Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha a fotók és videók nem menthetőek le a készülékünkről?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/06/14/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-a-fotok-es-videok-nem-menthetoek-le-a-keszulekunkrol/

Az Apple az iCloud Fotók bevezetésével egy olyan problémát is életre hívott, amikor a számítógéphez csatlakoztatva az iPhone-t, iPadet vagy iPod touch-ot, az nem képes az azon lévő összes képet és videót lementeni (importálni), hanem csak bizonyos százalékát. Ez persze nem kis bosszúságot okoz azoknak, akik vagy nem használják a számítógépükön hely hiányában az iCloud…

Én egyáltalán nem használom az iCloud fotók opciót, mégis a nagyobb videók számítógépre való letöltése esetén hibaüzeneteket kapok (kivéve, ha a Fotók app beállításainál az “Átvitel Mac Gépre vagy PC-re” esetén “Eredetik megtartása”-t választok, de akkor meg HEIF/HEVC formátumúak lesznek). Erre van megoldásotok?

erre leginkább a Windows-nak kellene megoldást találnia. a hibaüzenetet azért kaphatod, mert ilyenkor a HEIF/HEVC helyett “röptében” konvertálja a készüléked az adott tartalmakat, és erre időtúllépéssel reagál a Windows. igazából át kellene állnod a HEIF/HEVC használatára, azt már a Windows-nak is illene megnyitnia.

Az alap alkalmazások általában fizetős kiegészítőkkel kezelik a HEIF/HEVC tartalmakat, ami még akár nem is lenne probléma, de ha másokkal is megosztanám a képeket/videókat, akkor nem várom el, hogy ők is megvegyék ezeket. Jelenleg az egyetlen megoldás, amit találtam az, hogy letöltöm az új formátumokban és konvertáló alkalmazásokkal átkonvertálom a “régi” formátumokba, de ez így nyilván problémásabb, mint régen, amikor csak simán átmásoltam (és az appletől nem ezt szoktam meg).

akkor miért nem állítod át, hogy eleve a régi formátumokban készüljenek a fotóid és videóid? Beállítások, Kamera, Formátumok alatt.

Mert nem ismertem ezt a beállítást! Köszönöm!

Én használom az az iCloud fotót. Sokkal jobb nekem a korlátlan, ingyenes, platform független google fotók…