Gyakori kérdések: az Apple Watch és az eSIM

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: az Apple Watch és az eSIM - Szifon.com

Most, hogy technikailag már mindhárom hazai mobilszolgáltatónál elérhető az eSIM, újból napi szinten többször előkerül az a kérdés, hogy hogyan lehet azt az Apple Watch-ra is aktiválni, illetve hogy akkor valaki most csak emiatt venne mobilhálózati kapcsolatra is képes órát. Sajnos az eSIM elérhetősége önmagában még nem elegendő az Apple Watch-on való használathoz. Az Apple…

Van az órámra előfizetve esim, 2-szer használtam maximum. Külföldön jól jött volna…
Most, hogy ezt olvasom, emlékeztet arra, hogy lehet meg sem éri meg havonta fizetni, de úgy vagyok vele, ha csak egyszer megmenti az életemet, már megérte.

Telekomnál az eSIM órára aktiválásához be kell lépni a telekom fiókba és onnan indítom az aktiválást. Viszont ilyenkor van bármilyen ellenőrzés hogy olyan SIMet teszek-e az órába, mint aminek ugyanaz a száma mint a telefonban lévőnek? Én ebben nem vagyok teljesen biztos, de nem teszteltem.

Az óra roamingolásával az a baj, hogy a MultiSIMeknek van egy technikai telefonszáma és ez a technikai szám roaming esetén látszódna. Elméletileg CAMEL segítségével ez sem lenne gond, de azt meg nem támogatja minden külföldi szolgáltató, ezért egyszerűbb szimplán nem engedni a roamingot az órán, mint összezavarni a usert.

Mi sokszor járunk fürödni télen nyáron. Azért a Balcsi közepén sokszor jól jött, illetve télen pedig a termálfürdőkbe sem szívesen viszed a telefonodat, akkor is jól jön ha jön egy-egy értesítés :slight_smile:

Lehet hülye kérdés, de (felprogramozott) eSIM nélkül is működhet ugyanúgy óráról a segélyhívás? Családban lenne, akinek jól jönne, nem akar telefonálni meg semmi, de ha mondjuk elesik akkor legalább a 112 hívása működjön. Erről esetleg van infó?

Az Apple oldalán a nemzetközi segélyhívás fel van tűntetve, szóval szerintem igen, de jó lenne egyéb megerősítés is.

működik, de csak Series 5 és újabb modellek esetén. nekem nincs rajta eSIM, de az opció elérhető, és el is kezdte a hívást, amit így gyorsan ki is nyomtam, nyilván feleslegesen nem fogom felhívni a segélyhívót, hogy teszteljem, de ezek alapján tuti megy.

1 kedvelés

Király, köszi! :slight_smile: Új készülék lesz az illetőnél, egy SE-t nézegetek de ebben nem voltam biztos.

Nem tapasztaltál elszíneződést? Például Egerszalókon kinn is van egy tábla, hogy ékszerrel nem tanácsos a vízbe menni emiatt.

Most elégé csalódott vagyok. (másként: ezt most nagyon megszívtam)
Fel sem merült bennem, hogy ez a Watch Családi funkció területileg nem mindenütt érhető el.
A nagyobb baj az, hogy az Angyalka sem tudta és ezt hozza a gyereknek akinek meg nincs -és még nem is akarjuk, hogy legyen- telefonja.
Huuupppssszzzz.
Ezt még emésztenem kell…
Valakinek mentő megoldása ???

Ez nem ékszer :smiley: amúgy semmit, lemostuk és ennyi. Évek óta járunk termálba bele, sosem volt baja. Semmi.

Hát mi a baj? :slight_smile: Maga a családi funkció megy, de maga az eSIM nem megy rajta. Viszont, ha előfizetsz a Te Telekomos accountod alá egy másik előfizetést tökmind1 mennyiért és megveszed rá az 1000Ft-os MultiSIM-et, akkor simán tudja használni a gyerek (nem családiként beállított) Apple Watch-ot.

Én sosem szédíteném azzal a gyereket, hogy az ajándékot az “angyalka” hozza amikor a szülők dolgoznak meg érte keményen. A mikulás meg a másik fele. Sokkal jobb ha eleve a valóságot tudja és nem mese világban él. Így még jobban fogja értékelni…

Hááát ez kétes… :smiley: mert szerintem a fantázia világ egy fontos szempont, sőt… ez alapján alakulnak ki a művészi képességek. Ebbe az is beletartozik hogy eltudja-e képzelni télapót stb… de most ebbe ne menjünk bele. :slight_smile:

A fiam grafikus/programozó lett de télapó és angyalka butaságok nélkül. Egész jól csinálja :smiley:

:smiley: akkor valóban jól csinálja.

Ehhez meg kene oldani, hogy ez a bizonyos MultiSIM ne is csorogjon ki, ha hivjak a foszamot. Plussz, ez a MultiSIM nemtudja majd felhivni a sajat elofizetesenek foszamjat, mert ilyet nem tud a rendszer.

mivel a szolgáltató nem támogatja itthon, így erre szerintem nem lesz megoldás.

Ahány ház annyi szokás…
Egyébként már tudja, hogy ki hozza az ajándékot :grinning:

De előfizetsz egy másik számot a Te előfizetéseden belül. Így nem fog kicsörögni a FŐszám mert ugye az maga a MultiSIM #1 SIM kártyája.

Nyilván nem olcsó mulattság, de megy.

Sziasztok, lehet picit off de ha galaxy watch 4 orat hasznalod multisimmel, akkor a galaxy ora sem mukodik roamingban vagy ez csak apple watchnal van?