mutass már kérlek egy képernyőfotót, hogy milyen összegeket zároltak vagy terheltek nálad.
minden érintettnek automatikusan visszautalják az esetleges terhelések összegét, vagy feloldják a zárolásokat, ha ez eddig még nem történt meg.
mutass már kérlek egy képernyőfotót, hogy milyen összegeket zároltak vagy terheltek nálad.
minden érintettnek automatikusan visszautalják az esetleges terhelések összegét, vagy feloldják a zárolásokat, ha ez eddig még nem történt meg.
Te tényleg el is hiszed azt amit írsz, elég nagy a baj.
A “világ fejlettebb felén” amit emlegetsz, az emberek most kezdik csak megérteni, hogy kb ki fognak szorulni a saját hazájukból, annyira el vannak már kényelmesedve a fene nagy jólétükben és ne hidd, hogy pár megveszekedett euró miatt kimennének bárhová is bármiért is, mikor anno fosztogatták a “leleményesek” a kártyáikról a számláikat és akiknek nem konkrétan kiürítették, sok csak sokkal később vette észre történt valami szokatlan és akkor se tüntettek, csak hívták a bankot, hogy oldja meg, ahogy most is tennék ilyen esetben. Boldogan tapsikolnak a zsebükre menő büntetővámoknak is és stb, mert már lassan az előrelátás és a gondolkodás is fárasztja őket, sajnos, mert régen ez nem így volt.
Sztem nem kicsit vagy ezzel átesve a lónak a túloldalára, de lehet több lónak is.
Nem utalják és nem utalták vissza. Az, hogy te ezt mondod, még nem az Apple nyilatkozata.
Amikor három napig elveszik emberek pénzét, az engedélyük nélkül, az bizony lopássorozat. Az, hogy itt mindenféle mendemondák terjednek, valamiféle technikai problémáról, nem változtat a tényen, hogy tömeges fosztogatás történt. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy amelyik cégnél ilyen “technikai probléma” előfordulhat, az sürgősen vizsgálja felül az informatikai rendszerének a biztonságát. Az is érdekes, hogy ez a kis probléma milyen szelektív, csak a magyar ügyfelek pénzét szereti.
De a legérdekesebb az, hogy mindez három napig folyamatosan működött. Milyen ellenőrzés van egy cégnél, ahol nem tűnik fel, hogy egyetlen országból, napokon keresztül a megszokott bevétel többszöröse érkezik. Ha ilyen lyukas az Apple ellenőrzése, akkor jobb lenbe, ha lehúzná a rolót.
Ha mondjuk az USA-ban fordulna elő ilyesmi, hamarosan a gatyát perelnék le róluk.
Szóval értem én, hogy véded az Apple-t (bár nem tudom miért), de ez nem védhető. Hol az Apple nyilatkozata az ügyről? Hol a hivatalos bocsánatkérés? Hol van a pénzem? Mert vissza nem utalták!
sehol nem is állítottam olyat, hogy az lenne… az Apple Támogatás által elmondott információról van szó.
sehol, és ezt láthatod, hogy a cikkben is külön kiemeltük.
sajnos nekem nem tűnik úgy, hogy bármit is elolvastál volna, csak ugyanazt írod le újra és újra, és ilyen esetben ameddig az általad szabott/elvárt feltételek nem teljesülnek, addig bármiféle magyarázat érdektelen lesz számodra, úgyhogy én ezt itt elengedtem.
ha most ennyire sérültek a jogaid az Apple-lel szemben, akkor azt semmissé teszi az, ha kiadnak egy nyilatkozatot, kapsz egy hivatalos bocsánatkérést, és rendeződik a terheléseid/zárolásaid kérdése? a hozzászólásaid alapján nekem nem ez jön le, hiszen azt írtad, hogy “sorozatosan meglopja az embereket (mellesleg büntetlenül)”, tehát ez a mostani eset akkor csak egy a sok közül.
és már ne is haragudj, de komolyan azt gondolod, hogy egy milliárd dolláros cég van annyira idióta és van annyira ellensége saját magának, hogy egy számukra jelentéktelen piacról próbáljanak gyakorlatilag amatőr (hiszen MINDENKI látta) módon pénzt szerezni? ne már.
és ez melyik bank mégis? a bank mit mondott, amikor felhívtad? egy csomóan pedig pont azt írták már tegnap is, hogy már reggelre vissza is térítették nekik…
Szerintem tévedésben vagy. Eleve normális bankrendszernél nem fordulhat elő, hogy egy felszínre került visszaélés másnap, sőt harmadnap is megismétlődjön. Azonnal tiltanák a fosztogató minden akcióját. A másik dolog az, hogy normális országban van fogyasztóvédelem és bankfelügyelet. Emiatt, ha ott az ügyfél telefonál a bankjának, akkor azonnal megoldják a problémáját, visszakapja a pénzét, azután majd a bank kiharcolja a maga igazát. Elvileg nálunk is így kellene lennie (legalább is az MNB szerint), de ehelyett a bank közli, hogy vedd fel a kapcsolatot az Apple nem létező ügyfélszolgálatával.
A szerinted mindenbe belenyugvó nyugatiak azért a közelmúltban eléggé nem így viselkedtek, például a francia nyugdíjkorhatár-emelés kapcsán.
A többi megállapításodról csak annyit, hogy kevesebb kuszaszemű Mariskát és M1-et kellene hallgatnod!
Mivel egyáltalán nem nézek tv-t és semmi FB-X-Insta-STB sem játszik, pusztán a kint élő és kint dolgozó (EU-banerre-arra) sok barát ismerős, akikkel szoktam beszélni, nem keveset, mondják azt amit szted én csak kitalálok, a régebbi dolgok pedig a saját kinti és a volt párom tapasztalatai voltak. De mindegy is mert Te ahogy az előbb is írtam, el is hiszed azokat amiket leírtál, egy olyan cégről, hogy lop és csak itt mert itt lehet szted, amelyik ha akarná kb kifizetné a teljes államadósságunkat és nem menne csődbe, az a “lopott” pénz meg akkora nekik, hogy észre sem veszik nagyjából, így a fogalmaid szerint biztosan meg is éri ezt tenniük, hát ezek fényében gondolom azt, hogy tévúton jársz, de erősen.
Ne haragudj, de szerintem ha három napig visszatérően lopkodják az emberek pénzét, az nem egyedi, hanem sorozatos bűncselekmény.
A másik dolog az, hogy igen, az Apple igenis van annyira hülye, hogy ez megtörtént. Mert megtörtént, hiába próbálják a szőnyeg alá söpörni, elhallgatni.
És valóban, azzal nem lesz megoldva az ügy, ha az Apple bocsánatot kér, de legalább úgy éreznék az emberek, hogy nem tekintik senkinek őket, akikkel bármit meg lehet tenni. Elég szomorú, hogy ez neked nem jön le.
A visszafizetéssel kapcsolatban, a nagy többség még nem kapott vissza semmit. Az a néhány ember, aki például az ApplePay-ban visszakapta, közvetlenül tett panaszt valamelyik külföldi képviseletnél.
Például az OTP oldalán tegnapig az volt kiírva, hogy a károsultak vegyék fel a kapcsolatot az Apple (nem létező) ügyfélszolgálatával. Ma reggel óta az van kiírva, hogy az Apple majd visszatéríti a pénzt. Majd egyszer!
Mellesleg nem tudom mennyit számít az Apple-nek egy ilyen kis ország ügyfeleinek pénze, de ha nem kellene nekik, nem lopták volna el. Az egy igen szép magyarázat, hogy véletlen volt, de a pénz- és bankszektorban nincsenek véletlenek. Dolgoztam benne, tudom, hogy mennyi tesztüzem van elkülönített rendszereken, mielőtt bármilyen változtatás bekerül az éles rendszerbe. Egy ilyen helyen nem lehetnek “kóbor rekordok” valamikor régről. Ez egy szép mese, amit egy szakember nem hisz el. Ja, és persze kizárólag magyar kóbor rekordok!
Nem tudom volt-e már külföldi bankszámlád, de elmondom, hogy nem ez nem így van. Nem kapod vissza olyan gyorsan mint gondolod, még itt svájcban is volt 2-3 hét mire hisszakaptam a pénzem mikor nyaralás után visszaélés történt vele.
ebben az esetben tegyél feljelentést a rendőrségen? még csak nem is kell ismeretlen tettes ellen, hiszen tudod, hogy az Apple volt.
SEMMI köze nem volt az egésznek az Apple Pay-hez, és a visszatértítéshez sincs köze.
arra továbbra sem válaszoltál, hogy esetedben ez mégis melyik bank, és hogy milyen összegek jelentek meg emiatt nálad, valamint hogy ez most akkor tényleges terhelés vagy zárolás volt, illetve arra sem válaszoltál, hogy mit mondott a bank, amikor felhívtad.
azt meg szintén nem hiszi el egy szakember, hogy ezt az Apple direkt csinálta, és fosztogatta a magyar felhasználókat, mert “rólunk úgy tudja, hogy jól tűrjük a lopást”…
Ha már más nem teszi a Szifon.com elvégzi az edukációt
Köszönet @Czo -nak is