Gyakori kérdések az Apple kiterjesztett gyermekvédelmi tervezete kapcsán

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések az Apple kiterjesztett gyermekvédelmi tervezete kapcsán - Szifon.com

Az Apple néhány nappal ezelőtt egy új aloldal közzétételével jelentette be, hogy az ősszel megjelenő rendszereihez még idén érkező frissítésekkel az amerikai piacon új, kiterjesztett gyermekvédelmi funkciókat is bevezet, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy csökkenhessen a gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléseket tartalmazó tartalmak (Child Sexual Abuse Material, CSAM) terjedése. A gyermekvédelmi szakértők bevonásával fejlesztett eszközök három…

Ez nagyon gáz…

Már fel se merem tenni, hogy mi ebben a gáz, mert 99%-ban sejtem a választ.

1 kedvelés

Biztos tele van a készüléke ilyen fotókkal :smiley:

Talán az a gáz hogy most csak ezek a fotók aztán legkozelebb majd más, lehet nem fotók, hanem üzenet részletek stb. Persze az ember ne tartson ettől ha ugy se csinál semmi rosszat… de ja, egy újabb kiskapu az államnak/ cégeknek az mindig üdvözlendő, hiszen értünk van!

Jaj de jót nevettünk.

ha elolvastad a fenti cikket, akkor láthatod, hogy nincs kiskapu.

a funkció magán a készüléken végez ellenőrzést, és azt is kizárólag akkor teszi majd, ha amerikai ügyfél vagy ÉS be van kapcsolva az iCloud Fotók, és így a fotóid és videóid feltöltődnének a felhőbe. ha nincs bekapcsolva az iCloud Fotók, ellenőrzés sincs.

a saját magad által készített, ilyen jellegű fotókat sem fogja tudni felismerni, mert csak olyan képeket talál meg, amelyek már ismertek az NCMEC számára.

de mivel nem vagy amerikai, így egyáltalán nem érint majd mindez, és arról pedig semmi hír nincs, hogy a jövőben az Apple ezt kiterjesztené-e bármi más országra is, és hogy mikor.

Persze ez világos, de pesszimista vagyok ezekkel kapcsolatban, hiszen ahogy írtam most csak ennyi és csak US, aztán legközelebb majd kicsit módositanak rajta és EU-ban is lesz, akkor meg már nem fogja ennyire se érdekelni az embereket…

na jó, és ha lesz, akkor mi lesz? ha nem használsz iCloud Fotókat, akkor semmi. ha meg használsz is, akkor is csak az igazolt, ismert CSAM tartalmakat tudja maga a készüléked felismerni, vagyis ha nem töltesz le ilyen tartalmat, amit utána az iCloudban akarsz tárolni, akkor sem lesz semmi. a saját gyerek lefotózásával meg nem gyártasz ilyen tartalmat, hiszen az nem jut el az NCMEC-hez, akik a NeuralHash hasheket generálták, amit a készülék a felismeréshez használ.

A na jó és akkor mi lesz anekdótát szerintem ismerjük… Hagyd ezt a részt, a technikai részt már leírtátok, nem ez a lényeg, hanem hogy mi lesz a következő megoldando dolog amit a tech cégek feladatnak vesznek majd.

szerintem ezen felesleges előre aggódni.