Futtatható pendrive-ról a macOS?

Tudom hogy nem teljesen idevágó kérdés, de nem akartam megint vmi újat nyitni.
Létezik olyan megoldás mint a windows esetében, hogy pendrive-ról fut a MacOs ? Ha igen azt milyen gépekbe lehet használni, pl egy Inteles notiban? Csak mert a pendrive-on lévő Win-t azt bedughatom Inteles Mac-be és állítólag fut is rajta.

tedd már meg kérlek, hogy máskor nem offolsz, mert ahogyan láthatod, úgyis új topic lesz belőle, és csak munkát csinálsz vele…

pendrive-ról maximum másik Mac-en fog bebootolni.

Jó rendben, majd mindig nyitok kérdés-választ ezután.
Amugy meg akkor erre nincsen a macOS-re valami progi, harmadik féltől, mint a windows-nál? Tudom nem kellene párhuzamot vonni, de azt is kitalálták hogyan futhat windowsos gépen a macOS nem virtuális gépben, akkor akár erre is lehet valami univerzális megoldás. Főként hogy a win is futhat pendriveról a Mac-eken, emiatt jutott eszembe, de nem találtam eddig erre semmit a guglival.

Az OSX barmi olyan blokk eszkozre telepitheto, amirol a geped bootolni tud. A rendszer szamara, ez mind1, hogy egy regebbi Air M2-SATA SSD-je, vagy egy ujabb modell NVME SSD-je, vagy SATA merevlemez. Ugyonugy mind1, hogy mi a csatolofelulet. Tehat nem szamit, hogy az SSD vagy a HDD az USB-n vagy Firewire-n log. Feltelepited es be fog bootolni a Maceden. Tehat ezzel nincs para, ehhez semmilyen szoftver nem kell. Mivel az OS-nek mind1, hogy mi a csatolofelulet, igy ha telepitessz egy jol osszerakott hackintosht, akkor ha jol allitottal be mindent, annak is mind1, lesz, hogy mirol indul, amig az a felulet olyan felulet, amirol egy Mac is be tud indulni.

Aha, köszi szépen, akkor így már jó. Tehát ha hackintosh-sal csinálom, mint ha sima windows-os gépre telepíteném, csak a “merevlemez” egy gyors pendrive, stb akkor annak kell működni mac-en kívül minden másik gépen, vagy esetleg azon is?

ahogyan @Czo írta, ez attól függ, hogy hardveresen mi van abban a gépben. ez nem olyan, mint egy Windows, hogy bármi hardver megfelelő neki, csak mert az x86. egy hackintosh rendszer elvben gond nélkül bootolhat Mac-en is, de ez azért nem feltétlen biztos, mert ha a PC alkatrészek miatt nagyon szét van hackelve a hackintosh rendszer, akkor simán lehet, hogy problémázik.

Akkor ez majd kiderül alkalom adtán, de legalább esélyes rá, az is valami.
Köszi szépen!