Gyakori kérdések: miért kérhet PIN-kódot egy terminál az Apple Pay-es fizetésnél?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/08/21/gyakori-kerdesek-miert-kerhet-pin-kodot-egy-terminal-az-apple-pay-es-fizetesnel/

Az Apple Pay hazai indulása megváltoztatta, hogy hogyan fizetünk, hiszen ilyenkor a készülékünk a jelkóddal, a Touch ID-val, illetve a Face ID-val azonosít minket a fizetéskor, így még az 5000Ft feletti vásárlásnál sem kér PIN-kódot a terminál. Ez alól azonban kivétel lehet például a Magyar Posta, ahol értékhatártól függetlenül szükség lehet a PIN-kód megadására. A…

Magyar Posta, no comment… :smiley:

Én az OBI-nál jártam így. Aláírást kért. A poén az volt, hogy ezen a pénztáros jobban meglepődött, mint én.

Az IOS 13 feltelepítése óta i8-on nem indul el az Apple Pay a dupla home gomb megnyomására. Másnak sem?
Más módon el tudom indítani?

érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni: https://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

A dupla-home gomb nem az Apple Pay elinditasara valo. A dupla home a Wallet elohozasara valo (amelyben mellesleg ott vannak a bankkartyaid is). Ez a beallitasokban ki-be kapcsolhato. Az Apple Pay magatol elindul, amint odatartod a telefont egy terminalhoz. Ezutan mar csak oda kell erinteni az ujjadat/bele kell nezned a faceid olvasoba/be kell utnod a passcodeot.

Elso korben ellenorizd, hogy nincs-e kikapcsolva a wallet dupla homera torteno megnyitasa a beallitasok/wallet reszen.

Nincs kikapcsolva.
A telefon ki-be kapcsolás után működik, de ha használom, 10 perc múlva már nem.

Nekem se működik

1 kedvelés

Ezek jórészét megcsináltam, resetet is.
Utána megy egy alkalommal, majd legközelebb ismét nem sikerül.

nekem Xs-en működik a bekapcsoló gomb 2xri megnyomására az  pay. ios 13

@szorian: nem az Apple Pay jön fel dupla gombnyomásra, hanem a Wallet app.

Jó! De nem jön fel! Akkor a Wallet
A lényeg, nem tudtam ma használni.

Apple payhez csak oda kell tartanod a telefont egy terminalhoz, majd authentikalni es kesz. Nem kell duplan nyomkodni semmit.

Igen, eddig ez így is volt. Frissítés után már nem jön fel magától, hanem bele kell lépnem a Wallet-ba és kiválasztani a kártyát, akkor hirtelen elkezd működni, felugrik a Touch ID lehet fizetni. Ez valami bug lesz, mert rengetegen írják redditen meg az apple fórumán is, viszont nem mindenkinél jön elő.

Új infó: Redditen írták, hogy lecserélte az nfc drivert néhány készülékben az iOS 13, emiatt érzékenyebb lett. Azt írták, hogy jelenleg az a megoldás, hogy messzebb tartod a telefont a termináltól. Próbáltam és tényleg működik így. Kb. 10-15 cm-ről tökéletes minden :grinning:

hát de ennek semmi értelme. ha érzékenyebb lett, attól ugyanolyan közelről ugyanúgy, sőt, még sokkal jobban kellene működnie, nem pedig hektikusan. a távolabb tartással csak csökken az esélye, hogy felismerje, hiszen near-field communication, ahol pont hogy számít, hogy közel legyen.

Fenn akadhatunk a szavakon, de attól még így van: távolabbról érzékenyebb, közelebbről nem érzékeli. Gyere ide nézd meg. Vagy ha küldök róla videót elhiszed? :grinning:

nem írtam, hogy nem hiszem el, de ha belegondolsz, eleve értelmetlen az egész állítás, hiszen attól, hogy már távolabbról is érzékeli, semmivel sem romolhat az, hogy közelebbről hogyan érzékeli, hiszen az NFC lényege az, hogy a lehető legközelebb tedd hozzá.

Valamit felfedeztem, ha nem a touch id-nek megtanított ujjammal nyomom meg kétszer, akkor minden alkalommal feljön. Aztán kéri hogy azonosítsam.

Foglalkozok Ubiquiti antennákkal. Volt, hogy összelőttünk két antennát 15km távolságban 90%-os jelszinttel. Aztán ugyanaz a fajta antenna 500 méterről nem látta egymást. Pedig logikus, hogy még jobb jelszintet kellett volna produkálniuk. Jött egy frissítés a berendezésekre és minden helyreállt. Persze a wifi meg az nfc nem ugyanaz, csak azt akarom ezzel mondani, hogy én nem tartom annyira logikátlannak, hogy közelről nem megy távolról meg igen, ha elszúrtak valamit a nfc vezérlőnél.
Bár nem tudom milyen a felépítése a chipnek (annyira nem is érdekel), de az is lehet, hogy két “részből” áll, egyik a közelebbi kapcsolatokért felel, másik a távolabbiakért és egyikre hibásan írták meg a vezérlőt, nem tudom, de valami magyarázata kell, hogy legyen :slight_smile: Amúgy nemrég fizettem vele újra és most direkt úgy próbáltam, hogy hozzáérintettem a terminálhoz és kezdtem egyre távolabb mozgatni, kb. 10 centinél érzékelte.