tegyek, ezért v azért, de persze nem 1 lábon várom. :crazy_face:

1 kedvelés