Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha problémánk van a mobil internettel?

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha problémánk van a mobil internettel? - Szifon.com

Időnként előfordul, hogy az adott készülékünkön a mobil internet valami okból nem működik megfelelően, nem töltenek be oldalak, vagy egyáltalán semmi, noha mind a térerő, mind az előfizetés megfelelő. Az iOS 15 óta ráadásul az Apple új szolgáltatása, az iCloud privát átjátszó és az IP-cím-követés korlátozása is közrejátszhat, ami ráadásul egyes szolgáltatók esetén még a…

Ez nem csak az iCloud±nál van így?

Sziasztok!
Köszi a cikket, pont aktuális nekem.
iPhone 12 iOS 15.3
Néha percekig egyáltalán nem találja a teló a mobilnetet, pedig kijelző, h 4G v. 5G.
Újraindítás sem segít.
De ha felépül a kapcsolat, akkor OK.
Kérdésem:

  • a hálózati beállítások alaphelyzetben állítása törli a mentett wifi kapcs. kódokat?
  • más 5let, h mi lehet?

Igen a hálózati beállítások törlése törli a WiFi jelszavakat.
Párom mobilja (iPhone X, 15.3, Telekom) is ezt csinálja, egy darabig segít (tapasztalatok folyamatban :slight_smile: ) a hálózati beállítások törlése + IP cím követés korlátozása ki + privát átjátszó ki
Miközben a saját mobilomnál semmi gond (iPhone12 Pro Max, 15.3, Telekom)

Sajnos törli . Ezt én is megszivtam. Nekem is kiírja hogy 4G de semmi mobil net.

Szívás, 2 napig jó volt, most megint nem.
Teszünk egy próbát a 15.3.1 telepítésével
A remény hal meg utoljára.

Kérlek írjátok meg, hogy melyik szolgáltatónál jelentkezik nálatok ez a hiba!

Sajna 2 nap után a 15.3.1 alatt is elhagyja a mobil netet.
Érdekesség, hogy web nincs, de néha megy pl a Facebook app.

nem vagyok benne biztos, hogy ebbe futottam bele szombaton, mert ahol voltam, ott alapból “ritkás” volt a térerő, de ha ez a hiba volt az, akkor nekem ez iPhone 12 Pro esetén, Telekommal (eSIM) jött elő.

ez viszont akkor lehet például valami DNS-sel kapcsolatos hiba, mert ahogyan az Apple szolgáltatásai esetén, úgy a Facebooknál sem nagyon változnak az IP-címeik, aztán lehet emiatt ment, ha konkrétan az IP van beleírva a kódba az appban, és így nem kell DNS-től kérdezgetnie semmit, vagy már korábban cache-elte.

Az a fura, hogy csak páromnál jön elő nálam nem, mindkettő telekom (az övé magán, az enyém céges előfizetés)

Nekem amúgy az X-el nagyon sok problémám volt a hálózattal. Minden egyes frissítés után volt valami baja. Hol a net, hol a komplett hálózat eltűnt. Nekem akkor a 4G kikapcsolása ideiglenesen segített de a 3. kicserélt készülék után “megoldódott”, ha minden igaz, mert utána már lecseréltem.

Igen talált, ez egy X, de korábban míg Vodafone volt nem volt gond, sőt miután át lett hozva a Telekomhoz sokáig minden rendben volt, aztán megmekkent időben valahol a 15.3 környékén. Kb azóta, hogy itt többen is jelezték vmi nem oké.

Had kérdezzem meg, hogy aki tapasztalja ezt a Mobilnet hibát, ott van HomeKit? Van egy olyan tipp, hogy több ezer DNS kérést küld a telefon mobilneten a telefon IOS 15 óta és emiatt makkan meg a Mobilnet. Nekem ilyenkor direkt Ip-vel megy a browser, illetve azok az appok is ahol valószínű kód szinten van beégetve a túloldal, és nem kell DNS a feloldáshoz.

Elgondolkodtató a felvetésed. Nálunk van HomeKit, de az egyik teloval semmi gond a másik meg vacakol, viszont bizonyos applikációkból megy a Safaribol meg nem.

én erről továbbra is azt gondolom, hogy az adott appokban vagy hardcode-olva vannak az IP-címek, amiket el kell érjenek, vagy valahogy cache-elve vannak a DNS adatok bennük, és azért működnek ilyenkor.

1 kedvelés

Ez logikusnak tűnik.
Már csak az a kérdés, hogyan tovább.

Erre még sosem gondoltam, de jó tippnek tűnik! :slight_smile: Nekem egyébként nem sűrűn dob ilyen hibát, ilyen heti 1 alkalommal maximum.

Mondjuk ettől még idegesítő probléma, bár a heti 1 nem vészes. Berakom airplane majd ki. Ezt egyébként javítani fogja az Apple csak jelezni kell. Volt már sokszor hasonló elbaszott probléma, amiket javított néhány hónapon belül a cég. Nyilván gáz, hogy ennyi időt kell várni, de hát ez van. Többet nem tehetünk.

Esetleg olyan dns szerver kell ami nem tiltja le az ennyi lekérést? 1.1.1.1, google? Esetleg saját? :smiley:

Ez teljesen normalis mukodes, a Thread Network tamogatas resze. Ezek a keresek az Internetre nem jutnak ki. Mobilhalozaton sem szaladgalnak.

De attól még a telefon belső resolver-ét meghülyítheti valami bug miatt… :slight_smile: