Fontos változások érkeznek majd az iOS 17.4-ben az Európai Unióban élők számára

Eredetileg itt jelent meg: Fontos változások érkeznek majd az iOS 17.4-ben az Európai Unióban élők számára - Szifon.com

Az Apple ma egy sajtóközleményében bejelentette, hogy az iOS 17.4-gyel fontos változások érkeznek majd az Európai Unióban élő vásárlók számára, amelyek a közben már elérhetővé vált bétában már tesztelhetőek is a fejlesztők által. A teljes sajtóközleményt ide kattintva olvashatod el magyarul: Az Apple változásokat jelentett be az iOS, a Safari és az App Store esetén az…

Vegre, ideje volt, tobb olyan app van ami csak androidra erheto el es tok jo lenne ha ios-ra is fel lehetne rakni…
(Az app store kemeny szabalyai, meg az Apple makacssaga miatt nincs az app store-ban)

Leirhatnad, hogy mi az az app, ami ezek miatt nincs.

Attól, hogy megnyitják az Appstore-t, nem fogsz tudni Android appokat feltelepíteni. Másik operációs rendszer. Mintha Windows-os programot szeretnél MacOS-re rakni

Vajon, ha lehet alapértelmezett böngészőt váltani, akokr megengedik, hogy a böngészők a saját motorjukat használják és ne kelljen a Webkit-et? Mert az lenne a nagy trúváj ! :wink:

Latom te csak ebben tudsz gondolkodni, andoridra is van pkk, valszeg ugyan igy lesz ios-ra is valamifele fajl amivel fel lehet telepiteni majd es nem kell hozza a store.

igen, megengedik.

Igen, megengedik, de azért itt is vannak limitációk. Egyrészt minden ilyen változás csak és kizárólag az iPhone-okat érintik, tehát pl. iPad-en ugyanúgy WebKit-et használó böngésző klónokat használhatsz majd.

Másrészről elég erős negatív impact-ot prognosztizálok az akku használatra, szerintem mindegyik többet fog fogyasztani.

Harmadrészt a notarizáción ugyanúgy át kell esnie minden 3rd party store-ból telepített alkalmazásnak, tehát sufni patkolt IPA-k nem lesznek csak úgy eléretőek, mint droidon, hogy valaki fordít egy APK-t aztán felmásolod és jó lesz mert nem fognak működni ebben az esetben.

Például:

Csak egy laikus kérdés, ha vki készít egy VOIP app-ot és azt korlátozottan csak pár felhasználónak adja oda, akik tesztelik és használják, de kizárólag ők, ergo nem lesz soha mások számára elérhető, akkor ez mostantól lehetséges és nem kell semmivel bűvészkedni?

Ha atmegy az app a notarization-on meg a 3rd party store kovetelmenyeken akkor igen.

De olyan nem lesz, hogy IPA-t felmasolsz es menni fog. Vagy App Store vagy 3rd party store.

ezt amúgy az EU cseszte el, mert ők követelik meg csak az iPhone esetén, az Apple így meg akkor egyszerűen legyint, és kényszerűségből betűre betartva megcsinálja, de egy hangyányival sem többet.

már várom az olyan hozzászólásokat, amelyek ebből azonnal azt fogják levonni, hogy valójában az Apple meríti direkt ilyenkor a készüléket, csak hogy ezzel is a Safari használatára kényszerítsen…

nem is értem, ezeket egyébként honnan szedi valaki, jó, oké, még nem jutottam a ritka hosszú sajtóközlemény lefordításának a végére, de hát igazából nem csodálkozom.

ez ebben az esetben nem így lesz. olvasd el az angol nyelvű sajtóközleményt, teljesen egyértelmű, hogy nem lesz ettől nyitottabb a dolog, és ahogyan @Burgatshow már leírta, notarizálás nélküli appot nem tudsz majd tetszés szerint telepíteni.

ez nem az lesz, hogy random oldal csinálhat egy saját alkalmazásboltot, ahová tömegszámra hányják majd fel a mindenféle appokat.

Jöhetnek azok a cuccok, amik a jailbreak- es korszakból származnak? Vagy a tört telókon megjelent storeok?

nem, lásd az előtted lévő hozzászólásomat.

1 kedvelés

Mastodon-on mar leirtam, hogy aki azt hitte, hogy egy grammal is tobbet fog tenni az Apple mint amit a torveny megkovetel, az bolond volt.

Kezdodik a macska-eger jatek. :slight_smile:

1 kedvelés