Gyakori kérdések: az iPhone feloldása az Apple Watch-csal maszk viselésekor

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: az iPhone feloldása az Apple Watch-csal maszk viselésekor - Szifon.com

Az iOS 14.5 és a watchOS 7.4 együttműködésével az Apple elérhetővé tette a Face ID-s telefonokon a zárolás Apple Watch-csal való feloldásának lehetőségét, ami a maszk viselése esetén könnyítheti meg a folyamatot, így nem kell lehúzni ehhez a maszkot, elég csak az, hogy a csuklónkon ott legyen a feloldott állapotú Apple Watch-unk. Minden egyes új funkció…

Bocsi, ha buta kérdés, de nem lehet alapból maszkos FaceID-t létrehozni?

Egy ideje már nem

Nem mert az orrnak látszódnia kell.
Amúgy egyszerű, maszkban is felold a telefon, elég ha lehúzzuk az orról a maszkot nem kell teljesen levenni és már fel is old. (még a kezed is ott hagyhatod az se zavar bele)
Igazából az orr a lényeg, ha eltakarod a kezeddel a szájad akkor is felold.
Ha 2 ujjal eltakarod az egyik szemed akkor is felold.
Szóval a faceID is amolyan félmegoldás.

Ha más csinálja ezeket akkor is felold a Te telód? Amennyiben igen akkor valóban félmegoldás, ha nem akkor meg nincsen vele baj.

Mi a helyzet a többi funkcióval, ami faceID-val működik?
Pl Wallet?
Ott továbbra is marad a jelkód vagy a maszklehúzás?

Természetesen, az úgy biztonságos.

külön bekezdés szól pont erről a cikkben:

A Feloldás Apple Watch-csal segítségével csak iPhone zárolása oldható fel, tehát nem alkalmas a személyazonosság igazolására az Apple Pay, a Kulcskarikán használt jelszavak, illetve jelszóval védett alkalmazások használatakor. Ezeket a funkciókat továbbra is használhatjuk olyankor, amikor maszkot hordunk, ha beírjuk az iPhone jelkódját, vagy az Apple Watch-ot használjuk az Apple Pay-hez.

Pont ott nem segit ahol segithetne, boltban a fizeteskor. Persze erre meg ott a watch.

tehát nincs miért segítsen, hiszen rögtön fizethetsz az órával, nem kell a telefonnal, és még kényelmesebb is. :slight_smile:

Nem csak magamrol van szo. Masokra is gondolok neha.

Igen, pl én is ragaszkodom a klasszikus órához. Egy Tissot órát valahogy nem áll szándékomban lecserélni Apple Watchra, bármennyire is okos és hasznos. :woman_shrugging:

1 kedvelés

de ha van órád, ami ehhez a funkcióhoz kell, akkor azzal fizetni is tudsz. ha nincs órád, akkor a maszkos feloldást sem tudod használni, ergo mindegy, hogy mihez biztosítana hozzáférést így.

1 kedvelés

Nade, akkor feloldani sem tudod a telefonodat Apple Watch segitsegevel :smiley: Tehat nem csak fizeteskor nincs ott az ora, de feloldaskor sem :smiley:

1 kedvelés

Igen, de alap esetben simán feloldom olyankor jelkóddal, mert nem baj, hogy “sokáig” tart. Ellenben fizetésnél picit kellemetlen tud lenni az “időhúzás”. :smiley: Szóval jó lenne már, ha vége lenne ennek a maszkos dolognak…

Cseréld Tissot okosórára :wink: Szerintem a maszk viselés még sokáig maradni fog.

de ennek amúgy mi köze az Apple Watch-csal való feloldáshoz? :slight_smile:

Semmi, csak erre reagáltam elsősorban, hogy

:smiley: Tehát jó lett volna, ha óra nélkül is megkönnyítik a maszkos szituációkat.

megkönnyítik, annyiban, hogy az iOS már sokkal hamarabb felismeri, hogy maszkban vagy, és rögtön feldobja a jelkód kérését.

mivel a feloldás itt az órához kötött, mert az arcon lévő maszk miatt a feloldott óra fog azonosítani, így ha nincs rajtad Apple Watch, akkor nincs mivel azonosítson.

Igen, mondjuk ez igaz.