Független telefon,nincs szolgáltatás

Sziasztok!
Nemrég vettem egy Iphone SE 64gb telefont,ami független.Beletettem a bluemobilos kártyámat és azt írja hogy nincs szolgáltatás.Akitől vettem,az használta telekom-os kártyával.Tegnap próbaképpen tettem bele telenoros,majd vodafonos kártyát is,és mindkettővel azonnal csatlakozott a hálózatra.Ma vettem egy új bluemobilos sim kártyát,hátha azzal van baj,de ugyan az “nincs szolgáltatás”.Délután újra kipróbáltam telekom kártyával,és az is működik.Van erre valami megoldás,a repülő mód ki-be kapcsolást meg a ne zavarjanak ki-be kapcsolását próbáltam.Csináltam visszaállítást is többször.Próbáltam mentésből visszaállítani,meg új telefonként beállítani is.De a bluemobilra nem hajlandó kapcsolódni,csak a többi 3 szolgáltatóra.A bluemobil ügyfélszolgálata nem tudott megoldást rá.

pedig ezek alapján úgy tűnik, hogy az adott szolgáltató hálózatából van kitiltva. de ha a szolgáltató ügyfélszolgálata nem tud mit mondani, akkor Apple Support: https://apple.com/hu/contact

A beállításoknál az általános fülnél az infó alatt a hálózatnál azt írja hogy “nem érhető el”.Ha erre rákattintok,akkor írja hogy “telefon nem engedélyezett”.
Akkor ez szolgáltatói hiba lehet?

ezt azért írja, mert nincs szolgáltatás. én továbbra is szolgáltatói problémát valószínűsítek. mivel a bluemobile szolgáltatás hátterét a Telekom adja, így még a Telekomot is megkérdezheted, hogy ők látnak-e bármi korlátozást, ami miatt a rendszerük nem engedi fel a hálózatra a készüléket. vagy Apple Support.