Gyakori kérdések: LTE-s Apple Watch vásárlása külföldről

az óra roamingolását a szolgáltatódnak is támogatnia kell, ezzel kapcsolatban akkor a Telekommal kell egyezkedned, én nem tudom, a roamingot már támogatják-e az órával.

Azt mondták hogy a multiSIM-hez nem tudnak beállítani semmilyen roaming opciót elvileg tényleg ugyanazt használja az óra, amit a telefon.

Elvileg kellene lennie egy beállítás fülnek az óra menüben, nem a telefonban:

Mobilszolgáltás
Mobil adat
Roaming

Nekem a roaming nem jelenik meg mint opció.

Annak aki szinten a Telekomnál aktiválta a multiSIM-et annak működik külföldön, illetve az órán megjelenik a roaming opció?

hát ha ezt mondták, akkor még nem támogatják, tehát nem fog sehogyan sem roamingolni.

1 kedvelés

Szerintem, nalunk nincs roaming. Ha megnezzuk ezt a listat, akkor az 1-es labjegyzetnel ir olyat, hogy a “a nemzetkoi roamingnal a lefedettseg fugg a szolgaltatodtol, toluk erdeklodj roaming ugyben”. No, pl a nemet telekomnal, vagy az amerikai attnel van 1-es, viszont a magyar telekomnal nincs. Ebbol en arra kovetkeztetek, hogy a magyar telekom ezt nem tamogatja.

Ha tamogatna, akkor olyan konfiguracios profilt hasznalna a keszulek, amiben engedelyezve van ez a menupont.

1 kedvelés

és hogy sikerült? :slight_smile: , mert van nálam egy amerikai Ultra van, amin nem lehet Telekom-ot aktiválni kiírja hogy nem támogatott ország. :slight_smile: Nem tudom honnan lehet az Ultra-d vagy hogyan tudtad aktiválni, mert nálam nem engedi a szoftver.

Nekem flottás előfizetésem van a Telekomnál, és azt hittem, hogy azért nem tudom rendesen a menüből aktiválni. Azt mondták menjek be egy Telekom boltba, melyet meg is tettem Siófokon és ott egy kedves kolléga hosszas bíbelődés után betudta valahogyan úgy állítani, hogy az E-SIM-et ő aktiválta be, amihez manuálisan hozzá rendelte az óra EID számát. Nem kellett semmit csináljak, rögtön megjelent rajta a konfigurációs fájl és azóta működik. Sajnos a roaming opció nem jelent meg amit nem tudom, hogy azért van-e mert amerikai modell vagy egyáltalán a Telekom ezt nem is kínálja fel.

2 kedvelés

Tudnivalók a nemzetközi roamingról

  • Nincs lehetőség mobilhálózati roamingra a mobilszolgáltatói hálózat lefedettségi területén kívül.
1 kedvelés

Találtam a Mac rumors oldalon egy Jailbreak- hez kötött Carrier cserét. Sajnos a linket nem tudom feltenni mert valamiért nem vagyok rá jogosult.

Továbbra is azt gondolom hogy egy ilyen óránál megéri ez a küzdelem, mert közel 300 €-val olcsóbb lesz így. Az enyém Best buy-ról van és 680 €-ra jött így ki.

Elvileg most már megy a linkelés, de sztem jailbreak nem fog menni, mert újabb lesz a készülék és szoftver mint amit az óra támogat.

Viszont a Telekom-os dolgot szerintem ma kipróbálom. Bemegyek, remélem egy hozzáértő kollégát kapok!

A Jailbreak állítólag 8 vagy X-el IOS 16 alatt megy. Ezzel kell megcsinálni a Carrier módosítást, utána: “Unpair watch from secondary jailbroken device while keeping cellular plan (be sure to unpair from the watch itself, not via Watch app on the phone)”

Ha nem tudom itt Ausztriában hasonló módon megcsinálni, akkor kénytelen leszek ezen a tortúrán keresztül menni.

Remélem sikerül neked a T-nél!


Sziasztok sikerült ezzel a módszerrel felrakni.

Ráment vagy 1 napom de azért sem adtam fel és sikerült!!!

Itt Ausztriában megengedi a roamingot kiválasztani, de kérdéses, hogy ténylegesen működik-e otthon.


A telekom HU az nem roamingol kint? Vagvy annál be sem adja a lehetőséget erre?

A telekomos profilban nincs engedelyezve a roaming, igy a menupont se latszik.

Sejtettem a fent leírtakból, de hátha mégis történt vmi hiba, kukacos lett az alma v stb. :crazy_face:

A magyar profilon nem jelent meg a roaming opció, az osztrákon viszont igen. Vasárnap megyek Mo-ra, akkor ki tudom próbálni, hogy működők-e.

Az ora regi korlatozas is a szolgaltatoi profilban van egyebkent. Nem minden szolgaltato alkalmazza. Ezert fura, hogy a T direkt korlatozza a profilban, az UFSZ meg siman aktivalja.

nem roamingol, mert jelenleg nem támogatja a magyar Telekom az óra esetén a roamingot.

Ok , Köszi!
Az órát kint vetted v hazai?

de hát többször is leírta, hogy amerikai óra. hogyan lenne hazai?

1 kedvelés

Köszi tudom, csak volt egy halvány reménysugár, hogy esetleg vmit mégis elrontottak és pl az egyikkel aktiválod, húzza a másikat is, mert X, nem gondoltak vmire, v mit tudom én. Ez olyan mint ahogy Czo is írta, hogy a T korlátozza, de az ÜFSZ meg aktivál.