Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha a mobilhálózat frissítése sikertelen volt?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/09/30/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-a-mobilhalozat-frissitese-sikertelen-volt/

Elsősorban szoftverfrissítéskor, vagy bizonyos esetekben mindenféle előzmény nélkül, a készülék újraindítása után az iOS azt az üzenetet dobhatja fel, hogy a mobilhálózat frissítése sikertelen volt. Ilyenkor az érintett eszköz nem képes csatlakozni a mobilhálózathoz, hanem csak egy felkiáltójelet tartalmazó háromszög látható a Wi-Fi jel vagy iPhone X előtti készülékeken a nincs szolgáltatás szöveg előtt az állapotsoron.…

Azt nem tudjátok, hogy valami lokalizációs probléma fennállhat-e az iPhone és az iCloud account között? A sztori röviden annyi, hogy kijöttem Amerikába és a Verizon csomószor No service üzenetet dob, se telefon, se net. Ezt már 3x csinálja. Tegnap ráadásul ugyan más okból, de az Apple kicserélte újra a telefont, tehát tuti nem hardveres hiba (az előző is csinálta és ez is). Lehet bármi azért mert magyar az accountom? Persze minden lokalizációt US-re állítottam. Ma elmegyek a Verizon-hoz de nem számítok gyors megoldásra, egy hete 2 órát lógtam a telefonon velük, és nem tudtak semmit csinálni. Viszont aznap 12 óra után lett hálózat egyszercsak valahogy. Most nem.

Nem lehet koze hozza. En magyar teruleti beallitas mellett, amerikai angol nyelven hasznalom a telefonom, sem itthon a Telekom halozatan, sem odakinn az AT&T halozatan nem okozott ez problemat.

Ugyanezzel találkoztam Szlovákiában. iCloud okozza a hibát. Nincs megoldás erre.

Az iCloud a .Me óta használhatatlan lehúzás, az Apple egyik nagy bukása volt és marad is, amely magával rántott egy csomó más szolgáltatást, így az Apple nevét is.

nem igaz, hogy az iCloud okozza. a baseband hibájáról van szó.