Gyakori kérdések: hogyan lehet NTFS-re formázott meghajtóra adatot másolni a Mac-ről?

mármint pontosan mit csináltál meg?

Kipróbáltam. Egyáltalán nem működik. A meghajtó ugyanúgy írásvédett. Ellenben eltűnt az asztalról az ikonja.

a cikk külön kiemeli, hogy el fog tűnni az asztalról az ikonja. betetted az fstab fájlba a megfelelő meghajtónevet a megfelelő paraméterekkel? ezután kihúztad majd újból bedugtad, esetleg magát a gépet is újraindítottad? milyen macOS-verzión csináltad?

Mindent úgy csináltam ahogy le van írva. Nem vagyok hülye. Apple Mac Mini M2 és macOS 15.2

Mégis ugyanúgy az írás nem engedélyezett.

Íme. Nem hatásos. Minden úgy lett csinálva ahogy le lett írva. Újra is lett indítva a rendszer.

Mikor irtal erre utoljara? Akkor, szabalyosan volt umountolva?

Erre csak Windows alapú laptoprol tudtam írni. Pár napja írtam utoljára. Mindig szabályosan választom le. Nem vagyok analfabéta aki csak kihúzza.

nézd meg, hogy ha átnevezed a kötetet Windows-on “VERBATIM HDD” névről mondjuk “VERBATIM-HDD”-re, tehát ne szóköz legyen benne, és utána az fstab alatt is átírva úgy rendben van-e. ahogy látom a képen, amit beírtál, annak jónak kell(ene) lennie.

amit még esetleg elképzelhetőnek tudok tartani, az az, hogy mondjuk az Mx processzoros gépeken ez valamiért nem lenne oké, de passzolom. :frowning:

én már minden létező NTFS-es meghajtót átformáztam ExFAT-ra, ha Windows-zal is használni kell – de ugye ez nem opció, ha mondjuk egy NAS vagy egy tévé meg pont az ExFAT-ot nem szereti…

és ezzel próbáltad? mondjuk itt kiemeli azt is, hogy “Apple Silicon Macs need to change the security setting”, tehát azért lehet, hogy ez is közrejátszhat abban, hogy simán az fstab módosítás nem elég neki Mx esetén:

https://www.seagate.com/content/dam/seagate/migrated-assets/www-content/support-content/external-products/backup-plus/_shared/downloads/NTFS_Paragon_Driver.dmg

No igen az ExFAT nekem is jó lenne. De sajna a Hisense tv nem támogatja. Többnyire filmek letöltése után a HDD-re másolás a lényeg. Amit most úgy oldok meg, hogy letöltöm MAC-en, átviszem Windowsra ha épp szabad a laptop és úgy teszem fel a külső HDD-re.