Fitness Balance – a legarcátlanabb átverés az App Store-ban: így csalhatnak ki tőled 100 dollárt!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/17/fitness-balance-a-legarcatlanabb-atveres-az-app-store-ban-igy-csalhatnak-ki-toled-100-dollart/

Szerencsére egyre kevesebb úgynevezett scam azaz szándékosan átverős alkalmazás érhető el az App Store-ban, amit nyilván próbál a cég megelőzni, törölni, de még is így is belefuthatunk olyanokba, amelyek nem létező vagy nem engedélyezett funkciók elérhetővé tételét hazudják be magukról, mint például a hívás felvétel vagy éppen az ujjlenyomat olvasóval való különböző extra funkciók. Ezek…

Mindattól függetlenül, hogy mennyire szemét húzás nagyon kreatív. Ha már lopni akarsz, akkor csináld stílusosan.

1 kedvelés

Na igen, aki meg azt megeszi hogy az ujjlenyomatából a diétáját ki tudják következtetni, az meg is érdemel egy ilyen lehúzást. :grinning:

@gunar: senki nem érdemel meg egy ilyet. és pont a tájékozatlanabbak bizalmával visszaélni a legocsmányabb dolog.

A tájékozatlanságot a sültbolondsággal egybemosni se elegáns. Gúnár talán élesen fogalmazott, alapjaiban azért nála a pont…:slight_smile:

Az a baj, hogy teljesen jogos feltetelezes szerintem egy hozza nem ertotol, hogy ha az ora a kezere teve meg tudja mondani a pulzusat, akkor a telefon az ujjat az ujjlenyomatolvasora teve es azt beolvasva mast is meg tud mondani, mint az ujjlenyomata.

Az itt kihasznalt “sebezhetosegnek” a megoldasa ugyonaz lenne az Apple reszerol, mint amit tesznek FaceID eseten. Meg kell nyomni 2x a power gombot akkor, amikor mar latszik a requester a kepen.

Stílusos? Ez? Al Capone vagy a Viszkis esetén talán lehet “stílusos” bűnözésről beszélni, de ezt én inkább kisstílű, gyáva sunyiságnak nevezném. Kb. azzal egyenértékű, amikor a kórházban a betegtoló zsebel ki. És senki sem érdemel meg sem ilyet, sem olyat.

14 napon belül lehet refundot kérni, amit 3-4 nap múlva visszautalnak… már ugye, ha valaki észreveszi a 100EUR hiányt a számláján 14 napon belül :slight_smile:
Én mondjuk ilyennel nem szarozok, ha megveszek valamit akár egy EUR-ért és nem úgy működik ahogy az le van írva, simán megclaimelem…
És ebben (is) tök korrekt az Apple, van amiben persze nem :).

Na többet nem korrigálok:
Ez amúgy semmiben sem rosszabb, mikor a sok kib@szott TV-s gyógyító (Gyurcsókféle barmok, szerencsére már a föld alatt van), szedték el a nyugdíjasok, kétségbeesett beteg emberek pénzét az emelt díjas hívásokkal és ehhez a TV-k még aszisztáltak is…

1 kedvelés