Gyakori kérdések: mi történik, ha nem érkezik több szoftverfrissítés a készülékünkre?

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: mi történik, ha nem érkezik több szoftverfrissítés a készülékünkre? - Szifon.com

Az Apple minden egyes új szoftver főverzió megjelenésével kiszór pár régebbi modellt a támogatott készülékek közül. A bulvár oldalakon ilyenkor persze mindig felbukkannak az olyan hangzatos és kattintásvadász szalagcímek, mint például a “Rossz hír az iPhone-osoknak, sokan dobhatják ki a mobiljukat”. Persze erről valójában szó sincs. De akkor mégis mire számíthatunk pontosan, ha már nem érkezik…

Sajnos a technológia megkívánja, hogy alkalmanként a kaszához fáradjunk. :man_shrugging:

1 kedvelés

Az én régi 4S-em mai napig használatban van faternél, ő telefonálásra és sms-re, meg minimális fényképezésre használja, arra még most is kiváló. A 6-osomat meg idén cserélte le asszony (addig teljes értékü telefonként használta) egy új SE-re, az meg jelenleg vagy navigációként van használva autóban, vagy mobilrouterként eseti jelleggel.

1 kedvelés

4s-em nekem is faternál volt de most hogy van ez a akció a telekomnál -50k 3gs telefonokra + előfizetésekkel 20kért lett egy samsung a52s 5gje
(még mindig nagyon sajnálom a 4s-t :frowning: )

1 kedvelés

A már meglévő appok frissítése a legnagyobb probléma .
Anyukámnak van egy teljesen jól működő iPad-ja, 10.3.4 iOS van rajta és a gmail fiókját már nem tudja a Mail alkalmazásban használni, mert a jelszó megadásánál a google hibaüzenettel visszadobja (régi a böngészőmotor szerintük, pedig Safariban a gmail működik).
A másik a Skype: nem hajlandó elindulni, mert régi a kliens, de az újat meg nem tölti le, mert régi az OS.
Tehát az a vicces helyzet állt elő, hogy a Microsoft és a Google kényszerít új Apple hardver vásárlására. :crazy_face:

1 kedvelés

Elvileg a Google levelezes beallithato mezei IMAP fiokkent, csak letre kell hoznod egy alkalmazasspecifikus jelszot es azt hasznalni a belepesre.

Nálunk is hasonló probléma volt apukámnál. Nekiadtuk a régi iPadünket, mikor újat vettünk. Ő 80%-ban skype-olásra használta, majd miután nem kapta meg a 11-es iOS-t, a skype nem tudott frissülni, és frissítés nélkül nem volt hajlandó elindulni. Mivel ajándékba kapta, apám nem akarta eladni, de mondtam neki, hogy ne szemérmeskedjen, így végül eladta. Nem tudom, a vevő mit kezdett vele. :woman_shrugging: Apám meg “megörökölte” a nővérem iPhone XR-jét, amin újra tud skype-olni még pár évig. :joy:

Nekem van 1db 3GS és 2 db 4S lezsírozva. Eredeti doboz és nagyon szép állapot, új akkumulátorok 50 %-ra föl töltve. Megpróbálom “befektetésnek”. Én az iPhone X-et szerettem volna hosszútávon megtartani de az élet kivette a kezemből. Vettem egy 12 pro t. És az addig szeretném megtartani amíg ki nem folyik a kezemből. Ez egy amolyan teszt. Nálunk a szülők 6S-el nyomják. Most dobtak bele új akumlátor okat. Szerintem már a 3 volt. Hiszek én is abba hogy ezeket az eszközöket nagyon hosszú távon lehet használni. Ami felhasználási professzionalitásunk bőven bőven alatta van annak amit ezek a készülékek tudnak. már csak ezért is. Egy nagyon jó barátom most tette le a 3GS-t az átállás miatt. itt megjegyezném hogy ő nem közösségi média használó. Valószínű azért is tudta megtartani ilyen hosszan. (A példában szereplő emberek olyan anyagi helyzetben vannak hogy bármikor be tudnak sétálni a boltba és megvenni a legújabb készüléket. Tehát ez nem élet helyzeti megoldás hanem egyszerű reális felhasználás és kíváncsiság.)