Furcsaság a fizetési mód megjelenítésében

Sziasztok!

A képen látható furcsaságot tapasztalom az alapértelmezett fizetési módommal.

Májusban frissítettem a kártya lejárati dátumát és a CCV kódot és úgy tűnt minden rendben van, azóta simán levonja az előfizetéseimet is, vásárolni is tudok vele, stb. Viszont tegnap észrevettem, hogy a Beállítások / Apple ID / Fizetés és szállítás alatt Lejártként jelenik meg és olyan mint ha a Revolutot használná az előfizetéseimhez, miközben nem így van.

Ha rámegyek jobban megnézni akkor ezt látom:

És ha az App Store-ban nézem a Fiók menüpontban az elsődleges fizetési mód menüben, ott jól mutatja a helyes lejárati dátummal:

Mi lehet ennek az oka és hogy tudnám megoldani, hogy a Beállítások részen se mutassa kvázi hibásnak, amikor nem az?

Köszi előre is. :pray:

töröld ki a kártyát a fizetési módok közül, majd add hozzá újból?

És ekkor törlődik az Apple Payből és a Tárcából is és újra hozzá kell majd adni? De igazából ez csak valami bug, hogy így jelenik meg, hiszen működik, nem? Azért is pislogtam mikor megláttam… :smiley:

Az Apple Paynek semmi koze ehhez. Teljesen fuggetlenek egymastol.

Közben próbáltam és nem engedi eltávolítani, mert hogy tartozik alá előfizetés.

Megoldottam. :slight_smile: Hozzáadtam egy másik kártyát, azt állítottam be elsődlegesnek és így törölni tudtam ezt, majd újra hozzáadtam és visszaállítottam elsődlegesnek. Most már nem írja lejártnak. Szerintem lehet az lehetett a probléma, hogy eddig Visa Classicként jelenítette meg, most már csak sima Visa. Lehet a bank újított valamit?

Jól értem, hogy lett egy új kártyád mert a régi lejárt ( az újnak nyilván más a lejárati ideje és a ccv kódja) és ezt a változást nem úgy vitted át a rendszeren, hogy felvittél egy új kártyát egy új ccv kóddal, hanem a régi lejártnak az adatait írtad át valahogy az újra?
Ha igen, akkor szerintem ezt az eljárást nem fogja szeretni.

Igen, először úgy csináltam, hogy csak szerkesztettem a kártyaadatokat. Nem gondoltam, hogy itt nem lehet így, mindenhol máshol (Google pl) működik ez a módszer. Apple-nél úgy tűnik nem szeretik… :smiley:

Ezek után mondjuk azért megkérdezném, hogy akkor a tárcából is töröljem a régi kártyát és adjam hozzá az újat? Bár simán tudtam fizetni vele május óta többször is.

Az Apple Pay-ben, ha a bank megfeleloen implementalta a dolgokat, kicserelodik a kartya az ujra.

Ja akkor oké. :slight_smile: Most már ezt is tudom, hogy itt más módszerrel kell frissíteni a kártyaadatokat. Még szerencse, hogy nem kell túl sűrűn.

Japp, nem tudom melyik bank, de az OTP-nél például tök jól működik.

Ez így érdekes, mert ha én kapok új kártyát akkor általában a kártya száma is új, nem a régit kapom vissza soha.
Ti biztos vip személyek vagytok. :smiley:

Máshogy működik az Apple Pay :slight_smile:

Erste Banknál vagyok, itt csak a CCV kód változik kártyacserekor. Mindig is így volt.

Hoppá, ez érdekes.
Így már jobban érthető, hogy miért csak módosítottál.

Igen. És máshol működik is így a kártyafrissítés, hogy csak az új CCV kódot és az új lejárati dátumot írom be. Google, Amazon, stb. Csak ezek szerint az Apple-nél nem. Most már ezt is tudom. :smiley:

Akkor írj nekik hibajegyet, hogy ezen változtassanak mert lehet, hogy amcsiban és a nagyobb országokban úgy működik mint az otp-nél, hogy minden új az új kártyán és lehet ők erről nem tudnak.

Utólag rákeresve amúgy az ő leírásukban is ez van, hogy előbb hozzá kell adni az új fizetési módot és utána törölni a régit. Tényleg az lehet, hogy fel se merül bennük, hogy vannak olyan bankok, ahol kártyacsere után nem változik meg a kártyaszám, csak a lejárati dátum és a CCV.

Amúgy az CVV vagy CVC. :smiley:

Ja mindegy :smiley: :smiley: :smiley: Mindenki érti mire gondolok. :smiley: