Gyakori kérdések: az Apple Watch és az eSIM

mi nem használunk Samsung órát. ettől függetlenül a Samsung weboldala ezt írja:

Galaxy Watch supports roaming; however, please check with your carrier to see if your plan supports international roaming before taking it abroad.

Lehet, hogy a késői időpont az oka, de nekem nem teljesen világos amit mondasz.
Nem jól értem ezt az Apple watch family sharing-et, hogy a gyerek órájához mindenképpen kellene egy külön előfizetés, ami eSIM-es?

azért kellene, mert itthon nem érhető el a Családi beállítás opció.

Kicsit zavarosnak tűnik a helyzet, mert

  • Az apple támogatás magyar nyelven 2021. október 18. keltezéssel teljesen részletes leírást ad (lásd lentebb) és itt semmilyen utalás nincs arra, hogy ez csak bizonyos régiókban érhető el, másrészt
  • Miután írtátok megnéztem “watchOS – a funkciók elérhetősége” nevű csoda oldalt (lásd lentebb) és abban valóban sajna nincs Mo. a támogatott országok között
  • Ha pedig elkezdem a telefonomon megpróbálni hozzáadni odáig még simán enged, hogy kamerával olvassam be az óra számlapját (nem ír semmit, hogy Te minek küzdesz, ez itt nem támogatott). (Az órát most még nem akartam kiszedni a csomagolásából)

Nem lehet, hogy

  • Mégis lehet családi megosztásban az Apple Watch még akkor is, ha az csak sima GPS-es és nem is Celluláros készülék (nyilván ekkor a cellulár dolgok nem fognak menni) lásd 7. pont lentebb
  • itt leírja, hogy mobil előfizetés nélkül is be lehet állítani az Apple Watch családi megosztást akár egy Celluláros órán is (de nyilván ez itt is azzal jár, hogy nem lesz minden funkció elérhető, pl nem lehet telefonálni vele), sőt itt írja, hogy két féle lehetőség van: az egyik, hogy a szülő szolgáltatásánál ez kérhető, a másik pedig, hogy egy akár másik szolgáltató kerül beállításra
  • Nem lehet, hogy a területi korlátozás csak azt jelenti, hogy vannak olyan országok, ahol vannak olyan szolgáltatók akik a szülő előfizetésén belüli lehetővé teszik egy külön telefonszámon a gyerek órájához társítható szolgáltatás opciót más országokban pedig nincsenek ilyen szolgáltatók, de hozhatsz egy külön előfizetést akár másik szolgáltatól is

Oké tudom sok a feltételezés, de nem tudom kipróbálni élesben, mivel az óra csomagolást nem akarom felbontani + (még) Vodás vagyok ahol meg nincs Apple Watch támogatás :scream_cat:

Szóval, ha valaki ezt ki tudja próbálni/tesztelni a gyakorlatban azt megköszönném.

a “Mielőtt hozzákezdene” részben külön kiemeli, hogy győződj meg róla, hogy támogatott mobilszolgáltató által biztosított mobilszolgáltatással rendelkezel. jelenleg egyik hazai szolgáltató sem támogatja ezt.

nem lehet, mert a családi beállításhoz mindenképpen cellular típusú óra szükséges:

mert ez nem a családi beállítás, hanem a sima párosítás. így nincs miért írja rá, hogy ez itt nem támogatott, hiszen az órát tudod párosítani, a családi beállítás teljesen más.

Összességében akár igazad is lehet, de a konkrét helyzet az, hogy bizony elkezdi engedi a családi párosítási folyamatot (és piszkosul nem szól róla sehol, hogy itt ez nem fog menni, személy szerint továbbra is azt gondolom, hogy nem kerek ez a történet) íme:

hmm, akkor nem tudom… mindenesetre annál a lépésnél, ahol majd a hálózat beállítása jön, tuti feldobja majd, hogy nem támogatott. esetleg elképzelhető, hogy már itthon is elérhetővé vált a beállítás az iOS 15.2 és a watchOS 8.3 révén, csak az Apple oldalán még nem frissítették a leírást.

Sajnos a Tmobil sem tud adni egyertelmu valaszt hogy a galaxy watch 4 multisimmel mukodik-e kulfoldon roamingolva vagy sem. Az Apple Watch azert nem mukodik roamingban mert hardveresen le van tiltva vagy a szolgaltato korlatozza csak multisim miatt?

nincs olyan, hogy hardveresen tiltott roaming. szoftveresen úgy kezeli a Watch, hogy ha nem érhető el a honos hálózat, akkor nem csatlakozik a mobilhálózatra (kivéve segélyhívásnál). emellett a szolgáltató is tudja tiltani a roamingot az adott előfizetésre vonatkozóan.

A már említett “Apple Watch beállítása egy családtagnak” nevű magyar nyelvű apple támogatás oldal 7. pontja az érdekes ebben szerintem:

Íme a 7. pont:

A 7. pont első linkje:

A 7. pont második linkje:

Ezek alapján szerintem inkább mennie kellene.

Ha valaki tudja, kérem próbálja ki. :pray:

Megnéztem már 15.1-en is ugyanez a helyzet.

de jelenleg nem támogatja itthon egyik szolgáltató sem. az órát akkor ezek alapján lehet, hogy be tudod állítani a családi beállítással, de eSIM-et nem fogsz tudni tenni rá.

Így van @Jadeye van igaza, korábban én próbáltam belerakni az eSIM-et a “családi órába” és kiírta a készülék, hogy ez nem megoldható.

Tehát a külön előfizetés jelenleg a járható út szerintem.

A kipróbált esetben az órába berakni nem tudott eSIM a “szülői telefon” előfizetésnek volt a MultiSIM-je?
Jól értem ezért mondod, hogy egy külön előfizetés (SIM (ami nem is lesz sehol) + MultiSIM (ez az eSIM lesz az órán)) kell?
Kb én is erre jutottam.
A lényeg, hogy ez egy kétlépcsős dolog.

  1. családi beállítás,
  2. eSIM rárakása
  • Ahol van a korábban hivatkozott lista szerinti családi támogatás ott tudja a szolgáltató a szülő előfizetés keretében nyújtani baráti áron a gyerek opciót, azok az országok amelyek nincsenek a listán ott pedig marad
  • A dupla előfizetésből származó Apple Watch kompatibilis eSIM rárakása

Vagy NEM :see_no_evil:

Valaki tudná tesztelni a utolsó verziót?

Na végül mi lett? :slight_smile: Az lett amit mondtunk vagy működik?

Jelenleg 2 szék között a pad alatt vagyunk kb. :wink:
Szolgáltató váltás közben (Voda → Telekom)
Ha túl vagyunk rajta beszámolok a tapasztalatokról.

1 kedvelés

5 posts were merged into an existing topic: AppleCare+ vásárlása hazánkban az iPhone-hoz, iPadhez vagy Apple Watch-hoz!

Ha csak sima (nem cellular) a watch és a társított telefonnal azonos wifin van, akkor lehet az órán fogadni a hívást? (Tegyük fel hogy a Bluetooth le van arnyekolva mondjuk az épület miatt)

igen.

4 posts were split to a new topic: Miért nem sikerül az eSIM automatikus áthelyezése?