Gyakori kérdések: így próbálható ki egyszerűen az iOS 18, majd tehető vissza az iOS 17

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: így próbálható ki egyszerűen az iOS 18, majd tehető vissza az iOS 17 - Szifon.com

Az iOS 18 szeptember 16-i megjelenése óta ismét sok hozzászóló kérdezi azt, hogy adott készüléken kinek hogyan működik az új verzió, hogy akkor ő még ne frissítsen, ha esetleg gondok lennének utána a készülékével. Ez főképp a régebbi, de az iOS 18 által még támogatott modellek esetén szokott kérdésként felmerülni, tartva attól, hogy esetleg belassulna…

Én iPad mini 5 és iPad 9-re telepítettem. A jó hír, hogy egyiket sem lassította, mindkettő hibátlanul működik. Az iPad 7 modell esetén lesz kérdésesebb, mivel azon A10 chip van, ez a leggyengébb, ami megkapta.
Anno iPad mini 4 belassult az iPadOS 15 frissítés után. Ennek volt a leggyengébb hardverek, ami még megkapta, 2 magos A8 processzor van benne. Ennek ellenére erősen ajánlott telepíteni, mivel anno minden iOS/iPadOS 13 meg 14 verziót futtató készülék megkapta a 15-öst, aminek az eredménye, hogy 15-ön szinte minden alkalmazás működik, de régebbin már sok nem. Az iPad mini 4 ezzel inkább csak YouTube-ra, streamingre meg böngészésre jó, utóbbi esetében sok weboldal betöltési ideje lassú, bár fagyások nincsenek.

Sziasztok! Valaki feltette 11 Pro maxra a 18ast? Érdemes ? Nem lassul be ?

a cikkben leírtak alapján ki tudod próbálni, elvégre csak az lesz mérvadó, amit te magad tapasztalsz, más készülék, más környezet nem.

1 kedvelés

Most próbáltam visszatölteni a 17 azaz a 17.7 verziót és már nem írja alá.
Így marad a 18 ios a 13 Pro maxra
3u toolsal vissza töltésnél megáll.

Az uj verziok megjelenese utan, kb 1 hetig szokta meg alairni a regebbi verziokat.

teljesen felesleges ilyen 3utools-t használni, amikor a Gyakori kérdések: mi a készülékemre elérhető, legfrissebb firmware-verzió? című cikkünkben le tudod kérdezni, mit ír alá az Apple az adott készülékre.

ha a cikk a készüléked típusát kiválasztva már csak az iOS 18-at dobja fel, akkor az Apple már nem írja alá az iOS 17-et.

1 kedvelés

nem feltétlen, korábban volt, hogy bő 1 hónapig is aláírta a korábbi főverziót.

17.7 meg felrakhato.

Szerk.: bocs, csak iPadre.

Ott is csak M4-re, mert bajok voltak a frissitessel, igy ott meg alairja a regit.

lásd:

Most megint látható a 17.7 11pmxre.
Bocsássatok meg, előző hszben 13pmxet írtam. 11pmx az alany. A 13ason maradt a17.7