Filmnézés karácsonykor iPhone-on, iPaden Apple TV-n – aktiváld az ingyenes próbaidőszakokat!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/12/09/filmnezes-karacsonykor-iphone-on-ipaden-apple-tv-n-aktivald-az-ingyenes-probaidoszakokat/

Karácsonyi időszakban bizony sokkal többet nézünk filmeket, sorozatokat. Szinte az egyik legtöbbet feltett kérdés, a „kérsz még?” után, hogy „mit nézzük?” :joy: A rutinosak már előre készülnek filmekkel, sorozatokkal, de nyilván minden eshetőségre nem lehet felkészülni. Ilyenkor érdemes aktiválni a streaming szolgáltatók ingyenes próbaidőszakait is, mivel elegendő idő áll rendelkezésünkre, hogy a hőn áhított sorozatokat…

Négy szolgáltató van. :slight_smile: Az Amazon Prime Video a negyedik, azon is nagyon sok dolog van már magyar felirattal és szinkronnal.

Ráadásul ahogy nézem most akció is van náluk. Az alap €5.99 helyett most csak €2.99 hat hónapon keresztül.

Szia

Esetleg van valami lista vagy valami ahol meg lehet nézni mik vannak magyar felirattal?
Régen néztem a magyar feliratos tartalmat de szinte semmi nem volt, ez már több mint egy éve volt. Sokat változott? Én csak magyar felirattal nézem vagy szinkronnal úgy érdemes ki próbálni? Új sorozatok filmekhez van magyar felirat?
Köszönöm :slight_smile:

Szia

Itt folyamatosan frissítik, hogy mihez mi elérhető:

https://www.sorozatjunkie.hu/2017/03/09/magyar-feliratok-az-amazon-on/

Ez már több hónapja nem lett frissítve és itt alig van valami be irva, a 3 hónap alatt vagy mennyi nem adtak ki semmit magyarul?

Akkor úgy tűnik igen. Őszíntén szólva engem ez nem érint, mert nincs szükségem se szinkronra, se feliratra. Csak a teljesség kedvéért linkeltem be, hogy nem csak az a három streaming szolgáltató érhető el nálunk amit a cikk említ, hanem ez is. :slight_smile:

Most néztem bele sajnos szerintem okkal nincs bele irva hiszen a magyar tartalma szinte nulla :slight_smile:

Nem hinném, hogy az annyira számítana, azért remélhetőleg nagyok sokan tudnak angolul… :slight_smile:

Számít :slight_smile: sokan, köztük én is legalább magyar felirattal néznek sorozatokat, filmeket. Sokszor azért a poénok nehezen jönnek át, legalábbis nekem, felirat nélkül.

Akkor úgy tűnik én szerencsés vagyok, hogy nem kell. :smiley:

A Netflixhez hozzátenném, hogy úgy 2 hónapja elérhető náluk a magyar felület, de nem ajánlom senkinek se, hogy azt használja. Ugyanis ekkor leszűkül az elérhető kínálat. Véletlenül vettem észre, hogy a Monty Python’s Flying Circus nevű sorozatot magyarra váltott felülettel nem indítja el, keresésnél nem találja meg, de ha visszakapcsolok angolra, akkor igen. Több, mint furcsa az ilyen jellegű korlátozás, hiszen eleve magyar régióból fizettem elő, a felület nyelvének már nem kellene befolyásolnia semmit.

Ha a magyar nyelvet választod ki, akkor csak azok a filmek illetve sorozatok kerülnek listázásra, melyek magyar vonatkozást (feliratot, szinkront) tartalmaznak. Ezért szűkül be a kínálat. Két profilt kell létrehozni, egy angolt és egy magyart és akkor kedved szerint váltogathatsz. Szerintem egyébként ez kifejezetten jó ötlet, mert így nincs csalódás, hogy ha megtetszik valami és kiderül, hogy nincs magyarul. A beszűkült magyar kínálat egyébként akkora, hogy egy élet nem volna elég, hogy végignézze az ember.

BoRRoNeo, köszi a tippet! Több profil van, de nem tudtam, hogy külön-külön be lehet állítani a felület nyelvét (a gyerekeknél nem volt olyan egyszerű, de megtaláltam). Mindenesetre én automatikusan nem szűrném ki a műsorokat, csak mondjuk opcionálisan. Egyébként erre való a weboldalon legalul az “Audio and subtitles” menüpont, hogy csak azokat mutassa, amik rendelkeznek adott nyelvű szinkronnal illetve felirattal (váltható, hogy melyik kell).

És a gyerkőcöknek nem okoz akkora nagy élményt a feliratok olvasása, ők azért elég hamar ledarálnák azt az 50 szinkronos címet. A felirattal rendelkező összes film állomány sem túl nagy, jelenleg mindössze úgy 1100 cím (önálló film és sorozat együtt, a gyerekeknek szólókat is beleszámítva), amiből persze senkinek esze ágában sincs megnézni az összeset, hiszen akit érdekelnek például a sci-fik és a fantasy, azok nem feltétlenül vevők a horrorra és az életrajzi filmekre.

Beregisztráltam az amazon prime trial-ra, bár magyar tartalmat nem találtam rajta, de jobban bejön, mint a Netflix.
3 euroért meg baráti.

Viszont egy tipp azoknak, akik csak médiafogyasztásra keresnek tv okositót és nem kell/drága az apple tv. 4. éve használok Chromecast-ot és mára full ios kompatibilissé vált. Kezdetben volt 1-2 app, amivel nem tudtam cast-olni, de mára mindent frissitettek. Tartalomfogyasztásra tökéletes.

Köszi a tippet mind a Prime mind a Chromecast-ról. Chromecast-ról itt írtunk korábban, karácsonyra ideális ajándék lehet:

Jól látom, hogy filmeket nem ad az Apple TV+? Ez így akkor elég sovány, az a néhány sorozat még 1800-at se ér.

Nem rossz amúgy az a néhány sorozat, de cserébe most ingyen megnézheted őket, ha kitartó vagy! :slight_smile:

az indulása óta már érkeztek új tartalmak hozzá, így jelenleg kilenc sorozat, és két film van (Hala és The elephant queen):

Persze, úgy látom van egy két jó sorozat, csak nem értem, hogy gondolták, hogy filmek nélkül indítanak egy ilyen szolgáltatást, inkább kerülne többe, de ezt a film vásárlást el kéne már engedni. Azért remélem hogy ebben az egy évben amíg ingyen van, lesz valami fejlődés.

Most már inkább csak saját gyártású filmeket, sorozatokat fognak a szolgáltatók előfizetéses rendszerben adni. Időközben a Disney is elindította a stream szolgáltatását és nem hiszem, hogy ezután másnak eladnák a jogot hasonló stream szolgáltatáshoz. Azt az Apple se maga dönti el, hogy holnaptól mondjuk előfizetéses rendszerben teszi elérhetővé a filmeket az iMovies-ból. Elengedték volna már ők rég, ha ez ilyen egyszerű lenne.