Gyakori kérdések az iOS 17.4-nek az Európai Unióban érvényes változásai kapcsán

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2024/03/06/gyakori-kerdesek-az-ios-17-4-nek-az-europai-unioban-ervenyes-valtozasai-kapcsan/

Az iOS 17.4 több változást is magával hozott az európai felhasználók számára, ezek közé tartozik a harmadik felek böngészőmotorjait használó webböngészők, a külső alkalmazásboltok, illetve az alternatív fizetési megoldások lehetősége. Az egyes cikkek alatt itthon többek is azzal kapcsolatos véleményeket fogalmaznak meg, hogy most akkor sérült az iOS biztonsága, és hogy ezekre a változásokra semmi…

es mi ertelme van ennek az egesznek
(es az EU hasonlo hasznos intezkedeseinek)?

Szuper! Afrissités óta nem működik a mobilnet!!!Gratula!

@nagyfej hálózati beállítások törlését próbáltad már? nekem az első béta óta fent van, de soha semmi gondom nem volt a mobilnettel.

@nagyfej ?

https://discussions.apple.com/thread/255513737?sortBy=best
AZÉRT NEM CSAK NEKEM!!!

@nagyfej ettől még kipróbáltad a hálózati beállítások törlését? illetve azt, amit épp az általad linkelt discussion alatt ír az egyik hozzászóló?

To fix: I reinstalled iOS on my phone via my computer after backing up all my data. My cellular data works fine now and I can make outgoing calls as well.

https://discussions.apple.com/thread/255513737?answerId=260246392022&sortBy=best#260246392022


Itt hol és hogy állitsam vissza???

nem itt kell, az sosem itt volt.

hanem: Beállítások, Általános, iPhone átvitele vagy alaphelyzetbe állítása, Alaphelyzetbe állítás, Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása.

de lehet, hogy ez nem oldja meg, ebben az esetben számítógéppel való visszaállítás lesz inkább szükséges.

Köszönöm a tippet!
Megpróbáltam!
Nem segitett!
Várok hátha javit az apple!

akkor érdemes lenne azt megpróbálnod, amit az általad linkelt discussion alatt írtak: biztonsági mentés a készülékedről, majd a szoftver visszaállítása számítógéppel, és utána a mentésből az adataid visszaállítása.

másnak sem jó az időzóna frissítése 17.4 után nálam azt írja mi +0 Las Vegas meg csak -8 mikor -9 nem kellene lennie és Miami is csak -5 és nem tudok módosítani sem mert folyamatosan meghülyül a Mac is. közben megfejtettem 10-én átállt USA a nyári időszámításra

az USA-ban már volt óraátállítás. itthon még nem volt.

Rá kellett keresnem, hogy mi lehet a “notarizálás”, magyar szóként nem is található meg. Nem lenne elég jó a “hitelesítés” vagy “tanúsítás”, amit a “notarize” jelent? Az Apple ezt az angol szót használja, rendben. De a magyar ragozástól még nem lesz belőle magyarul érthető szó.

az IT nyelve az angol – emiatt számtalan angol kifejezés szerepel a magyar szóhasználatban, sokszor magyarosan ragozva.